Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.
Stiri si noutati CST

An excelent pentru snookerul de la ACS Transilvania: Trei medalii în Campionatul Național și una în Cupa României

An excelent pentru snookerul de la ACS Transilvania: Trei medalii în Campionatul Național și una în Cupa României
🔴⚫În primul său an de existență, secția de snooker a ACS Transilvania Brașov are trei medalii în palmares, în competițiile naționale.
Astfel, la finalul Campionatului Național, ediția 2020, Tudor Popescu (foto 1) a terminat pe a treia treaptă a podiumului, obținând astfel medalia de bronz, la seniori. De asemenea, la categoria juniorilor 1, Mădălin Gal (foto 2) este vicecampion, iar Vlad Ciuche (foto 3) s-a ales și el cu o medalie de bronz.
🔴⚫Cei trei au fost premiați duminică, 6 decembrie, cu prilejul finalelor Trofeului „Prințul Dimitrie Sturdza”, ediția 2020, a zecea de la înființare. De altfel, în turneul open cu 32 de participanți, Tudor Popescu și Mădălin Gal au fost semifinaliști.
🔴⚫Nu în ultimul rând, Mădălin Gal a câștigat în 2020 și trofeul Cupei Românei, la juniori.
🎙️„Secția de la ACS Transilvania a fost activată la începutul anului, la acel moment fiind o decizie foarte inspirată, care a ajutat în continuitatea acestor sportivi talentați, care merită sprijiniți și care evoluau deja de ceva vreme în competiții. Îi mulțumesc doamnei Denisa Fetti pentru susținere și o felicit pentru susținerea pe care o arată uneia dintre cele mai bune pepiniere din țară a acestei discipline. Din partea Federației Române de Snooker, a conducerii și a întregului staff, le mulțumim și sperăm să facem treabă bună și în sezoanele următoare”, a declarant Dragoș Cozmaciuc, antrenor al sportivilor de la ACS Transilvania, dar și al lotului național, cu o experiență de peste trei decenii.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

ACS Transilvania Brașov, aur în Cupa României la snooker (tineret) / La seniori, clubul nostru a obținut medalia de argint

ACS Transilvania Brașov, aur în Cupa României la snooker (tineret) / La seniori, clubul nostru a obținut medalia de argint

Centrul Național de Snooker din București a găzduit, în perioada 9-11 octombrie, turneul final al Cupei României la snooker, pentru seniori și tineret. ACS Transilvania Brașov a reușit să obțină trofeul la tineret, prin Mădălin Gal, iar la seniori Tudor Popescu s-a clasat al doilea.

„Secția de snooker a ACS Transilvania a fost înființată la începutul anului, înainte de startul pandemiei de coronavirus. Sunt opt sportivi legitimați la club, trei dintre ei participând cu rezultate bune în competițiile naționale și internaționale. Este vorba despre cei doi care au obținut medalii la această ediție a Cupei României, plus Vlad Ciuche. Cu toții, tineri de perspectivă. De altfel, Mădălin a obținut în martie locul 5 la U18, la Campionatul European, fiind la un meci de prima sa medalie la acest nivel. Se pare că este de bun augur colaborarea dintre acest grup de sportivi și clubul Transilvania și sperăm să continuăm să ne dezvoltăm și să aducem rezultate”, a spus Dragoș Cozmaciuc, antrenor al ACS Transilvania și al lotului național de snooker.

În continuare, sportivii se pregătesc pentru ultimele etape din Campionatul Național de snooker al României. Săptămâna viitoare va avea loc etapa a șasea, pentru ca pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie să se desfășoare ultimele patru runde ale ediției 2020.

„Băieții sunt la un nivel tehnic și tactic foarte bun, federația încearcă să închege un lot național bun, iar noi încercăm să ținem «în priză» echipa noastră mică și să ne facem treaba bine. Sunt în țară 8-10 tineri care sunt de «50-100 break», au potențial, dar trebuie să le oferim încredere, să îi motivăm, pentru că ajung în dilema de a continua sau nu în sport. Trebuie să le oferim sportivilor liniște și se va vedea că se poate face performanță și în snooker în România”, a mai precizat Dragoș Cozmaciuc.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

✅👆ACS Transilvania confirmă: Medalie de bronz în Campionatul Național de baschet U13

✅👆ACS Transilvania confirmă: Medalie de bronz în Campionatul Național de baschet U13
🥉Echipa noastră a învins în finala mică a Turneului Final de la Ploiești pe Academia de baschet Phoenix Galați, scor 42-32.
O experiență minunată pentru băieții antrenați de Zeljko Bubanja, care au arătat poftă de joc și au etalat un baschet entuziasmant pe parcursul competiției din Parcul de Vest din Ploiești, la fel cum, de altfel, au arătat și pe parcursul sezonului regular, înainte de întreruperea campionatului.
🎙️„A fost un turneu foarte reușit pentru noi, ca echipă. Toți copiii s-au comportat exemplar, au jucat ceea ce am pregătit, iar locul trei național pe care l-am obținut nu e deloc întâmplător. A fost și foarte cald, un impediment pentru toate echipele, trebuie să spunem, noi fiind obișnuiți să jucăm în sală. Dar a fost bine că s-a găsit o formă de a se disputa turneul, de a se încheia sezonul. A fost un an dificil, încheiat cu un rezultat bun pentru baschetul juvenil brașovean, mai ales cel masculin. Sărbătorim, copiii trebuie să se bucure, dar apoi ne apucăm din nou de treabă. Urcăm o categorie, mergem la Under 14, așteptăm momentul în care autoritățile vor permite desfășurarea noului sezon și pornim la drum cu aceleași ambiții, de a reprezenta cu brio Brașovul", a declarat, la final, muntenegreanul Zeljko Bubanja, antrenorul echipei a ACS Transilvania.
🎙️„Prima mare performanță a acestor copii a fost calificarea în turneul final, pentru că este un obiectiv foarte greu de atins, în condițiile unei lupte strânse între numeroase echipe care aspiră la acest lucru, de ordinul zecilor. În grupa de la Ploiești, echipa noastră a avut în față adversari foarte buni, echipe din București și a avut prestații lăudabile. Calificarea în finala mare a fost ratată de puțin, căci cu ceva șansă am fi putut merge în marea finală și să ne luptăm de la egal la egal cu trofeul național pe masă. Chiar și în acest context, califcarea în finala mică reprezintă un rezultat extraordinar și validează munca depusă de antrenor, staff și de copii. O medalie de bronz, performanță reprezentativă la nivel național, care confirmă profesionalismul și buna organizare care există în clubul nostru. Felicităm sportivii și pe antrenorul Zeljko Bubanja! Mulțumim părinților pentru susținere și încrederea acordată, sponsorilor și partenerilor ACS Transilvania Brașov A fost, de-a întregul, un test care a arătat unde se află baschetul de la Transilvania pe harta țării", a precizat și Răzvan Enoiu, președinte onorific al ACS Transilvania Brașov.
🏀Lotul medaliat: Victor Stoia, Rareș Bercu, David Istioc, Călin Bibire, Darius Ancuța, Alexandru Blaga, Alin Pădurariu, Robert Negoței, Andrei Axinte, Alexandru Csibi, Eduard Bădescu, Luca Illes. Daniel Antohe, Florin Andrei, David Florianu, Alexandru Stoia. Antrenor: Zeljko Bubanja.

citeste mai departe

🏀Victorieeee!!! 🙂 🙂 🙂 ✌️✌️✌️

🏀Victorieeee!!! 🙂 🙂 🙂 ✌️✌️✌️
5️⃣7️⃣-4️⃣4️⃣ cu ABC Laguna București, în primul meci al Turneului Final al Campionatului Național U
1️⃣3️⃣
👏Felicitări Victor Stoia, Rareș Bercu, David Istioc, Călin Bibire, Darius Ancuța, Alexandru Blaga, Alin Pădurariu, Robert Negoței, Andrei Axinte, Alexandru Csibi, Eduard Bădescu, Luca Illes! ❤️🤙
👏Felicitări Zeljko Bubanja!
🔴⚫Luni, un nou pas spre finală, jucăm de la ora 19.30 cu Dan Dacian București.
✌️✌️✌️Forța Transilvania!!!

citeste mai departe

Pornim după medalii🏅

Pornim după medalii🏅
🏀Echipa de baschet U13 a plecat spre Ploiești, unde au loc în această perioadă turneele finale ale Campionatelor Naționale de juniori, ediția 2019-2020.
👌Toată delegația a fost testată potrivit normelor momentului în ceea ce privește desfășura competițiilor sportive. Atât băieții cât și stafful au avut rezultate Covid-19 negative și sunt gata de joc! 🙂
🔴⚫Debutăm mâine, la ora 16.00, cu ABC Laguna București. Duminică jucăm cu CSS CSM Târgu Jiu (ora 8.30), iar luni cu ACS Dan Dacian București (ora 18.30).
➡️În cealaltă grupă evoluează U-BT Cluj, Alpha Sport Team Sibiu, ABC Lynx Ploiești, Academia de Baschet Phoenix Galați.
➡️Pe 15 septembrie au loc meciurile eliminatorii, pentru medalii.

Succes, băieți, avem mare încredere în voi!

citeste mai departe

🏀Băieții lui Zeljko Bubanja luptă pentru medalii în 12-15 septembrie

🏀Băieții lui Zeljko Bubanja luptă pentru medalii în 12-15 septembrie
🔝Singura echipă din Brașov care va juca în #TurneeleFinale. Acestea vor avea loc în aer liber 🙂
➡️Federația Română de Baschet a anunțat programul Turneelor Finale ale Campionatelor Naționale de juniori, ediția 2019-2020, acestea urmând a se desfășura în aer liber, în condițiile prevăzute de Ordinul comun al MTS si MS nr 780.
➡️Echipa U13 a #ACSTransilvania va evolua în perioada 12-15 septembrie, având meciuri cu ACS Dan Dacian - Portocaliu Bucuresti, ABC Lynx Ploiesti, ABC Laguna Bucuresti, ACS Academia de Baschet Phoenix Galati, ACS Alpha Sport Team - Alb Sibiu și ACS U-BT - 1 Cluj Napoca.
➡️Din totalul de 80 echipe calificate, 66 au raspuns afirmativ. Localitățile care vor găzdui turneele vor fi anunțate în cel mai scurt timp, după consultările cu Direcțiile de Sănătate Publică.

citeste mai departe

️#ACSTransilvania, în Turneu Final si la handbal

️#ACSTransilvania, în Turneu Final si la handbal

🗞️Federatia Romana de Handbal a decis sa incheie sezonul 2019-2020 in campionatele de juniori prin disputarea turneelor finale.

🗞️Acestea vor avea loc la minim 30 de zile de la inceperea antrenamentelor in sala (cel mai probabil inaintea startului urmatorului sezon), iar participantele vor fi echipele situate pe locuri calificabile in urma intocmirii clasamentelor actuale, conform criteriilor finale.

 

️Vestea buna este ca echipa noastra de juniori 3 va juca, astfel, pentru medalii. Baietii lui Titus Donosa merg la Turneul Final din pozitia de lider am Grupei 3 Valoare a Campionatului National.

🗞️Celelalte sapte echipe calificate sunt: CSM Bucuresti, CS Orasenesc Mizil, CSU Sannicolau Mare, AC Minaur Baia Mare, LPS Iasi, CSM Bacau, CSS Craiova.

 

🔝Va fi, asadar, a doua prezenta consecutiva intre cele mai bune 8 echipe din tara pentru handbalistii nostri de la J3.

 

👏Felicitari si succes!

citeste mai departe

Baschet: Mergem în Turneul Final U13

Baschet: Mergem în Turneul Final U13

🗞️Consiliul Director al Federației Române de Baschet a decis ca toate Campionatele Nationale de la toate categoriile de juniori din sezonul 2019-2020 (U13, U14, U15, U16, U18 si U20) să se reia prin organizarea unor Turnee Finale, cu participarea primelor 8 echipe.

✌️Astfel, echipa noastră de baschet U13, antrenată de Zeljko Bubanja, este calificată pentru turneul final al acestei categorii de vârstă, având o singură înfrângere în cele șapte turnee disputate în acest sezon (14 meciuri).
👏Felicitări, băieți!

🗞️"Avand in vedere restrictiile referitoare la evenimentele sportive desfasurate in salile de sport, exista posibilitatea de a organiza Turneele Finale de juniori si pe terenuri in aer liber. In conditiile in care reglementarile legale referitoare la combaterea pandemiei de COVID-19 vor permite, toate Turneele Finale ale Campionatelor Nationale de juniori, sezonul 2019-2020, se vor desfasura in luna august 2020", precizează oficialii Federației Române de Baschet.

Celelalte șapte echipe calificate la Turneul Final masculin U13 sunt Dan Dacian București, Laguna București, Lynx Ploiești, Alpha Sport Team Sibiu, U BT Cluj Napoca, Academia de baschet Phoenix Galați și CSS - CSM Târgu Jiu.

citeste mai departe

🎉La mulți ani ACS Transilvania! La mulți ani sănătoși tuturor!

🎉La mulți ani ACS Transilvania! La mulți ani sănătoși tuturor!

🙏Deși nu sunt vremuri de sărbătoare, pentru noi această zi este, totuși, una specială! Este aniversarea Clubului Sportiv Transilvania și chiar dacă fiecare stă la casa lui, ne bucurăm împreună de anii care au trecut peste noi, dar și de cei care vor mai trece. Cu aceleași satisfacții și bucurii, ne dorim cu toții!

🔴„ACS Transilvania crește de la an la an și reprezintă cu succes sportul brașovean în țară și nu numai! Le doresc sportivilor și colegilor multă sănătate, în aceste vremuri grele, să aibă răbdare și încredere că vom reveni pe terenul de sport, chiar mai puternici decât am fost! De asemenea, din partea tuturor oamenilor ce fac parte din proiect, le dorim iubitorilor sportului, oamenilor în general, toate gândurile bune! Să avem putere să trecem împreună peste momentul mai dificil prin care trece omenirea și să ne bucurăm apoi de acest lucru minunat care este sportul!”, este mesajul președintelui ACS Transilvania, prof. univ. dr. Răzvan Enoiu.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Stam acasa! Totul va fi bine!

Persoane in acest articol : .

ACS Transilvania a avut reprezentanți la Campionatul European de Snooker

ACS Transilvania a avut reprezentanți la Campionatul European de Snooker
Vești bune în zile mai grele! ACS Transilvania a avut reprezentanți la Campionatul European de Snooker

🔴Vorbim de o secție nouă pentru clubul nostru, care s-a afiliat de curând la federația română de profil. În cadrul ei activează sportivii Tudor Popescu si Mădălin Gal.

🔴Aceștia fac parte din lotul national de snooler juniori, tineret și seniori, care în urmă cu câteva zile a participat la Europeanul de la Albufeira, Portugalia.

Cei doi au avut o comportare onorabilă în competiție, Mădălin clasându-se pe locul 5 la categoria Juniori U18, fiind foarte aproape de o medalie de bronz.

Primele puncte în competițiile internaționale pentru #ACSTransilvania! La cât mai multe! 

#acstransilvania #educatie #performanta #snooker

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

8 Martie pe semicerc :)

8 Martie pe semicerc :)

8 Martie pe semicerc 

🌹Fetițele de la minihandbal și cele din echipa de junioare 4 le-au pregătit o frumoasă surpriză mamelor, de ziua acestora.

🤾‍♀️Au jucat împreună jocul pe care, cu toate, îl îndrăgesc așa mult. Chiar dacă nu a contat scorul, atât mămicile cât și micuțele antrenate de Cristi Filip si Cristina Marin au luat în serios provocarea, însă nu au lăsat deoparte nici zâmbetele.
O frumoasă amintire!  La mai multe!

citeste mai departe

Mircea Bedivan, un nou nume mare în staff-ul secției de handbal de la ACS Transilvania

Mircea Bedivan, un nou nume mare în staff-ul secției de handbal de la ACS Transilvania

Colectivul secției de handbal al ACS Transilvania Brașov se întărește cu un nume foarte cunoscut al handbalului românesc. Este vorba despre Mircea Bedivan, fost handbalist și antrenor cu o deosebită experiență, atât în țară cât și în străinătate.

Acesta va completa staff-ul echipelor de băieți, din care mai fac parte Titus Donosa, Dorin Cian, Mircea Iordan și Robert Chiron, venind la Brașov cu ambiția de a-și aduce contribuția la obiectivul secției, acela de a crește cât mai multe talente pentru viitorul handbalului brașovean.

„Am venit cu drag la acest club, dar și cu gânduri bune. Voi încerca, cu fiecare antrenament, cu fiecare meci, să îmi aduc contribuția la ceea ce își doresc oamenii de la Transilvania! Să ajut cu experiența mea, să descoperim talentele de care sunt sigur că această zonă nu duce lipsă!, a declarat noul antrenor al ACS Transilvania.

Născut pe 8 octombrie 1957 la Constanța, Mircea Bedivan a făcut parte din lotul echipei naționale de handbal a României, medaliată cu bronz olimpic la Los Angeles, în 1984, din care au mai făcut parte Dumitru Berbece, Iosif Boroș, Alexandru Buligan, Gheorghe Covaciu, Gheorghe Dogărescu, Marian Dumitru, Cornel Durău, Alexandru Fölker, Nicolae Munteanu, Vasile Oprea, Adrian Simion, Vasile Stîngă, Neculai Vasilcă și Maricel Voinea.

Cariera sa de handbalist se leagă de Dinamo București, club pentru care a evoluat nu mai puțin de 14 sezoane.

Ca antrenor, a făcut cuplu cu Vasile Stângă pe banca formației Energia Pandurii Târgu Jiu, obținând cea mai bună performanță a handbalului gorjean masculin, locul trei în Liga Națională. De asemenea, Mircea Bedivan a mai pregătit pe CSM Ploiești și Dunărea Călărași, dar și echipele naționale ale Siriei și Libanului.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Răzvan Enoiu este noul președinte al ACS Transilvania

Răzvan Enoiu este noul președinte al ACS Transilvania

Noul președinte al ACS Transilvania este prof. univ. dr. Răzvan Enoiu, acesta înlocuindu-l pe Marius Fetti și preluând conducerea clubului pe 26 februarie.

În prezent profesor universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov și conducător de doctorat la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, acesta are o îndelugată activitate în mediul universitar, după ce a fost pe rând preparator, asistent, lector universitar și conferențiat universitar, timp de mai bine de 20 de ani, dar și în cel preuniversitar.

De asemenea, Răzvan Enoiu deține carnet de antrenor în fotbal, caiac-canoe și natație, fiind, totodată, absolvent al unui curs de specializare fitness-aerobic la Rimini, în Italia.

„Propunerea primită din partea ACS Transilvania Brașov, de a continua munca începută și derulată cu succes până în acest moment, reprezintă pentru mine o provocare și în același timp o mare onoare. Transilvania reprezintă deja un brand, atât pe plan local cât și național. Intenția mea este aceea de a aduce plus valoare în plan imaginii și al organizării, care să contribuie la desfășurarea cu succes a activității specifice clubului”, a declarat noul președinte al ACS Transilvania Brașov.

Acesta are în CV poziția de decan al Facultatății de Educație Fizică și Sporturi Montane din cadrul Universității „Transilvania” (2008-2012), dar și prezența în comitetul de organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European (2013), una dintre cele mai importante competiții sportive organizate în ultimii ani de România, având, de asemenea, publicate numeroase lucrări în domeniul sportului și nu numai.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Succes, Marius Fetti! ACS Transilvania își continuă drumul în „Educație și performanță”!

Succes, Marius Fetti! ACS Transilvania își continuă drumul în „Educație și performanță”!

➡️Marius Fetti, fost conducător al ACS Transilvania, se află în fața unei noi provocări, trecând la cârma secției de handbal a CSM Corona Brașov. Îi mulțumim pentru tot ceea ce a realizat și construit în cadrul clubului nostru și îi urăm succes pe mai departe!

✌️Clubul Sportiv Transilvania își continuă proiectele, colectivul având aceleași obiective îndrăznețe: să crească frumos copii ai Brașovului și să îi ducă pe aceștia pe drumul către performanță. Mergem înainte bazându-ne pe o fundație solidă, pe o structură sănătoasă, construită cu grijă în ultimii aproape șase ani!

🔴Sutele de sportivi îmbrăcați în roșu și negru se dezvoltă pe coordonatele deja cunoscute, „Educație și performanță”, reprezentând orașul și județul în nu mai puțin de opt discipline!

📢Hai, Transilvania!!!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Juniorii 3 de la ACS Transilvania, pregătiți de Grupele Valoare. Staff-ul echipei reunește componenți ai naționalei mascul

Juniorii 3 de la ACS Transilvania, pregătiți de Grupele Valoare. Staff-ul echipei reunește componenți ai naționalei mascul

Echipa de handbal juniori 3 a ACS Transilvania Brașov va începe în această lună meciurile din Grupele Valoare, acest „playoff” al Campionatului Național de juniori, în sistemul în care el se desfășoară în ultimele sezoane.

Astfel, după ce a încheiat seria geografică din care a făcut parte pe primul loc, formația antrenată de Titus Donosa va juca în Grupa 3 Valoare, unde va întâlni pe CSȘ Craiova, LPS Târgu Jiu și Viitorul Pitești, plecând totodată cu punctele (6 la număr) pe care le-a realizat în precedenta fază a campionatului, în compania lui LPS Târgu Mureș și Szejke Odorheiu Secuiesc (și ele calificate).

„Primul meci este cel cu CS Viitorul Pitești, acasă, pe 22 februarie. Noi am reluat pregătirea pe 3 ianuarie, cu antrenamente în aer liber și în sală, beneficiind de sprijnul prof. Dorin Cian și a antrenorului cu portarii Mircea Iordan. Am jucat și câteva meciuri de verificare, același lucru urmând să-l facem și în următoarele zile, astfel încât debutul în Grupa Valoare să ne prindă în formă maximă. Ne dorim cu toții să atingem performanța de anul trecut, respectiv calificarea la Turneul Final, între cele mai bune 8 echipe din țară”, a afirmat Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la ACS Transilvania Brașov.

Un aspect interesant, staff-ul echipei noastre reunește trei componenți ai lotului național masculin de handbal al României, din urmă două decenii și jumătate. Așadar, băieții sunt pe mâini bune și sperăm să aibă rezultatele dorite în acest sezon, dar mai ales să crească și să facă pasul, în viitor, către handbalul profesionist.

citeste mai departe

Primele teste din noul an pentru echipa de baschet U13

Primele teste din noul an pentru echipa de baschet U13

Primele teste din noul an pentru echipa de baschet U13
🏀Lyncs - ACS Transilvania 57-69. "Un joc forte disputat si util pentru a doua parte a campionatului. Echipa din Ploiesti practica un joc foarte frumos. Noi mai avem de pus la punct multe lucruri. A fost primul joc anul acesta, dupa o saptamana in care am muncit mult la pregatirea fizica" .
🏀Alpha Sibiu - ACS Transilvania 59-40. "Am avut un inceput de meci foarte slab si am resimtit si oboseala".

🔜Echipa lui Zeljko Bubanja joaca pe 2 februarie primele meciuri oficiale din 2020. La Sibiu, in turneul 6 al Campionatului National. Adversare ne vor fi BC-CSU din localitate si CSS-CSM Targu Jiu.

citeste mai departe

Vicecampioana olimpică Doina Stăiculescu și viceprimarul Costel Mihai au fost alături de micile gimnaste ale ACS Transilvan

Vicecampioana olimpică Doina Stăiculescu și viceprimarul Costel Mihai au fost alături de micile gimnaste ale ACS Transilvan

Miercuri seară, la Centrul Cultural Reduta, în fața unei săli pline de părinți, bunici și prieteni, micuțele gimnaste de la Clubul Sportiv Transilvania au adunat cele mai frumoase momente ale muncii lor, antrenament de antrenament, le-au ambalat cu suflet și pasiune, le-au înghesuit în sacul Moșului și cu mult drag  le-au dăruit. Si au facut-o cu multă emoție și candoare, cu atenție și implicare, în cadrul Rhythmic Gymnastics Gala, eveniment organizat de către ACS Transilvania Brașov.

Sub privirile lui Moș Crăciun, cele 160 de fetițe cu vârsta cuprinsă între 3 și 12 ani, antrenate de Carla Stoica și Iolanda Porr, au prezentat exerciții de gimnastică ritmică, momente desprinse din poveștile magice ale Crăciunului.

Mai mult, au avut deosebita onoare de a-i avea ca invitați pe Doina Stăiculescu vicecampioană olimpică la gimnastica ritmica Los Angeles 1984  și pe viceprimarul Brașovului, Costel Mihai.

„Acum, la final de an, e timpul să ne facem socoteala lucrurilor și a faptelor, să punem bune la bune, rele la rele dar și momentul în care ne conturăm alte speranțe pentru anul ce ne stă înainte. A fost un an cu multe încercări și provocări dar și cu clipe frumoase. Cu lecții bine învățate! Am pornit împreună la drum, cu încredere, cu perseverență și mai ales cu dorința de a ne împlini un vis. Visul de a ne dedica ore din viața noastră sportului, frumosului, prieteniei, încrederii și a performanței”, a spus Carla Stoica, antrenor al secției de gimnastică ritmică de la ACS Transilvania Brașov.

„Un moment deosebit pregătit cu multă muncă și pasiune de către micile gimnaste. Așa cum, de altfel, pregătesc fiecare moment, fiecare antrenament, fiecare concurs. Ne mândrim cu ele și cu tot ceea ce arată ele. Mulțumim doamnei Stăiculescu, o mare personalitate a gimnasticii ritmice românești, dar și domnului viceprimar Costel Mihai, un om foarte apropiat de această disciplină, dar și un mare susținător al sportului brașovean și al clubului nostru”, a precizat și Marius Fetti, director al ACS Transilvania.


citeste mai departe

Prima ediție a Cupei Funsports la handbal mixt amatori

Prima ediție a Cupei Funsports la handbal mixt amatori

Prima ediție a Cupei Funsports la handbal mixt amatori s-a desfășurat în acest weekend (15-15 decembrie), la Brașov.

Competiția a fost organizată de către Clubul Sportiv Transilvania Brașov, în parteneriat cu Asociația Județeană de Handbal Brașov și FunSports, la start fiind prezente de 12 echipe din întreaga țară.

Handbalul mixt-amatori este un fenomen dedicat iubitorilor handbalului care nu sunt legitimați la echipe de Liga Natională, Divizia A sau Juniori 1, echipele având pe teren, pe toată durata partidelor, minim trei fete.

Astfel, în sălile Școlilor Gimnaziale nr. 11 și nr. 19 au avut loc meciuri disputate, cele mai multe dintre ele fiind greu decise. Cel mai bun exemplu a fost chiar finala competiției, în care s-au întâlnit HandbalFan Râmnicu Vâlcea și Victoria II București, iar după ce vâlcenii au egalat în ultimele secunde (23-23), bucureștenii s-au impus la lovituri de la 7 metri și și-au adjudecat trofeul. Podiumul a fost completat de Star Team București, care s-a impus în finala mică în fața celor de la Victoria I Bucurelști, scor 23-22.

Pe parchetul celor două săli brașovene s-au aflat și foști handbaliști cunoscuți, precum Mia Rădoi, Marius Novanc (ambii de la HandbalFan Râmnicu Vâlcea), Carmen Cartaș (Play Handbal Brașov) și mulți alții.

Singura echipă brașoveană prezentă la turneu, PlayHandbal, a avut în componență numeroși antrenori la grupe de copii și juniori de la majoritatea cluburilor din orașul de sub Tâmpa și din împrejurimi,

Premierea a fost făcută într-un mod inedit, de către micii sportivi din echipa de minihandbal a clubului organizator, ACS Transilvania Brașov.

 

Clasament final

1.Victoria II Bucuresti

2.HandbalFan Ramnicu Valcea

3.Star Team Bucuresti

4.Victoria I Bucuresti

5.Acvila Bucuresti

6.ZăTeam Bucuresti

7.PlayHandball Brasov

8.ZenBalisticii Brasov

9.Hand Trick Cluj

10.HCA Bucuresti

11.Absolut Bucuresti

12.HFF Timisoara

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

🏸Weekend bun la badminton

🏸Weekend bun la badminton

🏸Weekend bun la badminton

🔴Sportivii pregatiti de Dan Stegaru au participat zilele trecute la "Cupa Tino Ferrario", competitie care a avut loc la Ploiesti.
Toti ai nostri au reusit sa "intre in medalii": Maxim Iacob - locul 1️⃣ la U11, Gabriela Curpen - locul 3️⃣ la U11, Victor Fizi - locul 2️⃣ la U11 nelegitimati, Amalia Sohodoleanu - locul 3️⃣ la U11 nelegitimati.
Bravo, copii! 🎺🎺🎺

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Doua echipe la primul turneu (faza pe judet) a Campionatului National de junioare 4️⃣

Doua echipe la primul turneu (faza pe judet) a Campionatului National de junioare 4️⃣

Doua echipe la primul turneu (faza pe judet) a Campionatului National de junioare 4️⃣

🔴Fetele antrenate de Cristi Filip au avut primele meciuri oficiale ale sezonului 2019-2020, la Ghimbav, unde s-a disputat prima etapa a fazei judetene din Campionatul National.

🔴#ACSTransilvania a participat cu doua echipe, avand cinci victorii in sase partide:

🔴Transilvania A - Ina Sport Brasov 28-7
Transilvania A - Corona B Brasov 24-6
🔴Transilvania A - ACSM Brasov 29-9
Transilvania B - CSS Fagaras 11-9
🔴Transilvania B - Kids Tampa 11-6
Transilvania B - Sporting Ghimbav 6-14

👏Bravo, fetelor! Succes pentru următoarele etape!

Activitate sustinuta de Ina Schaeffler (Schaeffler Romania).

citeste mai departe

Încheiem anul cu doua victorii la baschet U13

Încheiem anul cu doua victorii la baschet U13


🏀In turneul 5 al Campionatului National U13, baietii lui Zeljko Bubanja au reusit doua noi victorii: 70-45 cu MP Sport Timisoara si 58-54 cu U BT 1 Cluj Napoca.
🎙️Zeljko Bubanja, despre ultima aparitie oficiala in 2019: "Copiii s-au descurcat bine, tinand cont ca ne-am trezit de dimineață, la ora 7.00. A fost un meci foarte disputat cu echipa clujeana. Un meci de mare lupta, din care am iesit învingători si de data aceasta. Felicit echipa din Cluj, dar si pe parintii micutilor, care s-au comportat exemplar, aplaudand toti copiii! ".

citeste mai departe

Incheiem anul cu doua victorii la baschet U13

Incheiem anul cu doua victorii la baschet U13

🏀In turneul 5 al Campionatului National U13, baietii lui Zeljko Bubanja au reusit doua noi victorii: 70-45 cu MP Sport Timisoara si 58-54 cu U BT 1 Cluj Napoca.
🎙️Zeljko Bubanja, despre ultima aparitie oficiala in 2019: "Copiii s-au descurcat bine, tinand cont ca ne-am trezit de dimineață, la ora 7.00. A fost un meci foarte disputat cu echipa clujeana. Un meci de mare lupta, din care am iesit învingători si de data aceasta. Felicit echipa din Cluj, dar si pe parintii micutilor, care s-au comportat exemplar, aplaudand toti copiii! ".

citeste mai departe

Handbal: Debut oficial pentru juniorii 4

Handbal: Debut oficial pentru juniorii 4

Handbal: Debut oficial pentru juniorii 4

🔴Puștii lui Robert Chiron au jucat astăzi la Ghimbav, în prima etapă din faza județeană a Campionatului Național

🤾‍♂️37-4 cu CSȘ Făgăraș și 20-31 cu Sporting Ghimbav, plus o primă experiență a jocurilor oficiale în sezonul 2019-2020.

Succes pentru următoarele provocări, copii! 

#transilvania #educatie #performanta #j4 #handbal #frh #campionat #national

citeste mai departe

Weekend plin pentru echipa de minihandbal-fete

Weekend plin pentru echipa de minihandbal-fete

🔴Micutele sportive pregatite de Cristi Filip si Cristina Marin au participat la Festivalul Național de Minihandbal Brașov, in perioada 5-8 decembrie.
Echipa noastra a fost in grupa cu ACS Lucian Bute Galați, CS Câmpina, ACS Sport OK Onesti, HCM Craiova si CSS Sighișoara. Jocurile s-au desfășurat la sala din Tarlungeni.
🔴#ACSTransilvania: Ioniță Ariannna, Lazăr Timeea, Chiritoiu Ana-Maria, Corsate Georgiana, Furnică Alecsandra, Basia Anastasia, Serban Raisa, Filip Denisa, Iliescu Diana, Maricas Andrada, Benea Teodora, Rusu Medeea, Purcaru Luana, Petrescu Necula Ilinca, Gavrilescu Melisa, Gavrilă Catrina.

👏Bravo, fetelor!

citeste mai departe

Echipele de baby și minibaschet au jucat în City League, la Târgu Mureș

Echipele de baby și minibaschet au jucat în City League, la Târgu Mureș

EEchipeEcEchipele de minibaschet și babybaschet ale ACS Transilvania au evoluat în weekend, la Târgu Mureș, în cadrul unui nou turneu City League.

Rezultatele în prima zi de turneu:

🔴Lucky Dragons Tg. Mureș - #ACSTransilvania 21-38 (babybaschet)
Lucky Dragons Tg. Mureș - #ACSTransilvania 35-22 (minibaschet)
🔴CSU Sibiu - #ACSTransilvaia 27-38 (babybaschet)
CSU Sibiu - #ACSTransilvaia 47-24 (minibaschet)

O victorie si un joc pierdut cu Premium Sibiu, in a doua zi a turneului City League de la Targu Mures.

🔴26-42 la babybaschet si 35-11 la minibaschet


Bravo, copii!citeste mai departe

Juniorii 3 au terminat pe primul loc Seria E a Campionatului Național

Juniorii 3 au terminat pe primul loc Seria E a Campionatului Național
💪Handbal J3M: CSS Sighisoara - #ACSTransilvania 21-36 (11-18).
🔴Final de sezon regular pentru baietii lui Titus Donosa, care termina pe primul loc in Seria E, cu 26 de puncte, 9 victorii in 10 meciuri.
🔴Un nou sezon foarte bun pentru handbalistii nostri, care merg in Grupa Valoare alaturi de Szejke Odorheiu Secuiesc si LPS Targu Mures.
👏Felicitari si succes in sezonul de primavara, unul care nu va fi deloc usor!

Activitate susținută de Ina Schaeffler (Schaeffler Romania)

* Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

🏀Doua meciuri excelente la baschet U13

🏀Doua meciuri excelente la baschet U13

🏀Doua meciuri excelente la baschet U13

🔴#ACSTransilvania-CSM Sighetu Marmatiei 64-29
#ACSTransilvania-LPS Targu Mures 87-33
➡️In celalalt meci al turneului pe care l-am gazduit la Liceul Teoretic George Moroianu din Sacele, LPS Targu Mures - CSM Sighetu Marmatiei 71-33

✔️In cele patru turnee disputate in acest sezon in Campionatul National U13, echipa condusa de Zeljko Bubanja are 7 victorii in 8 partide.

🏅Cel mai bun jucator al turneului, Andrei Axinte.

🎙️"Copiii au jucat bine, se vede progresul lor la fiecare meci. Jocul echipei e in crestere, cu Luca Illes dand multa siguranta si incredere colegilor", Zeljko Bubanja, antrenor ACS Transilvania Brasov.

Proiect susținut de Consiliul Județean Brașov

citeste mai departe

Handbal, J3M: #ACSTransilvania - Sporting Ghimbav 30-21 (14-11)

Handbal, J3M: #ACSTransilvania - Sporting Ghimbav 30-21 (14-11)

Handbal, J3M: #ACSTransilvania - Sporting Ghimbav 30-21 (14-11)

Băieții lui Titus Donosa, în continuare lideri ai Seriei E, cu 21 de puncte.

Ultimele două meciuri din 2019: Pe 30 noiembrie - derby-ul cu LPS Târgu Mureș, pe 7 decembrie - încheiem această fază a Campionatului Național cu o deplasare la CSȘ Sighișoara.

#transilvania #handbal #frh #educatie #performanta

Proiect susținut de Consiliul Județean Brașov

citeste mai departe

Puștii lui Cristi Filip, la Festivalul Național de Babyhandbal

Puștii lui Cristi Filip, la Festivalul Național de Babyhandbal
🇷🇴In perioada 21-24 noiembrie, Federatia Romana de Handbal organizeaza Festivalul National de Babyhandbal, eveniment gazduit de trei orase din tara.

🤾‍♂️🤾‍♀️Intr-una din cele patru grupe de la Baile Herculane "se joaca" si echipa de "baby mixt" a ACS Transilvania, antrenata de Cristi Filip.

🔴Micii handbalisti echipati in rosu si negru intalnesc LPS Banatul Timisoara, Phoenix Buzias, ACS Baile Herculane, Olimpic Turnu Severin, CSS Hunedoara si SCM Poli Academia Timisoara. Jocurile competitiei nu vor avea scor.

🔴Au facut deplasarea in Banat: Craciun Daria Elena, Iordachescu Ana Noemi, Serban Ioana, Chritoiu Ana Maria, Ghise Ioana, Ghise Maria, Mitici Andreea Luminita, Filip Denisa Elena, Fetti Daria Andreea, Dumitru Roberta Anamaria, Vaju Paul, Morariu Andrei, Nica Stefan, Baciu Octavian Andrei, Cristea Rau Mihai, Pop Alexandru Eduard.

citeste mai departe

Doua zile pline, sub panou

Doua zile pline, sub panou

Micutii baschetbalisti antrenati de Zeljko Bubanja au jucat acasa turneul al doilea din City League, intr-o atmosfera frumoasa creata de suporterii #ACSTransilvania prezenti in tribunele Liceului Teoretic George Moroianu din Sacele.

🏀Babybaschet
🔴CSU Sibiu - ACS Transilvania 35-32
ACS Transilvania - Premium Sibiu 31-15
🔴ACS Transilvania - Lucky Dragons Targu Mures 38-16
🏀Minibaschet
CSU Sibiu - ACS Transilvania 44-28
🔴ACS Transilvania - Premium Sibiu 43-22
ACS Transilvania - Lucky Dragons Targu Mures 26-42

Bravo, copii! Multumim parinti si prieteni!

citeste mai departe

🏀#ACSTransillvania a invins U Mobitelco Cluj

🏀#ACSTransillvania a invins U Mobitelco Cluj

🔴Baietii lui Zeljko Bubanja s-au impus cu 73-53 in fata echipei cunoscutului club din Cluj, in turneul de la Targu Mures, al treilea din Campionatul National U1️⃣3️⃣

ÎÎb 🔴 În al doilea meci al weeekendului, #ACSTransilvania - Gladius Targu Mures 77-39.
Parcurs foarte bun al echipei noastre in Campionatul National U13, cu 5 victorii in 6 meciuri.


De asemenea, Luca Illes a fost MVP la Targu Mures

🔴Jucatorul nostru a fost ales cel mai bun jucator al meciului de ieri cu U Mobitelco Cluj, dar si cel mai bun jucator al intregului turneu disputat la Targu Mures, al treilea din cadrul Campionatului National de baschet U13.
👏Felicitari, Luca!


*ACS Transilvania, proiect susținut de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Handbal: Juniorii 4, o sambata superba la Onesti

Handbal: Juniorii 4, o sambata superba la Onesti

🔴 Echipa de juniori 4 - handbal s-a pregatit pentru turneele de calificare in Campionatul National in compania gazdelor de la OK Sport si a CSM Bacau.
🎙️Robert Chiron: "O experienta foarte buna pentru noi. Ii multumim domnului profesor Mihai Titianu pentru invitatie si pentru felul in care a fost organizat evenimentul. Colegilor de la Onesti si de la Bacau le dorim mult succes pentru ce ii asteapta in viitor!"
 Dupa ultimele teste, trupa lui Robert Chiron a intrat in linie dreapta pentru debutul oficial in acest sezon 🔜

citeste mai departe

Handbal, J3: Victorie la Odorheiul Secuiesc

Handbal, J3: Victorie la Odorheiul Secuiesc


🔴Szejke - #ACSTransilvania 20 - 28 (9-15)
Baietii lui Titus Donosa raman lideri in Seria E a Campionatului National, cu 18 puncte.
➡️Sunt urmati in clasament de LPS Targu Mures (17 puncte) si Szejke Odorheiul Secuiesc (15 puncte).

*ACS Transilvania, proiect cofinantat de Consiliul Judetean Brasov.

citeste mai departe

ACS Transilvania va reprezenta Brașovul la Cupa României la gimnastică ritmică

ACS Transilvania va reprezenta Brașovul la Cupa României la gimnastică ritmică

În perioada 15 - 17 noiembrie, la Sala Polivalentă din București, componentele grupei de performanță a secției de gimnastică ritmică vor participa la  Cupa României, concurs unde cele mai bune 6 sportive din tară, la fiecare categorie de vârsta, se vor strădui sa transmită emoția, puterea, ambiția, pasiunea și bucuria de a practica acest sport magic.

„Printre ele vom fi și noi, gimnastele de la ACS Transilvania, singurele care vor reprezenta Brașovul în competiție. Suntem calificate în urma rezultatelor bune de la Campionatul Național de copii, prin Dudu Arina și Cristescu Petra, ambele în vârstă de 6 ani și prin Ansamblul Mica Gimnastă”, a spus Carla Stoica, antrenor al grupei de performanță în cadrul Clubului Sportiv Transilvania Brașov.

Totodată clubul brașovean va participa și la Campionatul Naţional de Ansambluri, care se va desfășura în aceeași perioadă, cu ansamblul de categoria a IV-a, alcătuit din gimnaste cu varsta cuprinsă între 9-10 ani.

„Suntem onorate că vom fi prezente la acest important concurs, printre cele mai bune cluburi din țară. Suntem motivate și avem încredere în puterile noastre, astfel încat sa ne întoarcem acasă cu rezultate bune. Suntem norocoase că am întalnit oameni frumoși, care ne-au încurajat și care ne-au făcut mai puternice, mai ambitioase, dornice de progres”, a mai precizat Carla Stoica

Lotul deplasat la cele două competiții:

Cristescu Petra, Munteanu Alice, Bogdan Luise, Pavel Patricia, Cogeanu
Anastasia, Spulber Nora, Dudu Arina, Nastasa Bianca, Brânză Iana,
Ungureanu Dalina (gimnaste)
-Carla Stoica (antrenor), Elena Comendant (antrenor maestru și arbitru)

citeste mai departe

Echipa de baschet U13 a ACS Transilvania, gânduri pentru o medalie în Campionatul Național

Echipa de baschet U13 a ACS Transilvania, gânduri pentru o medalie în Campionatul Național

Echipa de baschet U13 a ACS Transilvania arată o formă foarte bună în această toamnă, în meciurile din Campionatul Național. În cele trei turnee ale sezonului  2019-2020 disputate până în prezent, micii baschetbaliști antrenați de Zeljko Bubanja au cinci victorii în șase partide, iar în acest weekend au învins campioana țării la această categorie de vârstă, U Mobitelco Cluj, (73-53).

„Suntem pe locul doi în Campionatul National, în urma celor trei turnee. Am avut un sezon trecut în care copiii, deși mai mici de varsta decât adversarii lor de la acea vreme, au căpătat o experiență foarte bună. Joacă un baschet frumos în acest început de sezon și așa vrem să se întâmple până la final. Obiectivul clar este acela de a merge în turneul final și, de ce nu, ne gândim chiar la o medalie”, a declarat muntenegreanul Zeljko Bubanja, antrenor al grupei U13 de la ACS Transilvania Brașov.

 

Speranța Luca Illes, MVP la Târgu Mureș

Turneul disputat zilele trecute la Târgu Mureș (victorii cu U Mobitelco Cluj și Gladius Târgu Mureș) a fost unul în care a ieșit în evidență Luca Illes, jucător care a întărit în vară echipa lui Zeljko Bubanja. Acesta a fost ales cel mai bun jucător al partidei cu U Mobitelco Cluj, dar și MVP-ul  turneului.

Timișoreanul este unul dintre cei mai promițători puști ai baschetului românesc, iar visul său este să ajungă într-o echipă mare din Spania sau din Serbia.

„Am venit de la Timisoara la Brașov pentru că aici este o echipa foarte bună, dar mai ales pentru că voiam să evoluez undeva unde să pot arăta ce pot, dar și să progresez. Am fost tare bucuros când domnul antrenor Bubanja, pe care l-am întâlnit la un campionat la Mangalia, în urmă cu un an și ceva, m-a chemat să vin la Brasov. Clubul Sportiv Transilvania Brașov este cel mai bun loc pentru mine unde pot să cresc frumos, într-o echipă foarte bună. Sper să ajungem la turneul final și să facem treabă bună acolo. Visul meu este să ajung să joc la o echipa mare în Serbia sau în Spania”, a precizat Luca Illes, al cărui baschetbalist favorit este slovenul Luka Doncici.

 

Lotul echipei U13 a ACS Transivania: Andrei Florin, Stoia Victor, Bercu Rares, Florianu David, Stoia Alexandru, Istioc David, Bibire Calin, Ancuta Darius, Blaga Alexandru, Padurariu Alin, Negotei Robert, Axinte Andrei, Csibi Alexandru, Badescu Edward, Illeș Luca, Antohe Daniel.


*Proiect susținut de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Cupa Transilvania la minihandbal

Cupa Transilvania la minihandbal

Bucurosi de oaspeti....
...astazi, la sala de sport a Scolii Gimnaziale nr. 11, unde a avut loc Cupa Transilvania la minihandbal fete.
8️⃣ echipe au participat la eveniment, cu zeci de copii bucurosi de joc, de joaca 

🤗Multumim OK Sport Onesti, CSM Ploiesti, CSS Ploiesti, Sporting Ghimbav, CSM Corona Brasov, CSM Ploiesti, Scoala Gimnaziala nr. 11 Brasov!

🔴Bineinteles, #ACSTransilvania a facut parte din sarbatoarea minihandbalului, cu echipa antrenata de prof. Cristi Filip si Cristina Marin!

📷🖋️Nu in ultimul rand, multumim invitatului special, fosta mare handbalista, antrenoarea Simona Gogirla, foarte solicitata pentru poze si autografe, atat de catre cei mici, cat si de catre cei mari.

🎩Pe data viitoare! 

citeste mai departe

Handbal: Junioarele 4, test cu CSM Ploiești

Handbal: Junioarele 4, test cu CSM Ploiești

Zi plina pentru echipele #ACSTransilvania

🔴Echipa de handbal - junioare 4 a fost la randul ei angrenata in activitati astazi.
Meci amical cu CSM Ploiesti pentru fetele pregatite de Cristi Filip si Cristina Marin, un bun exercitiu in vederea turneelor din cadrul Campionatului National.

👏

citeste mai departe

ACS Transilvania, medalie de bronz la Campionatul National

ACS Transilvania, medalie de bronz la Campionatul National

La Bucuresti s-a desfasurat in acest weekend Campiomatul National de badminton, la categoria Under 9.

La start s-au aflat si badmintonistii brasoveni Amalia Vlad si David Farca.
Amalia a castigat medalia de bronz, iar David (medaliat la Cupa Romaniei, in primavara) s-a oprit in sferturile de finala ale competitiei, dupa o evolutie foarte buna.
🎙️"Rezultatele foarte bune ale sportivilor brasoveni, in acest an, la categoriile U9, U11 si U13 ne dau sperante pentru renasterea la nivel inalt a acestui sport in Brasov", a declarat Dan Stegaru, antrenor al sectiei de badminton de la ACS Transilvania.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Turneul Național de handbal mixt Cupa FunSports, Brasov, 14-15 decembrie 2019

Turneul Național de handbal mixt Cupa FunSports, Brasov, 14-15 decembrie 2019
🤾‍♂️🤾‍♀️Iubitorii handbalului din intreaga țară sunt așteptați la Brașov, în perioada 14-15 decembrie 2019, când va avea loc Turneul Național de handbal mixt Cupa FunSports.
Competiția va fi organizată de către Clubul Sportiv Transilvania Brașov, în parteneriat cu Asociația Județeană de Handbal Brașov și FunSports.
🔟Sunt așteptate la start un număr de 10 echipe de handbal mixt (amatori), arbitrajul și asistența medicală urmând a fi asigurate de către organizatori.
5️⃣Fiecare echipă va disputa câte 5 meciuri, acestea urmând a se desfășura în sălile Școlilor Gimnaziale nr. 11 și nr. 19.
🏆Sportivii echipelor care se vor clasa pe primele trei locuri, la finalul turneului, vor primii premii constând în cupe și tricouri.
📅Înscrierile sunt deschise până pe data de 25 noiembrie, iar taxa de participare este de 1.000 lei / echipă. Înscrierea este validată dupâ confirmarea plății, în contul RO03 RNCB 0053 1432 9902 0001 (BCR).
☎️Detalii și înscrieri la 0744311266, acstransilvania@gmail.com sau Facebook, pe paginile ACS Transilvania Brasov și Funsports Cup.

Vă așteptăm la Brașov!

*Recomandare pentru cazare: City Center, hotel 3* cu mic dejun inclus: +40 722 464 484 (dl. Marius)

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Prestații foarte bune la Cupa Ghimbav pentru micuțele gimnaste

Prestații foarte bune la Cupa Ghimbav pentru micuțele gimnaste

Micuțele sportive antrenate de Carla Stoica au participat la Cupa Ghimbav la gimnastica ritmica, o competitie organizata in premiera. Si nu au facut-o deloc rau, obtinand nu mai putin de 12 medalii:
🥇3 de aur - Petra Cristescu, Alice Munteanu si Patricia Pavel.
🥈5 de argint - Arina Dudu, Luise Bogdan, Nora Spulber, Bianca Nastase + Ansamblul Mica Gimnasta
🥉3 de bronz - Anastasia Cogeanu, Dalina Ungureanu (coarda), Dalina Ungureanu (panglica).
Astăzi am participat la prima ediție a Cupei Ghimbav! •

Urmeaza Cupa României, în luna noiembrie!

Felicitări și succes, fetelor!

citeste mai departe

🏀Primele meciuri în "City League"

🏀Primele meciuri în

Micii baschetbaliști ai lui Zeljko Bubanja au debutat în City League, competiția în care sunt angrenați în acest sezon. În prima zi a turneului gazduit de orasul Sibiu, baschetbalistii nostri au avut urmatoarele rezultate:

🔴Babybaschet: 41 - 16 cu Lucky Dragons și 42 - 14 cu CSU Sibiu.
Minibaschet: 21-37 cu CSU Sibiu, 12-38 cu Lucky Dragons.

Echipele noastre au incheiat cu doua victorii, in a doua zi, in compania celor de la Premium Sibiu. 🔴30-22 la babybaschet 38-13 la minibaschet
Bravo, copii! Bravo, Zeljko Bubanja!

citeste mai departe

Handbal: Juniorii 3 încheie turul pe primul loc.

Handbal: Juniorii 3 încheie turul pe primul loc.

Victorie si redevenim lideri!

🔴Juniorii 3 au invins sambata, scor 47-28 (24-13), pe CSS Sighisoara, in etapa a 5-a a Campionatului National.
Profitand si de pasul gresit al lui LPS Targu Mures de la Odorheiu Secuiesc, echipa lui Titus Donosa termina pe primul loc turul seriei geografice E!

🔜In prima etapa din retur, pe 2 noiembrie, ACS Transilvania joaca acasa cu CSS Sibiu.

*ACS Transilvania, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Badminton: Prestație bună la turneul international de la Piatra Neamț.

Badminton: Prestație bună la turneul international de la Piatra Neamț.

🏅 Cinci medalii au obținut copiii antrenați de Dan Stegaru în competiția care a adunat la start nu mai puțin de 140 de participanți.

🔴Delegația ACS Transilvania a fost compusă din: U9 - Amalia Vlad si David Farca, U11 - Maxim Iacob si Gabriela Curpen (câștigătoarea grupei la simplu) , U13 - Călin Grajdieru, Stefan Vlad, Teodora si Irina Garalbatin, U15 - Rareș Garalbatin.

🏅La categoria U13, 3️⃣medalii a obținut Călin Grajdieru (1 de argint la dublu băieți, 2 de bronz la dublu mixt si simplu baieti) , respectiv 2️⃣ medalii Maxim Iacob la categoria U11 (1 argint la dublu băieți si 1 bronz la simplu baieti)

🎙️Dan Stegaru: „A fost un turneu reușit. Mulțumim partenerilor de dublu, Ioana Popescu (CS Sportul Studentesc) si David Sinculet (CSS Bacău), pentru Călin, respectiv Matei Pandele (CSS Berceni), pentru Maxim! Mulțumiri si pentru Ruxandra Filip (CSS Berceni), pentru Gabriela - Alungulesei Daria (C.S. Andriany Piatra Neamt) si Tingirica Daniel (CSS Berceni)”.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Bine ai venit, Liviu Dumitru!

Bine ai venit, Liviu Dumitru!

🔴Suntem bucuroși să îi spunem „Bine ai venit!” în familia #ACSTransilvania unui fost mare sportiv, în prezent antrenor care promite să devină la fel de mare!

🏀Fostul baschetbalist Liviu Dumitru s-a alăturat colectivului de antrenori al secției care îi mai avea deja în componență pe muntenegreanul Zeljko Bubanja, Diana Oprea și Paul Catincescu.

🏀Născut la București, în 26 august 1979, Liviu Dumitru a fost jucător în Liga Națională masculină, la formații precum Rapid București, Steaua Erbașu București, CSU Brașov, BC Farul Constanța, BC Pitești, BC Mureș Târgu Mureș sau Gaz Metan Mediaș.

📚Absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport (ANEFS) București, a urmat cursuri acreditate national, precum cel de preparator sportiv, instructor de fitness (perfecționare și specializare), technician nutritionist, TRX, Let’sbands, Foam Roller, Bossu ball.

📚De altfel, după finalul carierei de jucător, moment ce a avut loc la jumătatea sezonului competițional 2013/14, Liviu Dumitru a fost unul dintre primii români care s-au sepcializat în pregătirea fizică adaptată jocului de baschet.

🏀În noua sa carieră, a fost preparator fizic al echipelor de seniori baschet BC Mureș Târgu Mureș (2015 - 2017), BC Argeș Pitești (2017 - 2019), dar și al echipelor naționale U16 (2018), respectiv de seniori (2019).

Succes, Liviu!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Baschet U13, gata de start!

Baschet U13, gata de start!

A sosit și momentul debutului Campionatului Național de baschet U13.

Echipa antrenată de Zeljko Bubanja va evolua în acest weekend la Piatra Neamț, în primul turneu "în trei" al sezonului.
Băieții noștri vor juca sâmbătă, de la ora 9.00, cu gazdele de la ACS Petras, iar de la ora 12.00 cu ACS Phoenix Suceava.

Succes!

*ACS Transilvania, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Evoluție reușită la Cupa Pro Ritmic

Evoluție reușită la Cupa Pro Ritmic

Fetițele de la secția de gimnastică ritmică au avut un weekend plin, cu participare la Cupa Pro Ritmic de la București.
Gimnastele pregătite de Carla Stoica au avut o evoluție reușită, cu numeroase medalii obținute, nu mai putin de 12, dând astfel semne de optimism pentru competițiile viitoare din calendarul sezonului de toamnă.

🥇Dudu Arina • medalie de aur
🥇Munteanu Alice • medalie de aur
🥇Bogdan Luise • medalie de aur
🥇Ansamblu Mica Gimnasta • medalie de aur
🥈Cristescu Petra • medalie de argint
🥈Pavel Patricia • medalie de argint
🥈Spulber Nora • medalie de argint
🥈🥈Ungureanu Dalina • 2 medalii de argint
🥉Spulber Nora • medalie de bronz
🥉Cogeanu Anastasia • medalie de bronz
🥉Ungureanu Dalina • medalie de bronz
🎖Nastasa Bianca • locul 4

Carla Stoica: "A fost un bun prilej de verificare pentru Cupa României, programată în luna noiembrie, la care vom participa cu Ansamblul Mica Gimnastă (locul 4 la Campionatul Național) și cu Petra Cristescu (locul 3 la Campionatul Național). De remarcat faptul că în Cupa României se califică primele șase sportive din țară. Până atunci, în octombrie mai avem o competiție la Ghimbav".

Felicitări, fetelor!

citeste mai departe

Transilvania Training Day

Transilvania Training Day
21 - 22 septembrie 2019, Coresi Shopping Resort Brasov

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

#ACSTransilvania la Festivalul National de Babyhandbal

#ACSTransilvania la Festivalul National de Babyhandbal


🔴Dintre cei mai mici handbalisti din "curtea" clubului nostru s-au aflat in aceste zile la Complexul Agronomie din Bucuresti, unde au participat la cel mai important eveniment dedicat acestei categorii de varsta.
🔴Pustii antrenati de Robert Chiron au jucat in Grupa 1 Masculin, alaturi de CS Happy Kids Medgidia, HC Omer, CSM Fagaras, HC Beldiman Arad, ACS Vipers Deva si Potaissa Turda.
🔴O aventura minunata, numai buna in perspectiva pregatirii micutilor nostri copii pentru viitoarele experiente.

👏Bravo, baieti!

📷1: Echipa noastra, alaturi de doamna Steluta Luca, reprezentant al Federatiei Romane de Handbal.

citeste mai departe

Start perfect

Start perfect

🔴Echipa de handbal-juniori 3 a avut parte de un debut reusit de sezon, cu o victorie cu 53-13, in deplasare la CSS Sibiu.
🔴Baietii lui Titus Donosa au jucat in Sala Transilvania si au avut parte de sustinatori veniti de la Brasov 
🔴In etapa a doua, in primul joc acasa, primim vizita lui ACS Szejke Odorheiu Secuiesc.

Proiect cofinantat de Consiliul Judetean Brasov.

citeste mai departe

3, 2, 1, start!!! Juniorii 3 incep campionatul

3, 2, 1, start!!! Juniorii 3 incep campionatul
🔴Dupa o pauza destul de lunga, dar poate deloc grea, daca tinem cont ca a fost plina de jocuri de pregatire, doua turnee internationale si un cantonament la mare... Pentru juniorii 3 a venit si momentul debutului oficial in noul sezon.
🔴Baietii lui Titus Donosa joaca sambata (ora 13.00) la CSS Sibiu, cu "liniile" schimbate in proportie de 50% fata de finalul sezonului precedent.
🔴Formatia noastra a fost repartizata in Gruoa E, unde le va mai intalni pe CSS Sighisoara, LPS Targu Mures, Szejke Odorheiu Secuiesc si Sporting Ghimbav.
*ACS Transilvania, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.
🎙️Titus Donosa: "Plecam optimisti, din nou, la drum. Principalul obiectiv este ca baietii sa creasca, sa evolueze, iar aceasta sa se vada de la un meci la altul. De asemenea, ne gandim sa ajungem din nou acolo unde am fost anul trecut, adica la turneul final. Nu ne va fi usor, dar nimic din ceea ce este frumos nu se obtine fara eforturi mari".

citeste mai departe

De trei ori pe podium la FunSports Cup

Echipele de handbal ale #ACSTransilvania au avut rezultate foarte bune la Funsports Cup, cu locuri pe podium si premii individuale in dreptul jucatorilor nostri.

1️⃣Baietii de la #juniori4 au castigat categoria U12M a competitiei, invingand in finala pe HC Junior BB Buzau. 
Dintre baietii antrenati de Robert Chiron, doi s-au ales si cu premii individuale, Andi Popa fiind golgheterul competitiei, iar David Dascalu fiind desemnat cel mai bun portar.

3️⃣Fetele de la #junioare4, pregatite de Cristi Filip, si-au pus la gat medaliile de bronz la categoria U12W, dupa ce au invins in finala mica pe ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. 
Denisa Lache a castigat premiul individual acordat golgheterului.

3️⃣Nu in ultimul rand, #juniorii3 au terminat si ei pe podium, pe pozitia a treia, fiind la doar un gol distanta de medaliile de argint. Portarul lui Titus Donosa, Teodor Zaharia, a fost ales drept cel mai bun portar al turneului.

Felicitari, baieti si fete! Suntem mandri de voi!

citeste mai departe

De trei ori pe podium la FunSports Cup

De trei ori pe podium la FunSports Cup

Echipele de handbal ale #ACSTransilvania au avut rezultate foarte bune la Funsports Cup, cu locuri pe podium si premii individuale in dreptul jucatorilor nostri.

1️⃣Baietii de la #juniori4 au castigat categoria U12M a competitiei, invingand in finala pe HC Junior BB Buzau. 
Dintre baietii antrenati de Robert Chiron, doi s-au ales si cu premii individuale, Andi Popa fiind golgheterul competitiei, iar David Dascalu fiind desemnat cel mai bun portar.

3️⃣Fetele de la #junioare4, pregatite de Cristi Filip, si-au pus la gat medaliile de bronz la categoria U12W, dupa ce au invins in finala mica pe ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. 
Denisa Lache a castigat premiul individual acordat golgheterului.

3️⃣Nu in ultimul rand, #juniorii3 au terminat si ei pe podium, pe pozitia a treia, fiind la doar un gol distanta de medaliile de argint. Portarul lui Titus Donosa, Teodor Zaharia, a fost ales drept cel mai bun portar al turneului.

Felicitari, baieti si fete! Suntem mandri de voi!

citeste mai departe

Juniorii 3 joacă la Veszprem Cell Cup

Juniorii 3 joacă la Veszprem Cell Cup

Juniorii 3 se îndreaptă, în aceste zile, către localitatea Veszprem, din Ungaria, unde vor juca din nou la unul din cele mai puternice turnee de nivel juvenil din Europa, Cell Cup..

La categoria lor de vârstă participă 23 de formații, iar băieții antrenați de Titus Donosa au fost repartizați în grupă cu Hrvatski Rukometni Klub Gorica (Croația), Echipa Națională a Israelului, Eles Kezilabda Iskola (Ungaria) și HC Vise BM (Belgia).

Titus Donosa: “Întâlnim echipe foarte puternice, cei de la Eles fiind chiar campionii ediției trecute. Am terminat în 2018 pe locul 10 din 21 de echipe, iar în acest an suntem singura echipă din România la categoria U14. Scopul nostru este acela de a întâlni cât mai multe școli de handbal și de a ține pasul cu handbalul modern, jucat la această categorie de vârstă. Ne preocupă rularea cât mai multor jucători pentru consolidarea unei echipe competitive în vederea Campionatului Național 2019-2020, așa că în această perioadă vizăm mai puțin rezultatele”.

Băieții noștri se întorc din Ungaria pe 17 august, după care vor merge în cantonament la Costinești, pentru ca pe 25 august să se întoarcă la Brașov, iar o zi mai târziu să intre în meciurile Funsports Cup de la Brașov.

Spor la treabă le dorim!

citeste mai departe

Fantastic “babies”!

Fantastic “babies”!

Echipa #ACSTransivania participantă la ediția 2019 a Festivalului Național de babaybaschet, desfășurat la Costinești, s-a ales cu o poveste fantastică, după ce a terminat prima în grupa D, obținând astfel cea mai bună performanță a clubului nostru la această competiție de baschet masculin pentru pitici.

Bilanțul jocurilor disputate a fost de 9 victorii din tot atâtea meciuri jucate și un coșaveraj de 428 la 109, deci un parcurs remarcabil pentru micuții noștri!

Felicitări băieților pentru aceste rezultate care ne dau speranțe că vom avea un viitor frumos, că vom crește o echipă valoroasă pe această generație!

De asemenea, mulțumim părinților pentru susținere, pentru frenezie și emoții, atât celor prezenți la terenuri cât și celor care ne-au susținut de acasă!

Zeljko Bubanja: "Sunt surprins plăcut de reacția micuților, care, după doar un an de muncă au demonstrat că sunt talentați și au spirit de competiție. Cred că viitorul sună bine pentru secția de baschet a clubului nostru! Mă bucur de asemenea că această competiție își păstrează tradiția, văd progrese în organizarea ei! Mi-am revăzut foștii colegi, de care mă leagă atâtea amintiri, mă bucur că ei sunt implicați în creșterea acestor micuți minunați! În final, doresc să mulțumesc copiilor, părinților și nu în ultimul rând clubului, pentru susținere! Hai Transilvania!!!"

 Lotul echipei noatre care a facut acesta minune este format din: Lupu Tudor, Mînzat Denis, Cartis Andreas, Porusniuc Stefano, Serban Alex, Florianu David, Secara Mattia, Maciuceanu Raul, Erzse Alexandru, Nechifor Rares, Vlad Eric, Bercu Radu, Benedek Szilard, Musatoiu Matei. Antrenor: Bubanja Zeljko

 În continuare, muntenegreanul Zeljko Bubanja pregătește următoarea aventură a baschetului de la #ACSTransilvania, Festivalul Național de minibaschet, dedicat categoriei U12, care va avea loc tot la Costinești.

citeste mai departe

Seniorul” familiei #ACSTransilvania, Paul Catincescu

Seniorul” familiei #ACSTransilvania, Paul Catincescu

🔴 Ne face placere si suntem mandri sa prezentam "portretele" celor care muncesc zi de zi alături de minunații noștri copii, iar cel căruia i-a venit rândul să fie “în lumina reflectoarelor” este Paul Catincescu.

🔴“Senior” al colectivului nostru de antrenori, domnul Catincescu este profesor de Educație Fizică și Sport, a fost jucător de baschet în Divizia A și component al loturilor naționale de juniori, tineret și seniori.

🔴Absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport, în 1976, la Universitatea din București, are mai bine de 30 de ani de experiență în inițierea și formarea copiilor în baschetul de performanță.

🔴Antrenor la CSȘS Brașovia între 1976 – 1990 și 2010 – 2014, are la activ numeroase calificari la turneele finale la juniori I, junioare II si juniori III.

🔴A fost antrenor al echipei de Divizia B, masculin, Corona Brasov intre 2000 și 2014 și este membru al Asociației Județene de Baschet Brașov, dar și al Clubului Olimpic Brașov.

🔴 “Ochi” cu experiență în depistarea talentelor încă de la o vârstă fragedă, domnul Catincescu asigură permanent selecția la o scară largă, fapt extrem de important în formarea unor echipe competitive. 
Dorim să ne rămâneți alături și să descoperiți în continuare copii talentați pe care să îi formăm pentru baschetul mare!

citeste mai departe

Povestile #ACSTransilvania: Medaliata olimpică Diana Chelaru

Povestile #ACSTransilvania: Medaliata olimpică Diana Chelaru

📖Continuam povestile #ACSTransilvania cu cea a medaliatei olimpice Diana Chelaru

🔴Are 25 de ani, dar parcă iubitorii sportului românesc o știu de o viață.

🔴Născută pe 15 august 1993, la Onești, în județul Bacău, Diana Chelaru a urmat un drum „bătut” pentru prima dată, la nivel foarte înalt, în orașul său de către marea Nadia Comăneci.

🔴Gimnastă de talie mondială a ajuns și actuala membră (din 2017) a familiei #ACS Transilvania, Diana Chelaru.

🔴A făcut primii pași în sală la CSȘ Onești, iar în anul 2005 s-a alăturat lotului național. Fără doar și poate, punctul culminant al carierei sale a fost medalia de bronz de la Jocurile Olimpice de la Londra (2012). Dar Diana mai are multe alte distincții, printre ele o medalie de argint la sol la Campionatul Mondial de gimnastică artistică de la Rotterdam, în 2010. De asemenea, la Campionatele Europene a cucerit două medalii la sol, argint la Berlin, în 2011, și bronz la Birmingham, în 2010, acolo unde a ocupat și locul 3 cu echipa României.

🔴 Nu a putut sta departe de aparatele pe care le-a iubit de mică și a dorit să transmită din experiența ei și celor mai mici, care fac curioși primii pași în sala de gimnastică. Din 2017 este antrenoare a secției de gimnastică a Clubului Sportiv Transilvania, ne mândrim cu ea și ne bucurăm că face parte dintr-un colectiv inimos, așa cum de altfel este și Diana.

citeste mai departe

Weekend cu Festival al Minihandbalului

Weekend cu Festival al Minihandbalului

🤾‍♀️Junioarele 5 au participat in acest weekend la Festivalul National de Minihandbal, cea mai importanta competitie pe parcursul sezonului pentru aceasta categorie de varsta.
🔴Fetele Alinei Sorodoc au jucat intr-una din cele 7 grupe de la Brasov (Festivalul s-a mai disputat la Plopeni si Baile Herculane), intalnind echipele:
-CSS Targoviste, CSS Slobozia, LPS Pitesti si ACS Olimpic Mizil, ACS Talentul este Cheia Bucuresti.

🤾‍♂️La Festivalul National de Minihandbal  au participat si baietii (juniori 5), antrenati de Cristi Filip si Robert Chiron.
Acestia au jucat intr-una din cele cinci grupe de la Targu Jiu, in compania formatiilor ACS Infinitul Targu Jiu, ACS Talentul este Cheia Bucutesti, Dominicii Mosnita Noua si LPS Banatul Timisoara.
La baieti, Festivalula mai fost gazduit de Baia Mare, Slobozia si Vaslui.

Jocuri frumoase si amintiri placute le au avut parte atat fetele cat si baietii nostri!

citeste mai departe

Finalul unui sezon extraordinar pentru juniorii 3 de la ACS Transilvania

Finalul unui sezon extraordinar pentru juniorii 3 de la ACS Transilvania

🔴Echipa de handbal – juniori 3 a Clubului Sportiv Transilvania Brașov a încheiat un sezon extraordinar, la finalul căruia a reușit participarea la Turneul Final al Campionatului Național.
🔴După un parcurs aproape perfect în sezonul regular și în Grupa 3 Valoare, băieții lui Titus Donosa au avut parte, la Buzău, de o grupă din care au făcut parte trei dintre cele mai bune echipe ale sezonului precedent, campioana CSM Bacău, vicecampioana CSM București și deținătoarea locului patru CSO Mizil.
🔴Formația noastră s-a prezentat admirabil în compania celor trei, arătând un progres vizibil la finalul primei participări în sistemul clasic al Campionatului Național, încheind apoi competiția cu o victorie împotriva Unirii Sânnicolau Mare.
🎙️„A fost un an minunat. Ne-am fi dorit ceva mai mult la turneul final, dar poate ne-a lipsit încrederea în anumite momente. Nu a existat o presiune, însă băieții și-au dorit prea mult, astfel că a apărut teama, iar lipsa de experiență și-a spus, de asemenea, cuvântul. Am întâlnit echipe puternice, cu tradiție, iar noi am construit ceea ce avem în prezent într-un timp relativ scurt. Suntem, însă, mulțumiți de ceea ce am realizat. Unii copii au fost la prima participare într-un turneu final, iar toată echipa s-a aflat pentru prima oară într-un campionat clasic. E o performanță să te afli în primele 8 echipe ale țării”, a declarat Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la ACS Transilvania.
Podiumul Campionatului Național de juniori 3 a fost ocupat de LPS Suceava, CSM București și CSM Bacău.
🔜În continuare, Titus Donosa va participa la un alt turneu final, cu echipa de juniori 4, la jumătatea lunii iunie, iar echipa de juniori 5, pregătită de Cristi Filip, se va afla la finalul acestei săptămâni la startul Festivalului Național de Minihandbal de la Târgu Jiu.
🎙️„Sperăm că Brașovul va avea din nou o obișnuință în a califica echipe la turneele finale de băieți, pentru că orașul nostru a avut o tradiție în ceea ce privește handbalul juvenil masculin. Pot spune că viitorul arată bine din acest punct de vedere”, a mai precizat tehnicianul de la Transilvania.
🎙️„Bucuria pe care o simțim la finalul acestui campionat este greu de descris. Am pornit de la zero în urmă cu ceva timp și am reușit să formăm echipe foarte bune, care au ajuns în turneul final. Îi mulțumesc lui Titus Donosa și îl felicit pentru profesionalismul și dăruirea de care dă dovadă zi de zi în munca sa. Cu mai mulți oameni ca el, handbalul juvenil românesc ar fi departe. Ne dorim să continuăm acest drum și să formăm copii cu care să «alimentăm» loturile naționale de juniori și care apoi să devină handbaliști profesioniști. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și le promitem că vom continua linia rezultatelor din ultimii ani”, a precizat și Marius Fetti, director al ACS Transilvania Brașov.

🔴Lotul Echipei ACS Transilvania Brasov:
➡️Chicomban David Ștefan, Donosa Cezar, Spătărelu Andrei, Sala Eric, Pădurariu Robert Florin, Dumitrașcu Răzvan Arsenie, Băltărețu Radu Marian, Donosa Victor, Faff Erwin Sebastian, Danciu Alexandru Valentin, Zaharia Teodor Constantin, Manea Raul, Vieru Denis Gabriel, Rusu Călin, Ciorobea Daniel Vasile, Odobeșteanu Silviu Mihai, Istrate Andrei, Marton Gyorgy.
➡️Staff: Titus Donosa – antrenor principal, Dorin Cean – antrenor second, Mircea Iordan – antrenor portari.

citeste mai departe

Rezultate excelente pentru gimnaste la Spring Cup de la Chișinău

Rezultate excelente pentru gimnaste la Spring Cup de la Chișinău

Fetițele de la secția de gimnastică ritmică a ACS Transilvania au participat, zilele trecute, la turneul internațional „Spring Cup 2019“, care s-a desfășurat la Chișinău (Republica Moldova).

Gimnastele Carlei Stoica s-au întors cu rezultate excelente, 7 medalii de aur și 2 medalii de argint, după cum urmează:

-medalie de aur Ansamblul Mica Gimnasta

-medalie de aur Cristescu Petra

-medalie de aur Munteanu Alice

-medalie de aur Bogdan Luise

-medalie de aur Pavel Patricia

-medalie de aur Ungureanu Dalina

-medalie de aur Nastasa Bianca

-medalie de argint Dudu Arina

-medalie de argint Cogeanu Anastasia

Peste 350 de sportive, fete din din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Spania, Macedonia, Bosnia și Herțegovina, Israel și Cipru, au participat la competiția găzduită de Futsal Arena FMF, ajunsă în acest an, la cea de-a cincea ediție.

„Mulțumim organizatorilor, Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice din Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova. Au fost două zile frumoase, de care ne vom aminti cu drag și dor. Mulțumesc din nou părinților pentru tot ceea ce fac pentru noi!”, a spus antrenoarea secției de gimnastică ritmică de la ACS Transilvania, Carla Stoica.

citeste mai departe

Medalie de bronz la junioare I

Medalie de bronz la junioare I


🏅Alicia Gogîrlă: MVP-ul turneului final și cel mai bun inter dreapta.

👌Corona Transilvania a incheiat Campionatul National pe locul trei, dupa ce a castigat finala mica a turneului final de la Turda, scor 34-27 cu CSS2 Bucuresti!

🎉Performanta excelenta pentru echipa antrenata de Simona Gogirla, Vasile Curiteanu si Eugen Ciulei, in conditiile in care multe dintre fete sunt inca junioare II, unele chiar in primul an al acestei categorii (2003)!

🎙️Simona Gogirla: "Ne bucuram mult pentru acest rezultat! Este rodul muncii noastre de patru luni, timp in care din doua echipe am reusit sa construim una buna, care sa castige o medalie in Campionatul National. Felicit fetele pentru modul in care s-au daruit! Multimim tuturor celor care ne-au fost alaturi, ne-au sprijinit si au crezut in noi!".

👍Alicia Gogîrlă s-a ales și cu două premii individuale, cele de MVP-ul turneului final, respectiv cel mai bun inter dreapta.

👏Felicitari fetelor, staff-ului si tuturor celor implicati!!!

citeste mai departe

Calificare în Cupa României la gimnastică ritmică

Calificare în Cupa României la gimnastică ritmică

🔝Prin fetitele de la sectia de Gimnastica Ritmica, #ACSTransilvania a reusit, zilele trecute, un rezultat foarte bun pentru clubul nostru, dar și pentru sportul brașovean.

🤸‍♀️Astfel, în urma Campionatului Național pentru copii, care a avut loc la Cumpăna, în județul Constanța, am reușit calificarea în Cupa României prin Petra Cristescu, care s-a clasat pe locul al treilea, dar și prin ansamblul #ACSTransilvania Brașov, care a terminat competiția pe locul al patrulea.

👏👏👏Performanță deosebită, pentru care merită felicitările toate componentele ansamblului - 🧡Arina Dudu, 🧡Petra Cristescu, 🧡Patricia Pavel, 🧡Luise Bogdan, 🧡Munteanu Alice, 🧡Nora Spulber si 🧡Anastasia Cogeanu, dar bineinteles si antrenoarea acestora, Carla Stoica.

citeste mai departe

Juniorii 3 si-au aflat adversarii de la Turneul Final

Juniorii 3 si-au aflat adversarii de la Turneul Final

Vesti de la FRH - Federația Română de Handbal: Echipa noastră de juniori 3 și-a aflat adversarii din grupele Turneului Final al Campionatului Național.

Astfel, începând cu 22 mai, la Buzău, băieții lui Titus Donosa vor întâlni CSO Mizil, CSM Bucuresti si CSM Bacau, in Grupa A.

Din Grupa B fac parte Academia Minaur Baia Mare, CSU Suceava, Liceul Liviu Rebreanu Turda si Unirea Sannicolau Mare.

Titus Donosa: "Se preconizează niște jocuri frumoase, deschise oricărui rezultat. Să câștige cel mai bun!
Hai, Transilvania!!!".

http://frh.ro/stire.php?id=1208

citeste mai departe

Formă bună și medalii pentru micile gimnaste de la ACS Transilvania, înainte de Campionatele Naționale de Copii

Formă bună și medalii pentru micile gimnaste de la ACS Transilvania, înainte de Campionatele Naționale de Copii

🤸‍♀️Micile sportive de la secția de gimnastică ritmică a ACS Transilvania Brașov au început sezonul de concursuri, prima competiție la care au luat parte fiind Cupa Prieteniei, în acest weekend, la Baia Mare.
✔️Evoluția fetițelor pregătite de Carla Stoica a fost una excelentă, cu nu mai puțin de 9 locuri pe podium. Astfel, gimastele de la Transilvania au reprezentat cu succes Brașovul, au obținut doua locuri 1, la ansambluri și prin Petra Cristescu.
Pe locul 2 s-au clasat Arina Dudu și Alice Munteanu, iar pe locul 3 au terminat competiția Luise Bogdan și Patricia Pavel, toate acestea concurând la un singur exercițiu.
Mai mult, Nora Spulber a obținut un loc 2, iar Anastasia Cogeanu un loc 3, ambele la individual compus.
🎙️„Concursul a fost organizat foarte bine de către doua cluburi din Baia Mare, cluburi cu tradiție în gimnastica ritmică românească. Fetele noastre au reușit sa se mobilizeze și să obțină rezultate excelente. Sunt mulțumită și pot spune că am avut parte de o bună verificare în vederea participării la Campionatul Național de Copii, care se va desfășura în weekendul următor”, a spus antrenoarea Carla Stoica.
➡️Au participat 160 de sportive de la importante cluburi de profil din țară - Sportul Studențesc București, CSM Cluj Napoca, LPS Oradea, LPS Târgu Mureș, CSȘ Unirea Iași, CSȘ Reșița, CSȘ Timișoara, ACS Transilvania Brașov, dar și două cluburi din Italia și Republica Moldova. 
🔜Pentru echipa Transilvaniei urmează, în perioada 20-21 aprilie, Campionatele Naționale de la Cumpana, în județul Constanța, iar apoi se vor afla la startul unui concurs internațional la Chișinău (Republica Moldova), pentru ca în luna luna Iunie să participe la Campionatul Național de Junioare Mici.
➡️Echipa ACS Transilvania participantă la Cupa Prieteniei: Petra Cristescu, Arina Dudu, Alice Munteanu, Luise Bogdan, Patricia Pavel, Nora Spulber, Anastasia Cogeanu. Antrenor: Carla Stoica.

citeste mai departe

"Piticii" de la minihandbal, la Euroregiune

🤾‍♂️"Piticii" de la minihandbal au fostla Reghin, duminica, unde au participat la turneul 2 din cadrul Euroregiunii 7.
➡️ Micii handbalisti pregatiti de Cristi Filip si Robert Chiron au intalnit Liceul Tehnologic "Lucian Blaga" CSS Reghin, Szejke Odorheiu Secuiesc, CSS Sighisoara, CSS Odorhei si Pegasus Targu Mures, toate partidele desfasurandu-se fara scor, specific acestei categorii de varsta. 
➡️Au facut deplasarea la Reghin: Burlacu Matei, Blanaru Tudor, Ganea Tudor, Rădulescu Darius, Leca Sebastian, Balca Darius, Nechifor Eduard. 
👏Bravo, copii! Curaj si incredere pentru viitoarele experiente! 

citeste mai departe

Sportivi de la #ACSTransilvania #badminton sunt pe val

Sportivi de la #ACSTransilvania #badminton sunt pe val

In weekend, David Farca a obtinut locul 3️⃣ la categoria U9 a Cupei Romaniei, concurs ce a avut loc la Galati.

Clubul nostru a fost reprezentat si de Amalia Vlad, a carei evolutie a dat incredere intr-o viitoare clasare pe podium.

➡️ Tot in weekend, ceilalti badmintonisti de la #ACSTransilvania au fost la Cupa Targu Mures: Gabriela Curpen, Daria Angheluta, Maxim Iacob, Stefan Vlad si Cezar Ciulu.
Acestia au dominat podiumul la dialaturi de brasovenii Teodora si Irina Garabaltin, Andra Ciurea si Calin Grajdieru.
🏅Gabriela Curpen si Maxim Iacob - locul 1️⃣ la simplu copii.
🏅Stefan Vlad - locul 2️⃣ la simplu copii.
🏅Gabriela Curpen si Irina Garabaltin - locul 3️⃣ la dublu copii.
🎖️Vlad Stefan si Teodora Garabaltin - locul 1️⃣ la dublu copii.
🏅Daria Angheluta - locul 1️⃣ la simplu fete, categoria C adulti.
🎖️Maxim Iacob - locul 3️⃣ la simplu baieti, categoria C, adulti.
🏅Maxim Iacob si Daria Angheluta - locul 3️⃣ la dublu mixt.
🏅Maxim Iacob si Calin Grajdieru - locul 3️⃣ la dublu baieti.
🎖️Calin Grajdieru - locul 2️⃣ la simplu baieti, categoria B, adulti.

👏👏👏Felicitari sportivilor si antrenorului Dan Stegaru!!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Un nou vis implinit

Un nou vis implinit

🎉Echipa de juniori 3 a clubului nostru s-a calificat in #TurneulFinal al #CampionatuluiNational, reusind acest lucru chiar cu o etapa inainte de finalul Grupei 3 Valoare, din care face parte, dupa 48-24 (24-12) cu Banatul Timisoara.

🔝Perfornanta vine la prima participare a echipei la această categorie si la nici un an dupa ce echipa de Junioare 2 a castigat #TitlulNational.

🎙️ Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la #ACSTransilvania: "SUNTEM ÎNTRE CELE MAI BUNE 8 ECHIPE DIN ȚARĂ, într-o companie selectă, alaturi de echipe ale unor cluburi de tradiție, după un parcurs perfect, băieții noștri obținând numai victorii.
A fost un obiectiv ce mi-a fost impus de copii și nu de club. Ei și-au dorit enorm acest lucru și au muncit mult pentru asta, motiv pentru care îi felicit din suflet. 
Le-am spus că va fi foarte greu, că majoritatea dintre ei practică handbalul de mai puțin timp față de adversarii lor, dar acest lucru nu i-a împiedicat să creadă în visul lor și să și-l împlinească.
Vom merge la Turneul Final, fără nicio presiune. Vrem doar să ne bucurăm de handbal, să arătăm ce am învățat și suntem hotărâți să ne jucăm șansa până la capăt!
Mulțumesc Clubului Sportiv Transilvania Brașov pentru efortul de a susține această echipă, sponsorilor noștri, părinților acestor copii minunați și celor 2 colaboratori care m-au sprijinit în instruirea băieților, respectiv Dorin Cian si Mircea Iordan. Nu vreau să uit de aportul important pe care l-au adus acestei echipe, Alina Teslărașu și Marian Adespi, cărora le mulțumesc. Forza, Transilvania! ".

👏Felicitari din suflet, copiilor si tuturor celor ce le-au fost alaturi!

Succes in minunata aventura care va asteapta!

citeste mai departe

Juniorii 4 merg la Turneul Semifinal

Juniorii 4 merg la Turneul Semifinal

🤾‍♂️Micii handbalisti antrenati de Titus Donosa au participat in weekend la Euroregiunea 7, la Odorheiu Secuiesc. Dupa ce au castigat grupa din care au facut parte, baietii nostri au jucat finala competitiei, joc doar de palmares, cu echipa gazda, Szejke, scor 17-23, terminand astfel pe un merituos loc 2.

🎙️Titus Donosa: "Ne pregătim în continuare pentru Turneul Semifinal al Campionatului Național. 
Sunt mândru de evoluția băieților mei. Ne-au lipsit jocurile de pregătire, dar au evoluat tot mai bine, de la meci, la meci, pe toate posturile. Multumim micuței noastre galerii care ne-a susținut frenetic, pe tot parcursul acestui turneu. Felicitări echipei gazdă si organizatorilor competiției!".

citeste mai departe

Rezultate excelente pentru micutii sportivi de la sectia de badminton.

Rezultate excelente pentru micutii sportivi de la sectia de badminton.
Rezultate excelente pentru micutii sportivi de la sectia de badminton.
🏸Locul 1️⃣ pentru Amalia Vlad si locul 3️⃣ pentru David Farca la Cupa Berceni, la categoria U9. 
🏸Competitia s-a desfasurat la Ploiesti, la categoriile U9 si U15.
🏸Din delegatia condusa de Dan Stegaru au mai facut parte Daria Angheluta si Iulia Stegaru, ambele la U15.
👏Felicitari tuturor!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Baschet: Final de sezon in Campionatul National U13

Baschet: Final de sezon in Campionatul National U13

🏀Baschetbalistii U13 ai #ACSTransilvania au incheiat sezonul regular al Campionatului National.

🏀In ultimul turneu, cel cu numarul 12, baietii lui Zeljko Bubanja au invins pe LPS Viitorul CSU Pitesti (45-43), si au pierdut cu ABC Magic Satu Mare (46-70).

🏀In celalalt meci al zilei, echipa din Satu Mare a invins-o pe cea din Arges, scor 65-64.

🏀Pentru echipa noastra urmeaza pregatirea Campionatului National U12, care va avea loc in perioada 30 iunie-6 iulie, la Costinesti (Constanta).

🏀De asemenea, tot la malul marii se va desfasura Campionatul National de baby baschet, competitie la care #ACSTransilvania ❤️🖤 va fi prezenta.

Felicitari pentru intreaga aventura din CN U13 si succes in continuare!

citeste mai departe

Zi frumoasa pentru atletismul de la ACSTransilvania

Zi frumoasa pentru atletismul de la ACSTransilvania
Zi frumoasa pentru atletismul de la #ACSTransilvania.
➡️In Sala CSM Brasov, de la Baza Metrom, a avut loc concursul regional dedicat categorior C2 si C3 (nascuti in 2008 si 2009), la proba "Biatlon 2 - Garduri si lungime".
➡️Clubul nostru a fost reprezentat de sportivii Folea Matei, Serban Stefania, Gyorgy David, Sara Dobrica, Vinau David si Panaite Stefan. 
➡️La categoria 2009, Sara Dobrica o obtinut primul loc la fete, aceeasi performanta fiind trecuta, la baieti, in dreptul lui David Vanau. De asemenea, Stefan Panaite a reusit sa incheie competitia pe a treia treapta a podiumului.
🎙️"Toti copiii s-au prezentat foartr bine, cu rezultate care merita toate laudele", a spus antrenoarea Adriana Mirea.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Inca un pas catre #TurneulFinal

Inca un pas catre #TurneulFinal
➡️ACS Transilvania - Sporting Ghimbav 43-30 (27-17), in etapa a 7-a a Grupei 3 Valoare din Campionatul National de juniori 3.
➡️ 17 victorii in tot atatea meciuri pentru baietii lui Titus Donosa in acest sezon
➡️ Locul I, detasat, in grupa si doar 3 jocuri pana la Turneul Final.
👏

citeste mai departe

Cinci ani de "Educatie si performanta"!

Cinci ani de
26 martie reprezinta o zi speciala pentru ACS Transilvania si pentru toti cei care fac parte din acest inimos colectiv. 
In 2014, pornea la drum acest indraznet proiect, care avea sa creasca frumos, urmand sa devina cel mai mare club sportiv al Brasovului... Si promite sa evolueze in continuare. 

14 sectii sportive se afla sub umbrela in rosu si negru a #ACSTransilvania, adica peste 1000 de sportivi, dintre care cel puțin 400 legitimați.
Nume mari din sport au facut sau fac parte din echipa ACS Transilvania. Medaliatele olimpice Acatrinei Andreea și Diana Chelaru (gimnastica artistica), Zeljko Bubanja (baschet), Carmen Stoica (gimnastica ritmica), Ferencz Lechner, Mariana Tirca și Simona Gogirla (handbal) sunt doar câteva dintre ele. Sub "bagheta" acestora au fost obtinute numeroase medalii și titluri naționale și internaționale. Multumim tuturor antrenorilor care au contribuit prin eforturile lor la dezvoltarea clubului si le suntem recunoscatori.

Ne aplecam mereu si catre partea sociala, astfel ca am inițiat și promovat diverse programe pentru copii, împreună cu partenerii noștri tradiționali, Inspectoratul Scolar Judetean și Universitatea Transilvania. 
Mai mult, an de an clubul nostru organizeaza evenimente importante pentru Brasov si sportul brasovean, Transilvania Training Day si FunSports Cup fiind doar doua dintre ele. 

Sarbatorim cinci ani minunati, le multumim tuturor celor ce ne-au fost aproape si promitem sa mergem pe acelasi drum! 
La multi ani, Clubul Sportiv Transilvania!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Rezultat notabil pentru badmintonul de la Transilvania

Rezultat notabil pentru badmintonul de la Transilvania

Rezultat notabil pentru badmintonul de la #ACSTransilvania la Cupa Romaniei, categoria U11, competitie care s-a deafasurat la Galati.

Maxim Iacob, sportiv antrenat de Dan Stegaru, a obtinut un binemeritat loc 3 la dublu băieți, in echipa cu Matei Pandele de la CS Berceni.

Mulțumim Matei! Felicitaru Maxim!

 "Medalie si obiectiv atins in aceasta competitie pentru sportivii nostri, Gabriela Curpen si Maxim Iacob. Copiii au avut o prestatie meritorie. Merita felicitari si ne dau sperante pentru concursurile viitoare!"., a spus antrenorul Dan Stegaru.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

O noua victorie mare, cu tribuna plina

O noua victorie mare, cu tribuna plina
🎉Tribuna salii de sport a Scolii Gimnaziale nr. 11 a fost neincapatoare astazi, la meciul baietilor nostri de la juniori 3 cu CSM Resita.
🤾‍♂️Baietii lui Titus Donosa au rasplatit publicul numeros si au avut din nou o evolutie entuziasmanta, impunandu-se cu 52-21 (30-8), meciul contand pentru etapa a 6-a, prima a returului, din Grupa 3 Valoare.
🔝Lideri, cu 16 puncte, handbalistii nostri mai au 4 meciuri pana la #TurneulFinal al #CampionatuluiNational.

citeste mai departe

Forma excelenta pentru micii baschetbalisti in Turneul 11

Forma excelenta pentru micii baschetbalisti in Turneul 11

👌Forma excelenta pentru micii baschetbalisti in Turneul 11

✌️Baietii lui Zeljko Bubanja au reusit doua victorii in jocurile din competitia de la Cluj Napoca, in Campionatul National U13.

➡️Viitorul Cluj - #ACSTransilvania 24-44
➡️ CSS Ramnicu Vâlcea - #ACSTransilvania 51-61

👏Felicitari, copii!

citeste mai departe

Junioarele 4, la Cupa Primaverii de la Ramnicu Sarat

Junioarele 4, la Cupa Primaverii de la Ramnicu Sarat

🤾‍♀️Junioarele 4 au fost la Ramnicu Sarat in acest weekend, unde au jucat mai multe meciuri in cadrul Cupei Primaverii.
Fetele antrenate de Alina Sorodoc au intalnit CSS Sfantu Gheorghe, CSM Ramnicu Sarat, Corona Brasov, CSS Galati, Art Galati si CSM Ploiesti.

↗️Partide frumoase, utile, placute pentru fetele noastre...care au avut parte si de momente de socializare, care se vor transforma, cu siguranta, in amintiri. 

👏De mentionat, Valentina Manea a fost desemnata cel mai bun inter stang al turneului.

citeste mai departe

Victorie en-fanfare, in atmosfera de meci de Liga

Victorie en-fanfare, in atmosfera de meci de Liga

✔️Juniorii 3 confirma parcursul excelent din acest sezon si castiga si ultimul meci al turului din Grupa 3 Valoare a Campionatului National: 46-31 (23-10) cu Unirea Sannicolau Mare

🎉🎉🎉Partida a reprezentat un adevarat derby al seriei, intre primele doua clasate, iar atmosfera din tribunele Salii Sporturilor Dumitru Popescu Colibasi a fost una care a adus in multe momente cu cele din meciurile seniorilor, din Liga Nationala.
Pentru acest lucru multumim parintilor si tuturor celor ce le sunt alaturi baietilor lui Titus Donosa si Dorin Cian, dar si oaspetilor din Banat, care au venit, de asemenea, cu galerie.

#ACSTransilvania a ajuns la 5 victorii in tot atatea meciuri si a acumulat 13 puncte, continuand drumul catre #TurneulFinal.

🤾‍♂️Pentru echipa noastra au marcat: Silviu Odobesteanu 19, Victor Donoda 7, Eric Sala 6, Denis Vieru 5, Erwin Faff 3, Calin Rusu 2, Raul Manea 2, Alexabndru Danciu 1 si Daniel Ciorobea 1.

citeste mai departe

ACS Transilvania a gazduit turneul 1 de minihandbal masculin (EuroRegiunea 7)

ACS Transilvania a gazduit turneul 1 de minihandbal masculin (EuroRegiunea 7)

🤾‍♂️Am gazduit sambata, bucurosi, turneul 1 de minihandbal masculin, competietie la care au participat mai multe echipe de copii din Euroregiunea 7: Sporting Ghimbav, CSS Odorheiu Secuiesc, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc 1, ACS Szejke Odorheiu Secuiesc 2, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” CSS Reghin si bineinteles ACS Transilvania Brasov.

🤾‍♂️Momente minunate pentru micutii sportivi ai formatiilor participante.

👏Felicitari handbalistilor #ACSTransilvania, pregatiti de Cristi Filip si Robert Chiron...precum si tuturor celo ce le sunt aproape!

👏Felicitari tuturor oaspetilor nostri!

citeste mai departe

Handbalistii 4x4

Handbalistii 4x4
Juniorii 3 de la handbal, la a patra victorie consecutiva in Grupa 3 Valoare a Campionatului National, 32-16 (20-9) la Banatul Timisoara. 
Titus Donosa: "Ne intoarcem acasa cu a patra victorie din tot atatea meciuri, cu sperante tot mai mari pentru calificarea in Turneul Final. Desi am ratat foarte mult, nu s-a pus niciun moment problema castigatorului, conducand din primul pana in ultimul minut".
Cu 11 puncte si golaveraj 142-75, baietii nostri domina grupa si fac pasi tot mai hotarati catre#TurneulFinal.

citeste mai departe

Bachetbalistii au disputat turneul 10 din Campionatul National

Bachetbalistii au disputat turneul 10 din Campionatul National

Baschetbalistii U13 au jucat la Craiova, in turneul 10 al Campionatul National.

In jocurile disputate la sala CSS din "Banie", baietii lui Zeljko Bubanja au pierdut cu Juniors Craiova (38-32) si cu U mobitelco 3 Cluj (50-39).

O noua experienta in Campionatul National U13 pentru micc nostri sportivi, aflati la prima participare in Campionatul National, in conditiile in care joaca la o categorie de varsta mai mare cu un an, pregatind astfel sezonul urmator.

citeste mai departe

Sica si Pasky, doi dintre cei mai vechi membri ai #ACSTransilvania

Sica si Pasky, doi dintre cei mai vechi membri ai #ACSTransilvania

📖Continuăm seria poveștilor #ACSTransilvania cu doi dintre oamenii aflați în sânul familiei noastre încă de când am pornit la drum: Mihai Pascu si Marius Sabau.
Atunci cand nu sunt la catedra, Pasky si Sica se dedica activitatilor extrascolare cu copiii din cadrul clubului nostru, indrumandu-le pasii catre experiente sportive de neuitat.

↗️Cu multa implicare si rabdare, Mihai Pascu ii invata pe cei mici sa descopere placerea si beneficiile unei vieti active si disciplinate in cadrul sectiei de fotbal. 
Sportul a fost mereu una din marile sale pasiuni, „Pasky” practicând schiul fond și biatlon, la nivel de amatori. Absolvent al Facultatii de Educație Fizică și Sport, specializarea fotbal, Pasky si-a inceput cariera de antrenor de fotbal la Clubul Sportiv Transilvania: „A fost un inceput frumos, cu o grupa de copii minunati, cu care lucrez in continuare. Campionatul Judetean de Juniori a fost o provocare: am participat cu copii sub varsta , am avut parte de multe infrangeri, dar au fost si cateva victorii care ne-au insufletit. Secretul este sa nu te dai batut niciodata. Invatam in continuare, dar o facem cu bucurie si spirit de echipa. Multumesc Clubului Sportiv Transilvania pentru ocazia oferita, pentru sansa de a face parte din acest staff minunat.” În prezent, Pasky este antrenor la grupele de initiere si avansati fotbal , face parte din staff-ul de organizare a evenimentelor din cadrul clubului si este profesor de sport la Școala Gimnazială nr. 19.

↗️Marius Sabău este prezent în viața ACS Transilvania în mare parte a timpului în calitate de antrenor al secțiilor de volei și fotbal, dar și la majoritatea evenimentelor organizate de clubul nostru. Cu multa blandete, seriozitate si daruire, „ Sica” aduce bucuria jocului in sufletele copiilor pe care ii antreneaza. Pasionat de sport, Sica a cochetat inca din copilarie cu mai multe discipline sportive, dar a ramas loial fotbalului. A jucat fotbal până la varsta de 24 de ani, la echipe de amatori, la Sighișoara, Mediaș și Brașov. În 2010 a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, tot aici urmând Masterul în Diagnoză și Prognoză psihomotrică în Performanța Sportivă. In prezent este profesor de sport la Liceul Johannes Honterus. 
Specializările sale sportive, precum și marile pasiuni, sunt fotbalul și voleiul. Astfel, între 2010 și 2013 a fost antrenor al echipelor universitare de fotbal și volei. Din această postură a obținut titlul de vicecampion național universitar la fotbal, iar la volei, în cadrul aceleiași competiții, a obținut medalia de bronz un an mai târziu. Din 2014 și până în prezent este antrenor, pentru ambele discipline, în cadrul Clubului Sportiv Transilvania, despre care Sică spune că este „a doua mea familie”.

citeste mai departe

Joc si bucurie

Joc si bucurie

Fetitele noastre s-au simtit extraordinar la Turneul de Minihandbal al Euroregiunii 7. Au avut o zi plina de meciuri in competitia de la Ghimbav si desi nu s-a tinut cont de scor, s-a tinut din plin cont de bucuria jocului 

Jucatoarele pregatite de Alina Sorodoc asteapta astfel cu nerabdare urmatoarele intreceri, mai ales ca in aceasta primavara vor avea parte si de traditionalul Festival de Minihandbal, organizat pe regiuni de catre Federatia Romana de Handbal.

citeste mai departe

Turneu perfect pentru băieții lui Bubanja

Turneu perfect pentru băieții lui Bubanja

Baschetbalistii #ACSTransilvania din formatia U13 au castigat clar meciul cu BCN Ramnicu Valcea, in aceasta dupa amiaza, scor 61-33.

Baietii lui Zeljko Bubanja au reusit astfel un turneu perfect, acasa, la Sacele, in Campionatul National U13, dupa ce dimineata se impusesere cu scorul de 53-35 in fata celor de la Viitorul Cluj.

In celalalt meci al zilei, echipa din Cluj a trecut de cea din Valcea cu 50 la 45.

Felicitari, baieti! Felicitari, Buby! Multumiri si imbratisari oaspetilor nostri!

citeste mai departe

Povestea lui Titus Donosa, profesorul băieților mari de la handbal

Povestea lui Titus Donosa, profesorul băieților mari de la handbal

Continuăm poveștile oamenilor care fac parte din proiectul #Transilvania, cu cea a profesorului Titus Donosa. Antrenor al grupelor mari de băieți la secția noastră de handbal, fostul mare jucător al Brașovului se destainuie în fața noastră, a colegilor, sportivilor, părinților și tuturor celor ce ne sunt aproape și ne urmăresc.

🎙️"Am început handbalul la vârsta de 13 ani, după ce am <cochetat> cu fotbalul și voleiul. Am fost selecționat de prof. Remus Drăgănescu și pregătit la CSS Dinamo Brașov, de prof. Orban Tiberiu, alături de care am câștigat de două ori titlul de campion național la juniori. 
🇷🇴Totodată, am fost selecționat, la vârsta de 16 ani, în lotul național de juniori și ulterior de tineret și seniori, unde am avut prilejul să lucrez cu antrenori emeriți și foști campioni mondiali, precum: Oprea Vlase, Valentin Samungi, Cornel Oțelea, Ștefan Birtalan, Donca Ioan, Nica Cezar și Cian Dorin, ultimul fiindu-mi și coleg de chipă și în prezent, colaborator.
🔴M-am dedicat unui singur club de handbal, CS Dinamo Brașov, echpă căreia i-am fost căpitan, vreme de aproape 10 ani.
🏅Dintre performante sportive ca jucator, amintesc titlurile de Campion National la Jr.I (1984) si Jr.II (1982), antrenor Orban Tiberius si participare in City Cup – EHF cu echipa Dinamo Brasov. In tricoul Nationalei Romaniei de tineret am obtinut titlul de Campion Balcanic (Atena 1986), vicecampion (Ankara 1987), locul V la Campionatul Mondial (Rijeka 1987), antrenori Oprea Vlase si Stefan Birtalan. Am fost component in Nationala Romaniei de handbal masculin, antrenor Cornel Otelea.
La vârsta de 33 de ani am pus punct activității sportive, dedicându-mă unei noi și frumoase profesii, aceea de ofițer de poliție judiciară. 
De la sfârșitul anului 2016, am revenit la prima dragoste, handbalul, în cadrul ACS TRANSILVANIA Brașov și încerc să performez într-un nou domeniu de activitate, acela de antrenor, unde, într-un timp relativ scurt am reușit să formez un nucleu de jucători, cu care am avut primele satisfacții:
✔️In 2017 am reusit sa calific echipa de Jr.V (Minihandbal) in Turneul Final al Campionatului National de Juniori, performanta pe care am reusit sa o repet si in 2018 cu juniorii IV. In acest an competitional jucam la jr. III, echipa este calificata in Grupa Valoare cu obiectiv calificarea in Turneul Final si de ce nu castigarea unei medalii.
↗️Spre bucuria mea, mai multi jucători pe care îi antrenez au fost selecționati la echipele naționale de juniori și cadeți. Imi doresc foarte tare ca handbalul masculin brasovean sa renasca!“

citeste mai departe

Junioarele 4 au trecut de faza județeană a Campionatului Național

Junioarele 4 au trecut de faza județeană a Campionatului Național

Junioarele 4 se află la finalul fazei județene a Campionatului Național de handbal și au reușit, în urma ultimului turneu, disputat în acest weekend la Sala Sporturilor din Brașov, să se califice în următoarea etapă a competiției.

Totodată, Daria Aldea a fost desemnată cea mai bună extremă stânga.

În curând, jucătoarele pregătite de Alina Sorodoc vor afla adversarii și locul în care se va disputa faza zonală a CN.

Bravo, fetelor și succes pe mai departe!

citeste mai departe

Baschetbaliștii de la U13 au jucat turneul 8

Baschetbaliștii de la U13 au jucat turneul 8
Zi plină pentru băieții noștri de la baschet U13.
Meciuri la Craiova, în cadrul turneului 8 din Campionatul Național, cu gazdele de la Juniors și LPS Pitești.
O nouă experiență utilă, chiar dacă rezultatele nu le-au fost favorabile, pentru puștii lui Zeljko Bubanja, la prima lor participare în CN.

citeste mai departe

Juniorii 3 continuă parcursul excelent

Juniorii 3 continuă parcursul excelent
După un sezon regulat perfect, cu 10 victorii din tot atâtea meciuri, băieții lui Titus Donosa continuă evoluțiile foarte bune și în Grupa 3 Valoare. Handbaliștii noștri au învins astăzi pe Sporting Ghimbav, în deplasare, scor 40-21 (21-4), succes care cumulat cu cel de la Reșiț, din etapa inaugurală, urcă formația noastră pe primul loc al clasamentului, cu un golaveraj de 71-40.
Titus Donosa: "A fost un joc la discreția noastră, pe toată durata sa. În prima repriză poarta noastră a funcționat excelent, Teodor Zaharia meritând toate laudele pentru evoluția sa. A apărat «din toate încheieturile» :) În a doua parte am rulat tot lotul, pentru ca toți băieții să fie în priză pentru ceea ce ne așteaptă în continuare. Luăm lucrurile pas cu pas, iar obiectivul nostru clar este acela de a ajunge la turneul final, în primele opt echipe din țară. Ar fi un lucru extraordinar, mai ales că ne aflăm la prima participare în acest sistem al Campionatului Național. Ne dorim mult să readucem handbalul masculin brașovean în prim plan".
Următoarea partidă a echipei noastre de juniori 3 va avea loc la începutul lunii martie, când, în primul meci acasă, vom întâlni pe CSȘ Făgăraș.
Felicitări și succes în continuare!

citeste mai departe

Bucuroși că face parte din familia noastră, mândri de ea!

Bucuroși că face parte din familia noastră, mândri de ea!

Bucuroși că face parte din familia noastră, mândri de ea!
Carla Stoica, unul dintre oamenii cu “vechime” mare în cadrul clubului nostru, se prezintă în fața tuturor prietenilor #ACSTransilvania.

“Am pășit pentru prima oară într-o sală de sport la Brașov, la varsta de 4 ani, într-o grupă de performanță, unde am facut cunoștință cu această frumoasă disciplină, gimnastica ritmică. Spiritul competititiv s-a dezvoltat rapid, astfel încat peste un an, la nici 6 ani am participat la primul concurs national, desfășurat la Baia Mare, unde am obținut prima medalie. De-atunci, timp de 15 ani am fost legitimată de către Federația Română de Gimnastica Ritmică, trecand prin toate categoriile de varsta pană la senioare. Am obținut rezultate la concursurile naționale și internaționale. 
După varsta de 18 ani, pasiunea pentru gimnastica ritmica a continuat, prin dorința de a impartasi cunostintele acumulate in decursul anilor, si astfel am început activitatea de antrenor, cu grupe de recreativ. 
Din anul 2014 activez in cadrul Clubului Sportiv Transilvania Brașov, iar din 2016 sunt coordonatorul secției de gimnastică ritmică și antrenorul grupei de performanță, grupă înființată în același an. Această grupă cuprinde fetițe selecționate conform cerințelor specifice gimnasticii ritmice, fetite cu varste cuprinse între 5 si 9 ani, care își desfășoară antrenamentele cu o frecvenţă de 5 ori/ săptămână, fiecare antrenament având o durată de 3 ore, bine structurat, conform cerinţelor de specialitate. Încă din primul an pe participare, am obținut rezultate remarcabile pe plan național și internațional, progresul inregistrându-se de la concurs la concurs. Astfel, la fiecare categorie de varstă, Clubului Sportiv Transilvania are reprezentante printre primele 6 sportive din țară și medalii la concursurile internaționale. Pentru doi ani competitionali la rând mi s-a acordat Diploma de Excelență, din partea Federației Romane de Gimnastică Ritmică, pentru progres și pentru rezultate.
Toate acestea se pot realiza numai prin muncă și perseverență, dar satisfactiile sunt pe măsură!”.

Felicitări, Carla, pentru tot ce ai realizat până în prezent și mergem împreună pe drumul care sperăm să ne aducă bucurii cel puțin la fel de mari!

citeste mai departe

Victorii pe linie pentru echipele Corona Transilvania

Victorii pe linie pentru echipele Corona Transilvania
Parcurs perfect pentru echipele Corona Transilvania în Campionatele Nationale de handbal feminin pentru junioare 1 si junioare 2.
La junioare 1, Corona Transilvania a câștigat jocul din prima etapă a Grupei Valoare în care a fost repartizată, 39-25 (20-13) la Rapid București. Din Grupa 2 mai fac parte CSS2 București, CSM București și Activ CSO Plopeni.
Pe de altă parte, după 46-23 cu CSS Sfântu Gheorghe, echipa de junioare 2 a câștigat și ultimele două meciuri din sezonul regulat, 43-13 cu Gloria Buzău (deplasare) și 30-16 cu CSS Ploiesti (acasă). Formația noastră s-a calificat astfel în Grupele Principale Valoare de pe primul loc al Seriei D.

citeste mai departe

Weekend perfect pentru baschetbalistii U13 si U10

Weekend perfect pentru baschetbalistii U13 si U10
Baschetbaliștii U13 ai ACS Transilvania au revenit în forță în Campionatul Național, câștigând ambele meciuri ale turneului 7, pe care l-am găzduit, la Liceul Teoretic George Moroianu din Săcele. Băieți lui Zeljo Bubanja au învins cu 65-46 pe Viitorul Cluj Napoca și cu 72-43 pe Lucky Dragons Târgu Mureș.
În cealaltă partidă a turneului, Lucky Dragons a trecut de Viitorul cu 64-57.
Și băieții de la echipa U10 au avut un weekend perfect, reușind trei victorii în tot atâtea jocuri în Campionatul Județean: 22-16 cu Phoenix, 25-7 cu Hoops și 22-10 cu Magic Kids!
Felicitări tuturor!


citeste mai departe

Victorie în primul meci la J2 pentru Corona-Transilvania

Victorie în primul meci la J2 pentru Corona-Transilvania
În Campionatul Național de handbal destinat junioarelor 2, echipa Corona Transilvania Brașov a disputat primul meci al anului, 46-23 cu CSȘ Sfântu Gheorghe, în etapa a 12-a din sezonul regulat (seria D).
În ultimele două jocuri ale acestei faze a competiției, Corona Transilvania va juca cu SCM Gloria Buzău (deplasare) și CSȘ Ploiești (acasă).

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Juniorii 3 pregătesc sezonul de primăvară

Juniorii 3 pregătesc sezonul de primăvară

Juniorii 3 continuă pregătirea de iarnă în vederea participării în Grupele Valoare ale Campionatului Național, începând din luna februarie.
În acest weekend, băieții lui Titus Donosa s-au antrenat prin jocuri alături de CS Tricolorul Breaza.

Spor la treabă în continuare, băieți!

citeste mai departe

Juniorii 4 au participat la Cupa Iernii de la Odorhei

Juniorii 4 au participat la Cupa Iernii de la Odorhei

Și juniorii 4 au avut treabă în acest final de săptămână. Micuții pregătiți de Titus Donosa au participat la Cupa Iernii, competiție găzduită de Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc. "Băieții s-au mișcat bine, am avut parte de meciuri de pregătire foarte bune", a declarat antrenorul Titus Donosa.
Jucătorul nostru, Cezar Donosa, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Felicitări tuturor!

citeste mai departe

Moș Crăciun la micii atleți

Moș Crăciun la micii atleți

Sportivii ACS Transilvania au participat la serbarea de final de an organizată de Asociatia Judeteana de Atletism Brasov.

Micuții antrenați de Adriana Mirea au colindat, alături de sportivii cluburilor afiliate AJA, acasă la unul din partenerii noștri, Coresi Shopping Resort.

Le dorim atleților noștri, familiilor lor, tuturor celor ce susțin activitatea secției, dar și tuturor celor ce fac parte din familia atletismului brașovean un final de an liniștit și rezultate cât mai bune în 2019!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Parcurs perfect la J3M

Parcurs perfect la J3M

Juniorii 3 au disputat astăzi ultimul meci din sezonul regulat al Campionatului Național. 50-29 (29-6) cu LPS Brașov.

În cifre, prima parte a campionatului a arătat cam așa: 🔟 meciuri, 🔟 victorii, 28 de puncte, 434 goluri marcate-260 goluri primite.

Felicitări băieților, prof. Titus Donosa, prof. Dorin Cian și staffului, pentru parcursul excelent din această toamnă, în Seria F! Mulțumiri părinților și susținătorilor!

Vacanță plăcută, sărbători liniștite!

Din ianuarie revenim la treabă, porniți pentru greul care începe în Grupa Valoare din care facem parte!

citeste mai departe

Victorie și în ultimul meci la J2F din 2018

Victorie și în ultimul meci la J2F din 2018


ACS Transilvania - CSS Dinamo 37-22 (22-8). Al 11-lea succes din tot atâtea meciuri, cu goluri Alicia Gogîrlă 9, Georgiana Adelina Olaru 7, Medena Păcurariu 5, Necula Rebeca 4, Vieru Sorina Elena 4, Timi Hadnagy 2, Iulya Ciobotariu 2, Diana Petrea 2, Andreea Buțura 2, Oana Borș 1. Au mai jucat astăzi: Maria Badea, Florina Buruiana, Daria Dragomirescu și portarii Nicoleta Petre, Andreea Caldare și Dziadyk Ioana.

Simona Gogirla și fetele ei au un parcurs de excepție în Seria D a Campionatului Național: lideri cu 30 de puncte, 409 goluri marcate - 200 goluri primite.

Felicitări fetelor, staff-ului și mulțumiri celor ce sunt aproape echipei la fiecare joc.

Luăm pauză, ne bucurăm de sărbători și revenim în ianuarie pentru ultimele trei partide din grupă, cu HC Activ CSO Plopeni, CSS Fagaras si CSS Sfantu Gheorghe, iar apoi atacăm Grupa Valoare.

citeste mai departe

Badmintonul a încheiat toamna atelierelor de la Coresi

Badmintonul a încheiat toamna atelierelor de la Coresi

Am încheiat atelierele sportive din această toamnă din Piața cu Copaci cu micuții de la badminton.

Puștii pregătiți de Dan Stegaru s-au jucat duminică după amiază la Coresi Shopping Resort, gazda noastră în weekenduri, încă din luna septembrie. Mulțumim #Coresi!

Pe micuții noștri sportivi de la badminton îi găsiți la Școala nr. 25 din cartierul Răcădău, unde așteptăm și alți copiii care își doresc să înceapă această interesantă disciplină sportivă.

Programul antrenamentelor: Luni si Miercuri: 14.00-15.00 /15.00-16.00. Marti si Vineri: 18.00 - 19.00

Detalii la nr de telefon 0735 523 676.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Petrecere de Crăciun la junioarele mari de la handbal

Petrecere de Crăciun la junioarele mari de la handbal

Junioarele mari de la handbal au scris ultima filă a poveștii lui 2018 într-un decor de sărbătoare.

Am împodobit bradul, am colindat...le-am ținut pumnii fetelor de la naționala României, în finala mică de la Euro, împotriva Olandei.

Am depănat amintiri, ne-am dedicat poezii amuzante, am dansat și ne-am bucurat unii de alții. Ne-am făcut planuri pentru 2019 și am promis să ne fim aproape în drumul, deloc ușor, pe care îl avem în față.

Ne-am bucurat să avem alături părinții și apropiații, iar gazde ne-au fost cei de la La Vâltoare Bran.

Sărbători fericite și liniștite și gânduri bune!

citeste mai departe

Weekend plin pentru micuții handbaliști de la Transilvania

Weekend plin pentru micuții handbaliști de la Transilvania

Două zile pline au avut micuții handbaliști de la ACS Transilvania, în weekendul trecut.

👉Sâmbătă, junioarele 5 au primit vizita colegelor mai mari, junioarele 1 și 2, celor din urmă purtându-le noroc în confruntarea câștigată pe terenul Coronei Brașov, 36-24.
👉Duminică, am avut plăcerea să găzduim, la Școala Gimnazială nr. 11, oaspeți de la CSM București. Cu acest prilej, au avut loc jocuri amicale între formațiile noastre și ale clubului bucureștean, la minihandbal fete și băieți, dar și la babyhandbal fete.

Momente plăcute, din toate punctele de vedere, pe care promitem să le repetăm!

citeste mai departe

 

Persoane in acest articol : .

Al doilea turneu din CN - U13 la baschet găzduit de Transilvania

Al doilea turneu din CN - U13 la baschet găzduit de Transilvania
Al șaselea turneu din Campionatul Național de baschet U13, al doilea găzduit de ACS Transilvania, s-a desfășurat în weekend la sala de sport a Liceului Teoretic "George Moroianu" din Săcele.
Competiția a înregistrat următoarele rezultate:

➡️ABC Magic Satu Mare - ACS Transilvania 50-43
➡️BC Lions Craiova - ABC Magic Satu Mare 64-47
➡️ACS Transilvania - BC Lions Craiova 33-53

După o toamnă cu multe meciuri, la prima experiență în Campionatul Național, băieții lui Zeljko Bunanja iau o binemeritată pauză, urmând a reveni la jocurile oficiale în prima parte a lui 2019.

citeste mai departe

Fete de 10!

Fete de 10!

 #sunday #sunnyday. 🌞

Duminică însorită pentru ACS Transilvania, după un joc perfect în etapa a zecea a Campionatului Național de junioare 2. Victorie cu Corona Brașov, în deplasare, scor 36-24 (16-12).

Au marcat pentru echipa noastră: Alicia Gogîrlă 18, Georgiana Adelina Olaru 9, Diana Ellena 3, Oana Borș 2,

Andreea Buțura 2, Medena Păcurariu 1, Vieru Sorina Elena 1. Felicitări!!!

Fetele antrenate de Simona Gogirla și Alina Sorodoc continuă parcursul fără greșeală în Seria D, 10 victorii în tot atâtea jocuri și conduc în clasament, cu 28 de puncte.

De remarcat atmosfera de meci, cu destui spectatori în tribunele Sălii Sporturilor, astfel de partide ridicând, din toate punctele de vedere, cota competițiilor juvenile din handbalul românesc.

Încheiem anul 2018 la J2F cu un joc împotriva lui CSȘ Dinamo Brașov, duminică, 16 decembrie, la sala Școlii Gimnaziale nr. 11.

citeste mai departe

12 sportivi de la ACS Transilvania convocați la loturile nationale de handbal

12 sportivi de la ACS Transilvania convocați la loturile nationale de handbal

ACS Transilvania Brașov are nu mai puțin de 12 handbaliști angrenați în acțiunile loturilor naționale, în această perioadă.

Astfel, cinci sportive antrenate de Simona Gogărlă se află în aceste zile la Centrul Olimpic de la Izvorani, unde participă la un stagiu al lotului național de junioare. Nicoleta Petre, Gogîrlă Alicia, Necula Rebeca, Oana Borș și Georgiana Adelina Olaru au răspuns convocării antrenoarelor Carmen Buceschi, Mia Rădoi și Lili Ștefan, echipa urmând a disputa o „dublă” cu reprezentativa similară a Danemarcei, jocuri programate sâmbătă și duminică.

Totodată, Bianca Andreea Lupașcu și Ioana Bălăceanu, cea din urmă împrumutată în Liga Națională, la SCM Râmnicu Vâlcea, se află între  cele 20 de sportive convocate pentru un cantonament al lotului national de tineret. Acesta se desfășoară în perioada 26 noiembrie – 5 decembrie, la Râmnicu Vâlcea, după care lotul pregatit de antrenorii Carmen Amariei, Cristi Preda și Ildiko Kerekes Barbu vor face o deplasare la Astrahan, în Rusia, unde va avea loc un puternic turneu.

La băieți, tot cinci convocari au venit pe adresa ACS Transilvania. Călin Rusu, Silviu Odobeșteanu, Donosa Victor, Vieru Denis și Eric Sala, componenți ai trupei pregătite de Titus Donosa, vor participa, pe 9 decembrie, la a doua acțiune a Programului Talent al Federației Române de Handbal, acesta desfășurându-se cu scopul formării echipei naționale de cadeți.


„Ne bucură nespus faptul că se văd rezultatele eforturilor noastre, pe care le depunem la secția de handbal. La fete avem piramidă completă, au început să crească și băieții, echipa de juniori 3 având rezultate excelente în Campionatul Național. Avem un număr considerabil de handbaliști care se află în circuitul loturilor naționale, acesta fiind unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus atunci când am pornit la drum. Sperăm să menținem această linie și, totodată, să  confirmăm și prin rezultatele din campionatele de fete și băieți, iar aceasta în primul rând tot pentru ca jucătorii noștri să progreseze și să poată face, în viitor, pasul către marea performanță la seniori”, a spus Marius Fetti director al ACS Transilvania Brașov.

citeste mai departe

Primul turneu oficial al sezonului pentru junioarele 4

Primul turneu oficial al sezonului pentru junioarele 4
Junioarele 4 de la handbal au avut două zile pline de jocuri, în primul turneu din faza județeană a Campionatului Național.

Fetele pregătite de Alina Șorodoc și Cristi Filip  au trecut de HC Veraflor (18-1), Kids Tâmpa (18-5), Golden Kids (21-6) și CSȘ Dinamo Brașov (15-2), pierzând duelurile cu Corona Brașov (12-23), Sporting Ghimbav (8-18) și CSȘ Făgăraș (20-21).

Un prim test în sezonul 2018-2019, cu numeroase meciuri într-un scurt interval de timp, pentru micuțele noastre handbaliste, cărora le dorim succes și pentru viitoarele turnee!

citeste mai departe

Baschetbaliștii U13 au jucat „acasă” a patra etapă din Campionatul Național

Baschetbaliștii U13 au jucat „acasă” a patra etapă din Campionatul Național

ACS Transilvania Brașov a găzduit una din grupele etapei a patra din Campionatul Național de baschet U13, în acest weekend, la sala de sport a Liceului Teoretic „George Moroianu” din Săcele. Băieții pregătiți de muntenegreanul Zeljko Bubanja au învins pe ABC Magic Satu Mare (47-40) și au pierdut în fața lui BC Lions Craiova (46-51). Al treilea meci al competiției s-a încheiat cu scorul de 72-51 pentru echipa din Craiova.

„Băieții s-au descurcat bine, la fel cum au făcut-o și în cele trei turnee precedente din acest sezon. Sunt toți mai mici decât categoria de vârstă pentru care evoluează acum și îi pregătim pentru sezoanele următoare. Ne dorim să aibă parte de o experiență cât mai utilă, ceea ce se și întâmplă, duelurile din Campionatul Național ajutându-i să progreseze de la un turneu la altul”, a afirmat Zeljko Bubanja, antrenorul baschetbaliștilor de la ACS Transilvania.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Junioarele 1, în linie dreaptă spre finalul sezonului regulat

Junioarele 1, în linie dreaptă spre finalul sezonului regulat

Sezonul regulat al Campionatului Național de handbal – junioare 1 se apropie de final, ACS Transilvania Brașov fiind lider în Seria D înainte de ultimele două etape.

Fetele antrenate de Simona Gogîrlă au învins în etapa a 8-a, în deplasare la HC Activ CSO Plopeni, scor 35-21 (13-6), cu goluri semnate de Elena Jimbu 7, Gogîrlă Alicia 6, Bianca Lupașcu 4, Sorina Vieru 4, Georgiana Olaru 4, Andreea Bujor 3, Lorena Andreea Necula 2, Cristina Pînzaru 2, Medena Păcurariu 2 și Necula Rebeca 1.

Pentru Transilvania, formație care are 15 puncte în clasament, urmează cele mai importante teste ale sezonului regulat, cu Centrul Național de Excelență Brașov (14 puncte) pe 21 noiembrie și Corona Brașov (11 puncte) pe 24 noiembrie.

„Felicit fetele pentru atitudine și rezultate, chiar dacă am întâlnit adversari accesibili. Am încercat și am reușit în mare parte să realizăm tot ce am lucrat la antrenamente. Urmează meciurile cu CNE și Corona, în care sperăm să confirmăm forma bună și traiectoria ascendentă pe care ne aflăm, să avem aceeași exprimare în joc sau chiar mai bună. Practic, sunt ultimele două jocuri ale junioarelor 1 din acest an calendaristic și sperăm să încheiem cu două victorii. Pentru a reuși rezultate bune, avem nevoie să jucăm cât mai exact, cu cât mai puține greșeli, cu ambiție, atitudine și voință”, a spus Simona Gogîrlă.

Victorii și la J2-fete și J3-băieți

Cealaltă echipă antrenată de fosta mare handbalistă, cea de junioare 2, a învins în weekend în deplasare la CSM Gloria Buzău, scor 45-24 (27-9) - goluri Alicia Gogîrlă 17, Oana Borș 8, Alexandra Păcurariu 6, Georgiana Olaru 6, Rebeca Necula 3, Sorina Vieru 3, Timeea Hadnagy 1, Andreea Buțura 1 și conduce în Seria D, după 8 etape, cu 22 de puncte.

Și băieții de la juniori 3 au continuat seria succeselor „pe linie”, trecând cu 28-25 (15-16) de CSȘ Făgăraș. Handbaliștii antrenați de Titus Donosa, care se află pe primul loc în Seria F (16 puncte), s-au impus prin reușitele lui Victor Donosa 10, Călin Rusu 6, Raul Manea 4, Denis Vieru 3, Silviu Odobeșteanu 2, Erwin Faff 2 și Cezar Donosa 1.

Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Sportivii ACS Transilvania au participat la Memorialul

Sportivii ACS Transilvania au participat la Memorialul
În acest weekend, la București a avut loc Memorialul "Rotaru" la badminton, ultima etapă înainte de Campionatul Național U15, care se va desfășura la Timișoara, peste două săptămâni.

La competiția din capitală, ACS Transilvania a avut doi sportivi, Denis Munteanu și David Negoiță (foto 1), la probele de simplu-băieți și dublu-băieți. "Băieții au avut o evoluție bună, ăierzând chiar în fața câștigătorilor concursului și având chiar și o minge de set în partida cu aceștia. Evoluția lor ne dă speranțe pentru un loc pe podium la Campionatul Național", a spus antrenorul Dan Stegaru.

Tot la Memorialul "Rotaru" s-a desfășurat și o probă pentru copii U9 nelegitimați, care pot evolua în CN doar din 2019. Sportiva ACS Transilvania, Amalia Vlad (foto 2, în negru), a pierdut un singur meci, la limită, tot în fața celei care a câștigat competiția. "Și evoluția Amaliei ne dă încredere că în anul următor ne vom putea clasa pe podium", a mai precizat antrenorul Dan Stegaru.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Juniorii 3 si juniorii 4 s-au întors neînvnși de la Târgoviște

Juniorii 3 si juniorii 4 s-au întors neînvnși de la Târgoviște
Echipele de handbal juniori 3 și juniori 4, antrenate de Titus Donosa, au avut parte de jocuri de pregătire foarte bune, în compania formațiilor CSȘ Târgoviște, Concordia Chiajna și CS Viitorul Pitești, la Memorialul Robert Bucă.
Antrenamente bune, mai ales în perspectiva reluării Campionatului Național de juniori 3, în weekendul următor, când Transilvania va întâlni pe LPS Brașov.

citeste mai departe

Zi perfectă pentru baschetbaliștii lui Zeljko Bubanja

Zi perfectă pentru baschetbaliștii lui Zeljko Bubanja
Echipa de baschet U13, antrenată de Zeljko Bubanja, a obținut două victorii în al treilea turneu din Campionatul Național U13, la Râmnicu Vâlcea. ACS Transilvania - ACS Junior Craiova 65-55 și ACS Transilvania - CSȘ BCN Vâlcea 55-42.
Băieții noștri au 3 victorii și 3 înfrângeri până în prezent, rezultate excelente, în vederea formări unei echipe pentru următorul sezon, în condițiile în care toți jucătorii din lot sunt născuți în 2007 sau mai mici, cel puțin un an sub categoria la care evoluează acum.

citeste mai departe

ACS Transilvania, dublă victorie cu CSȘ Sfântu Gheorghe în Campionatul Național de handbal junioare

ACS Transilvania, dublă victorie cu CSȘ Sfântu Gheorghe în Campionatul Național de handbal junioare
Echipele de handbal junioare 1 și junioare 2 ale ACS Transilvania Brașov au reușit o dublă victorie, în acest weekend, în Campionatul Național de handbal, împotriva formațiilor similare ale CSȘ Sfântu Gheorghe.

Sâmbătă, echipa de junioare 1 de la Transilvania a revenit la jocurile oficiale, după o săptămână de pauză, învingând cu 46-25 (19-11), meci din prima etapă a returului Seriei D, disputat la Școala Gimnazială nr. 11 Brașov. Au marcat pentru trupa antrenată de Simona Gogîrlă: Alicia Gogîrla 7, Bianca Lupașcu 6, Jimbu Elena 5, Pacurariu Medena 5, Andreea Bujor 4, Vieru Sorina 3, Olaru Georgiana 3, Cristina Marin 3, Necula Rebeca 3, Lorena Necula 3, Pinzaru Cristina 2 și Buțura Andreea 2. Junioarele 1 de la ACS Transilvania se află la egalitate de puncte (11), în fruntea seriei, alături de Centrul Național de Excelență Brașov.

Duminică, junioarele 2 s-au impus la Sfântu Gheorghe cu 40-21 (22-10), prin reușitele semnate de Oana Borș (12), Alicia Gogîrlă (11), Rebeca Necula (6), Georgiana Olaru (4), Maria Badea (2), Diana Petrea (2), Daria Dragomirescu (1), Sorina Vieru (1) și Andreea Buțura (1). Partida a prilejuit și debutul cu gol al micuței Dariei Dragomirescu, sportivă născută în 2005, în condițiile în care CN de junioare 3 este destinat fetelor născute în 2002-2003 sau mai mici. Trupa antrenată de Simona Gogîrlă conduce clasamentul Seriei D, cu 7 victorii din tot atâtea partide.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

ACS Transilvania, dublă victorie cu CSȘ Sfântu Gheorghe în Campionatul Național de handbal junioare

ACS Transilvania, dublă victorie cu CSȘ Sfântu Gheorghe în Campionatul Național de handbal junioare
Echipele de handbal junioare 1 și junioare 2 ale ACS Transilvania Brașov au reușit o dublă victorie, în acest weekend, în Campionatul Național de handbal, împotriva formațiilor similare ale CSȘ Sfântu Gheorghe.

Sâmbătă, echipa de junioare 1 de la Transilvania a revenit la jocurile oficiale, după o săptămână de pauză, învingând cu 46-25 (19-11), meci din prima etapă a returului Seriei D, disputat la Școala Gimnazială nr. 11 Brașov. Au marcat pentru trupa antrenată de Simona Gogîrlă: Alicia Gogîrla 7, Bianca Lupașcu 6, Jimbu Elena 5, Pacurariu Medena 5, Andreea Bujor 4, Vieru Sorina 3, Olaru Georgiana 3, Cristina Marin 3, Necula Rebeca 3, Lorena Necula 3, Pinzaru Cristina 2 și Buțura Andreea 2. Junioarele 1 de la ACS Transilvania se află la egalitate de puncte (11), în fruntea seriei, alături de Centrul Național de Excelență Brașov.

Duminică, junioarele 2 s-au impus la Sfântu Gheorghe cu 40-21 (22-10), prin reușitele semnate de Oana Borș (12), Alicia Gogîrlă (11), Rebeca Necula (6), Georgiana Olaru (4), Maria Badea (2), Diana Petrea (2), Daria Dragomirescu (1), Sorina Vieru (1) și Andreea Buțura (1). Partida a prilejuit și debutul cu gol al micuței Dariei Dragomirescu, sportivă născută în 2005, în condițiile în care CN de junioare 3 este destinat fetelor născute în 2002-2003 sau mai mici. Trupa antrenată de Simona Gogîrlă conduce clasamentul Seriei D, cu 7 victorii din tot atâtea partide.

citeste mai departe

100 de copii la prima ediție a „Cupei Transilvania” la atletism

100 de copii la prima ediție a „Cupei Transilvania” la atletism
Aproximativ 100 de sportivi au participat sâmbătă dimineață la prima ediție a "Cupei Transilvania" la atletism, comptiție destinată categoriior Copii I (2005-2006), Copii II (2007-2008) și Copii III (2009 și mai mici), atât la masculin cât și la feminin.️
Micuții atleți de la CSM Brașov, ACS Insport Brașov, LPS Brașov, CSȘ Sfântu Gheorghe, CS Țara Bârsei, CSU Brașov, Școala 5 Brasov și ACS Transilvania Brașov au concurat, la sala de atletism de pe strada Panselelor (Brașov) la probele de sprint și săritură în lungime, în fața unui public numeros, părinți sau simpli spectatori.
„A fost un eveniment reușit, o premieră pentru clubul nostru, pe care ne propunem să o repetăm și în anii următori, mai ales că ne-am bucurat de o prezență numeroasă. Mulțumim tuturor celor care au răspuns invitației noastre - sportivilor, cluburilor și părinților și îi așteptăm pe toți și la următoarea ediție”, a declarat Marius Fetti, director al ACS Transilvania Brașov, club organizator al evenimentului, în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Brașov.
„Este o competiție nouă și este important că s-a plecat la acest drum. Sperăm ca acest concurs să crească de la an la an, pentru că s-a demonstrat că atletismul «are priză» la copii, mulți dintre ei îndreptându-se către acest sport. Sperăm ca în viitor să avem la Brașov o sala și un stadion de atletism care să ne ofere condiții bune pentru a putea crește această ramură sportivă”, a afirmat și Silviu Prescornițoiu, președintele Asociației Județene de Atletism Brașov.
„Ne-am dorit să  facem cunoscut și acest sport frumos, practicat de mulți copii ai Brașovului și nu numai. Au participat cluburi din Brașov și Sfântu Gheorghe, iar împreună cu Asociața Județeană de Atletism și colectivul de arbitri am reușit să organizăm această primă ediție, în cadrul căruia am putut, cu toții, să vedem cum stau sportivii noștri la două probe importante ale atletismului, un bun prilej de verificare a nivelului lor”, a spus și Adriana Mirea, antrenor al secției de atletism de la Transilvania

Rezultate:
Sprint

-C1 - fete: Stupu Iulia (LPS), Manea Medeea (CSM), Boldizsar Zsanett (CSȘ Sfântu Gheorghe).
-C2 - fete: Văduva Amalia (CSM), Sofia Ciobotaru (LPS), Todor Ana (CSȘ Sfântu Gheorghe).
-C3 - fete: Dobrică Sara (Transilvania), Gavrilă Diana (CSM), Brânduș Ana (LPS).
-C1 - băieți: Ancuțoiu Vlad (CSU), Lazăr Ștefan (CSM), Gergo Imre (CSȘ Sfântu Gheorghe).
-C2 – băieți: Timiș Eric Cristian (ACS Transilvania), Mihaly Szabolocs (CSȘ Sfântu Gheorghe), Frunteș Călin (LPS),
-C3 – băieți: Vânău David (Transilvania), Panaite Ștefan (Transilvania), Munteanu Andrei (Insport).
Săritura în lungime
-C1 - fete: Boldizsar Zsanett (CSȘ Sfântu Gheorghe), Iulia Stupu (LPS), Maia Georgescu (CSȘ Sfântu Gheorghe).
-C2 - fete: Văduva Amalia (CSM), Fabiana Boghiu (LPS), Sofia Ciobotaru (LPS).
-C3 - fete: Dobrică Sara (Transilvania), Gavrilă Diana (CSM), Ioana Izabela Raț (Transilvania).
-C1 - băieți: Lazăr Ștefan (CSM), Ancuțoiu Vlad (CSU), Gergo Imre (CSȘ Sfântu Gheorghe).
-C2 – băieți: Timiș Eric Cristian (ACS Transilvania), Frunteș Călin (LPS), Oană Ilie (Insport).
-C3 – băieți: Munteanu Andrei (Insport), Engel Ruben (LPS), Miklos Hunor (CSȘ Sfântu Gheorghe).

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Medalie de bronz la „ansambluri” la Cupa Sportul Studențesc

Medalie de bronz la „ansambluri” la Cupa Sportul Studențesc

În acest weekend a avut loc „Cupa Sportul Studenșțesc” la gimnastică ritmică, la care Clubul Sportiv Transilvania Brașov a fost reprezentat de patru sportive antrenate de Carla Stoica. Cea mai bună clasare a acestora a fost la categoria ansambluri, unde s-au ales cu medalia de bronz.

Celelalte rezultate ale micuțelor gimnaste de la Transilvania în competiție au fost: categoria 6 ani - Munteanu Alice - locul 4 și Bogdan Luise - locul 5; categoria 7 ani - Spulber Nora - locul 4; categoria 8 ani - Ungureanu Dalina - locul 5.

A fost o competiție de verificare pentru Cupa României și Campionatul Național de ansambluri. Am concurat cu niște cluburi foarte puternice din București și Ploiești. Un eveniment puternic și o felicităm pentru organizare pe Alexandra Piscupescu. Concursul a fost organizat pe mai multe nivele, noi fiind înscrise la nivel A, adică alături de cele mai bune gimnaste. Am avut evoluții bune și sunt mulțumită de fete. Ne întoarcem în sala de antrenament mai determinate, cu un plus de entuziasm și nerăbdătoare pentru concursurile care vor urma”, a spus Carla Stoica, antrenoare la secția de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Transilvania, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Victorie cu repetiție pentru Transilvania în fața Coronei

Victorie cu repetiție pentru Transilvania în fața Coronei

Echipa de junioare 1 a Clubului Sportiv Transilvania a învins, sâmbătă, pe Corona Brașov, în etapa a 5-a din Seria D a Campionatului Național de handbal, scor 31-26 (15-13).

Cu două absențe importante în formația antrenată de Simona Gogîrlă, Rebeca Necula și Diana Petrea, ambele accidentate, scorul a fost unul strâns până la jumătatea reprizei secunde, fetele de la Transilvania trecându-și în cont numeroase ratări, chiar în poziție de unu contra unu cu portarul advers.

Spre final, formația gazdă a fructificat mai bine șansele de gol și s-a desprins decisiv pe tabelă, multe dintre componente reușind astfel a doua victorie în fața celor de la Corona, după ce s-au aflat pe teren și la succesul cu 35-21, în urmă cu două etape, la junioare 2.

ACS Transilvania încheie neînvinsă turul primei faze a Campionatului Național, la egalitate de puncte (9) cu Centrul Național de Excelență Brașov.

Pentru ACS Transilvania au marcat: Alicia Gogîrlă 11, Georgiana Olaru 9, Sorina Vieru 3, Cristina Pînzaru 2, Oana Muntean 2, Cristina Marin 1, Andreea Bujor 1, Lorena Necula 1, Bianca Lupașcu 1.

Cealaltă echipă antrenată de Simona Gogîrlă, cea de junioare 2, a trecut fără probleme, duminică, de HC Activ CSO Plopeni, scor 48-23 (25-10) și este lider în Seria D, cu punctaj maxim după cinci runde.

Au marcat pentru Transilvania: Oana Borș 14, Alicia Gogîrlă 12, Georgiana Olaru 6, Medena Păcurariu 5, Vieru Sorina 4, Alexandra Ciobotariu 3, Maria Badea 2, Andrada Buțura 1, Florina Buruiană 1.

„Ne-am dorit mult să câștigăm meciul cu Corona și am reușit acest lucru prin atitudine, ambiție și dăruire, așa că trebuie să le felicit pe fete. În partida cu Plopeniul nu s-a pus vreun moment problema învingătoarei, dar le-am spus jucătoarelor mele că trebuie să ne respectăm și să tratăm toate jocurile serios și mă bucur că m-au ascultat”, a declarat Simona Gogîrlă, antrenoarea junioarelor mari de la ACS Transilvania Brașov.

Formația de juniori 3, antrenată de Titus Donosă, se află în pauză competițională până pe 5 noiembrie.

Participarea echipelor de juniori mari în Campionatul Național de handbal reprezintă un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

.............

Lot Junioare I și II: Oana Muntean, Cristina Marin, Ramona Olar, Carla Gnadt, Ana Dulgheriu, Stefania Mărginean, Cristina Pînzaru, Andreea Bujor, Evelyn Kicsi, Bianca Lupașcu, Elena Jimbu, Lorena Necula, Georgiana Olaru, Medena Păcurariu, Andreea Căldare, Sorina Vieru, Andreea Buțura, Maria Badea, Alice Gogîrlă, Rebeca Necula, Nicoleta Petre, Florina Buruiana, Diana Petrea, Timeea Hadnagy, Oana Borș, Daria Dragomirescu, Alexandra Ciobotariu, Lenuța Rusu, Mara Savin, Dziadyk Ioana.


citeste mai departe

Meci spectacol la junioare I, între ACS Transilvania și Centrul Național de Excelență

Meci spectacol la junioare I, între ACS Transilvania și Centrul Național de Excelență

Etapa a patra a Campionatului Național de handbal dedicat junioarelor I a prilejut meciul dintre Centrul Național de Excelență Brașov și ACS Transilvania Brașov, cu echipa aflată sub tutela FRH în rol de gazdă.

Partida a fost una „încinsă, cu destule răsturnări de scor, CNE conducând la pauză (18-17), iar elevele Simonei Gogîrlă preluând conducerea în partea a doua, în mai multe rânduri, scorul final, 33-33, fiind decis în ultimele secunde.

Pentru ACS Transilvania au marcat: Alicia Gogîrlă 14, Sorina Vieru 6, Rebeca Necula 6, Georgiana Olaru 4, Bianca Lupașcu 1, Medena Păcurariu 1, Cristina Pînzaru 1.

După patru etape, cele două echipe au câte 7 puncte, ACS Transilvania fiind lider al Seriei D, la golaveraj.

Cealaltă echipă de la Transilvania pregătită de Simona Gogîrlă, cea de junioare II, a câștigat fără probleme jocul cu CSȘ Dinamo Brașov, 47-19 și conduce la rândul ei în Seria D. Au marcat pentru Transilvania: Oana Borș 8, Diana Petrea 8, Georgiana Olaru 6, Sorina Vieru 5, Rebeca Necula 5, Medena Păcurariu 4, Florina Buruiană 4, Maria Badea 2, Alicia Gogîrlă 2, Andreea Buțura 1, Alexandra Ciobotariu 1.

„Am avut o etapă cu două meciuri importante, pentru că noi ne respectăm adversarul, indiferent de numele acestuia. Au fost partide bune în pregătirea a ceea ce va urma pentru noi, adică un campionat de anduranță. Ne-am dorit să câștigăm partida cu Centrul de Excelență, dar cred că am intrat puțin relaxate în teren, iar adversarele au știut să taxeze acest lucru. Pot să spun că am făcut meci egal pe greșelile noastre și pe dorința și ambiția fetelor de la Centru. Este un duș rece, care trebuie să ne facă să luăm în serios toate jocurile și să evoluăm așa cum știm mai bine, a spus antrenoarea junioarelor mari de la Transilvania.

 

Doi juniori III convocați de FRH pentru „Programul Talent

Echipa de juniori III, antrenată de Titus Donosa, a învins la CS Dinamo Brașov, scor 46-19 - goluri Raul Manea 9, Călin Rusu 7, Silviu Odobeșteanu 7, Denis Vieru 5, David Chicomban 3, Cezar Constantinescu 3, Erwin Faff 3, Valentin Danciu 3, Victor Donosa 3, Cezar Donosa 2, Răzvan Dumitrașcu 2, conducând Seria F cu punctaj maxim.

În altă ordine de idei, doi dintre juniorii III, Călin Rusu și Silviu Odobeșteanu, au fost convocați de Federația Română de Handbal pentru cantonamentul de pregătire „Programul Talent, care se va desfășura în perioada 14-19 octombrie, la Complexul Olimpic de la Izvorani.

„Sunt mulțumit de evoluția baietilor. Suntem pe drumul cel bun. Suntem pe locul 1 în grupă și dorim o clasare cât mai bună în Campionatul Național, la categoria noastră de vârstă. Ne pregatim de retur, cu seriozitate, chiar dacă urmează o pauză competițională, până pe 4 noiembrie, când vom reintra în competiție, cu un joc cu LPS Brașov. În această perioadă vom avea mai multe jocuri de verificare și vom participa la un turneu de pregătire, la Târgoviște, atât cu Juniorii III cât și cu Juniorii IV”, a declarat antrenorul băieților de la Transilvania.


citeste mai departe

Maxim Iacob, vicecampion național la badminton (U9)

Maxim Iacob, vicecampion național la badminton (U9)

Maxim Iacob, de la secția de badminton a ACS Transilvania, este vicecampion național la categoria de vârstă U9, după o finală spectaculoasă în cadrul Campionatului Național pentru U9 și U17, care s-a desfășurat în weekend la Târgu Mureș.

De asemenea, colegul său mai mic, David Fitcu, în vârstă de doar 7 ani, a avut o prestație lăudabilă, reușind să iasă din grupe la aceeași categorie U9.

„Badmintonul brașovean renaște! În urmă cu doi ani, Alpar Miloș și David Negoiță reușeau, după mult timp, să câștige locul trei la categoria U13 a Campionatul Național, la proba de dublu băieți, un rezultat care a venit după o pauză destul de mare, pentru orașul nostru, în această disciplină. Acum, la Campionatul Național de la Târgu Mureș, Maxim Iacob a devenit vicecampion național la U9, iar David Fitcu, având doar șapte ani, a reușit să iasă din grupe și să se califice în sferturile de finală. Prestațiile celor doi redau speranța și celorlalți copii care se pregătesc în cadrul clubului nostru, urmând ca în viitorul apropiat să ne reprezinte în concursurile naționale și de ce nu și mai departe. Felicitări încă odată pentru prestația foarte bună a celor doi sportivi! Le urăm succes în continuare cu speranța că le vor călca pe urme și alți sportivi brașoveni”, a precizat Dan Stegaru, antrenorul secției de badminton de la ACS Transilvania Brașov.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Patricia Cabuz, de la ACS Transilvania, argint la Lion Cup de la Lvov

Patricia Cabuz, de la ACS Transilvania, argint la Lion Cup de la Lvov

Patricia Cabuz, sportivă a Clubului Sportiv Transilvania Brașov, a participat zilele trecute la Lion Cup, un important concurs internațional de gimnastică ritmică, desfășurat în Ucraina, la Lvov, unde a fost însoțită de antrenoarea Elena Comendant.

La startul competiției s-au aflat 450 de gimnaste, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, din Germania, Republica Moldova, Turcia, România și țara gazdă, Ucraina.

Micuța sportivă a ACS Transilvania s-a clasat pe locul al doilea în probele de cerc și măciuci, rezultate care i-au adus același loc și în clasamentul general al categoriei dedicate fetelor sub 10 ani, născute în 2007 sau mai mici.

„A fost un concurs greu, unul dintre cele mai renumite care au loc în Ucraina. N-a fost deloc ușor, participarea fiind una numeroasă, iar copiii având un nivel ridicat. Mai mult, am avut parte de o experiență foarte plăcută, Lvov fiind un oraș superb, supranimit «Praga Estului»”, a povestit Corina Căbuz, mama sportivei.

Patricia Cabuz are 10 ani și practică gimnastica artistică de la vârsta de 3 ani, de la 5 ani fiind în grupa de performanță a ACS Transilvania Brașov.

citeste mai departe

Convocări FRH pentru doi juniori 3

Convocări FRH pentru doi juniori 3
Doi handbaliști din echipa de Juniori 3, antrenați de Titus Donosa, au fost convocați de Federația Română de Handbal pentru cantonamentul de pregătire "Programul Talent", care se va desfășura în perioada 14-19 octombrie, la Complexul Olimpic de la Izvorani.
Succes, Călin Rusu și Silviu Odobeșteanu!

citeste mai departe

ACS Transilvania a câștigat derbyul de la Junioare II

ACS Transilvania a câștigat derbyul de la Junioare II
Echipa de Junioare II a ACS Transilvania Brașov a câștigat derby-ul Seriei D, disputat în cadrul etapei a treia a Campionatului Național, duminică, la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”, împotriva concitadinei Corona, scor 35-21 (15-9).

Fetele antrenate de Simona Gogîrlă au avut o evoluție excelentă, conducând atât pe tabelă cât și în maniera de joc din primul până în ultimul minut.

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Alicia Gogîrlă, cu 15 goluri, urmată de Oana Borș (7), Rebeca Necula (6), Medena Păcurariu (4) și Georgiana Olaru (3).

„A fost un joc în care ne-au ieșit multe din ceea ce ne-am propus. Bineînțeles, mereu sunt lucruri care ar mai trebui îmbunătățite, mereu e loc de o creștere în joc, mai ales vorbind despre junioare. Felicit fetele pentru evoluția, ambiția, atitudinea din joc și bineînțeles pentru rezultat, dar mai avem mult de muncă. A fost, până la urmă, un simplu meci de campionat, e abia începutul sezonului, iar cel mai important aspect este ca ele să rămnă «în priză», pe parcursul fiecărui joc”, a spus antrenoarea Simona Gogîrlă.

 

Victorii și la J1 fete și J3 băieți

Cealaltă formație a ACS Transilvania pregătită de fosta mare handbalistă, cea de Junioare I, a câștigat jocul din etapa a treia contra lui CSO Plopeni, 37-30 (15-13). Nu în ultimul rând, echipa de Juniori III, antrenată de Titus Donosa, s-a impus în fața celor de la Sporting Ghimbav, 39-30 (20-13), în runda a treia a Seriei F.

După trei etape din sezonul 2018-2019, cele trei echipe de handbal ale Clubului Sportiv Transilvania care participă în Campionatul Național au victorii pe linie și se află pe primul loc în seriile din care fac parte.

 

………………………………

Lot Junioare I și II: Oana Muntean, Cristina Marin, Ramona Olar, Carla Gnadt, Ana Dulgheriu, Stefania Mărginean, Cristina Pînzaru, Andreea Bujor, Evelyn Kicsi, Bianca Lupașcu, Elena Jimbu, Lorena Necula,  Georgiana Olaru, Medena Păcurariu, Andreea Căldare, Sorina Vieru, Andreea Buțura, Maria Badea, Alice Gogîrlă, Rebeca Necula, Nicoleta Petre, Florina Buruiana, Diana Petrea, Timeea Hadnagy, Oana Borș, Daria Dragomirescu, Alexandra Ciobotariu, Lenuța Rusu, Mara Savin, Dziadyk Ioana.

Lot Juniori III: Rusu Călin, Vieru Denis, Păduraru Robert, Istrate Andrei, Manea Raul, Alex Danciu, György Márton, Constantinescu Cezar, Băltărețu Radu, Țăposu Victor, Donosa Victor, Spătarelu Andrei, Ciorobea Daniel, Odobeșteanu Silviu.

citeste mai departe

Micii baschetbaliști de la ACS Transilvania intră în Campionatul Național

Micii baschetbaliști de la ACS Transilvania intră în Campionatul Național

Secția de baschet a ACS Transilvania intră în meciurile oficiale, la finalul acestei săptămâni. Echipa de copii născuți în 2007 și mai mici, antrenată de Zeljko Bubanja, va participa, sâmbătă – 29 septembrie, la primul turneu al sezonului contând pentru Campionatul Național U13. Puștii fostului baschetbalist muntenegrean joacă în Grupa C3, la Târgu Mureș, alături de Lucky Dragons Târgu Mureș și CSU Brașov.

„Este un prim pas, pe care îl facem în acest sezon. Practic, copiii noștri sunt cu un an mai mici decât categoria de vârstă la care sunt înscriși. Vrem să capete experiență pe parcursul celor 12 turnee care au loc, șase în toamnă și șase în primăvară, până la accederea în turneul final. Pentru sezonul următor, ne-am dori și să încercăm accederea în ultimul act al Campionatului Național U13, a spus antrenorul micilor baschetbaliști de la ACS Transilvania.

 

Lotul ACS Transilvania U13: Andrei Florin, Moise Matei, Viespescu Eduard, Pirpiliu Florin, Cerghedean Sebastian, Istioc David, Bibire Călin, Ancuța Darius, Blaga Alexandru, Padurariu Alin, Negotei robert, Axinte Andrei. Antrenor: Zeljko Bubanja

citeste mai departe

Punctaj maxim pentru echipele ACS Transilvania în Campionatul Național de handbal

Punctaj maxim pentru echipele ACS Transilvania în Campionatul Național de handbal

Cele trei echipe de handbal ale ACS Transilvania Brașov au punctaj maxim în Campionatul Național de juniori, toate fiind lider în seriile lor după două etape scurse din sezonul regulat.

Junioarele I, antrenate de Simona Gogîrlă, au câștigat vineri cu 36-10 (17-6) în deplasare la LPS Iolanda Balaș Soter Buzău, fiind lider al Seriei D, cu 6 puncte și un golaveraj de 75-24.

Cealaltă formație antrenată de fosta mare handbalistă a României, cea de Junioare II, s-a impus duminică la CSȘ Ploiești, scor 38-17 (24-5) și conduce clasamentul Seriei D, cu 7 puncte (1 punct bonus pentru respectarea cerințelor de talie) și golaveraj 48-17.

„Sunt mândră de fetele mele. Am început bine campionatul, dar avem nevoie de constanță și cu cât trec etapele e nevoie de tot mai multă atenție și concentrare, pentru a rămâne în formă bună”, a spus Simona Gogîrlă.

Tot în deplasare au jucat în acest weekend și băieții de la Juniori III, antrenați de Titus Donosa, care cu victoria de la LPS Mihai Viteazul Alba Iulia - 45-24 (24-10) își păstrează și ei primul loc în clasamentul Seriei F, cu 6 puncte și golaveraj 93-55.

„Un joc bun și un rezultat pe măsură. O victorie meritată. Mă bucur că băieții se prezintă foarte bine la primul lor campionat național în sistem clasic. Sperăm să menținem nivelul pe care l-am arătat până în prezent”, a declarat și Titus Donosa.

citeste mai departe

Victorii pe linie la startul Campionatului Național

Victorii pe linie la startul Campionatului Național

Echipele de juniori mari ale Clubului Sportiv Transilvania au avut un debut perfect în Campionatul Național de handbal, cu trei victorii din tot atâtea meciuri.

Sâmbătă, formația de junioare I a învins în deplasare la CSȘ Sfântu Gheorghe, scor 39-14 (17-6), echipa antrenată de Simona Gogîrlă fiind, la golaveraj, primul lider al clasamentului Seriei D, din care mai fac parte Centrul Național de Excelență Brașov, Corona Brașov, Activ CSO Plopeni, LPS Iolanda Balas Soter Buzău și CSȘ Sfântu Gheorghe.

Tot sub comanda Simonei Gogîrlă, echipa de junioare II a învins, duminică, pe teren propriu pe CSM Gloria Buzău, scor 46-20 (22-11), victorie care conferă echipei, de asemenea, primul titlu de lider al Seriei D, în care au mai fost repartizate Corona Brașov, CSȘ Făgăraș, CSȘ Ploiești, CSȘ Dinamo Brașov, CSȘ Sfântu Gheorghe, Activ CSO Plopeni și CSM Gloria Buzău.

“Am avut parte de un debut oficial reușit, cu ambele echipe. Drumul este, însă unul lung, trebuie să ne intrăm în ritm, să avem evoluții bune meci de meci, căci ne așteaptă un an încărcat. După sezonul regulat vin turneele intermediare. Deocamdată ne gândim să lucrăm pas cu pas, să ne pregătim foarte bine pentru fiecare joc din această toamnă”, a declarat Simona Gogîrlă după debutul oficial pe banca junioarelor de la ACS Transilvania.

Tot duminică, juniorii 3 au învins cu scorul de 48-31 (24-13) în deplasarea de la CSȘ Făgăraș. Băieții antrenați de Titus Donosa au fost repartizați în Seria F, alături de CSȘ Dinamo Brașov, LPS Brașov, Sporting Ghimbav, CSȘ Făgăraș și LPS Alba Iulia.

“Mă bucur că băieții au început cu dreptul campionatul și sper să avem o linie de rezultate bune, dar mai ales de jocuri reușite”, a spus și antrenorul băieților de la ACS Transilvania, și ei lideri după prima etapă.

citeste mai departe

Sportivii ACS Transilvania s-au antrenat la Coresi

Sportivii ACS Transilvania s-au antrenat la Coresi

Sute de sportivi ai Clubului Sportiv Transilvania Brașov s-au antrenat în acest weekend la Coresi Shopping Resort, în cadrul unui eveniment prin care s-a dorit popularizarea sportului în rândul tinerilor și al copiilor.

Astfel, s-au aflat pe terenul din incinta centrului comercial dintre cei mai mici copii ai clubului, echipele de baby handball (antrenori Alina Șorodoc și Cristi Filip), fotbal (Mihai Pascu și Marius Sabău), volei (antrenor Marius Sabău), gimnastică artistică (Diana Chelaru), gimnastică ritmică (Carla Stoica) și baschet (Zeljko Bubanja).

Evenimentul a fost închis de echipele de handbal-juniori, alături de antrenorii Simona Gogîrlă și Titus Donosa.

 “Ne-am dorit să ne apropiem de copiii Brașovului și să îi chemăm către mișcare și către sport, împreună cu gazdele noastre de la Coresi Shopping Resort, care se îndreaptă, de asemenea, mereu,  către comunitatea brașoveană. A fost un prim pas, căci sportivii noștri vor reveni, în mai multe weekenduri din această toamnă, pe diferite secții, cu ateliere sportive care se vor desfășura în cel mai mare centru comercial al orașului”, a declarat Marius Fetti, director al ACS Transilvania Brașov.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Baschetbaliștii lui Zeljko Bubanja, bronz la Mureș

Baschetbaliștii lui Zeljko Bubanja, bronz la Mureș
Băieții de la echipa de baschet U12 au terminat pe locul 3 Cupa LPS Mureș.
În grupe, baschetbaliștii antrenați de Zeljko Bubanja au învins cu același scor, 44-16, pe Lynx Ploiești (albastru) și pe LPS Târgu Mureș (portocaliu), pierzând la limită, 28-30, în fața lui CSU Sibiu.
În semifinale, băieții au pierdut cu Lynx Ploiești (portocaliu), scor 27-57, câștigând apoi finala mică, 27-15 cu CSU Sibiu.

citeste mai departe

Echipele de J3, ultima repetiție înaintea startului de campionat

 Echipele de J3, ultima repetiție înaintea startului de campionat
Trupa de handbal junioare 3, antrenată de Carmen Cartaș, a participat sâmbătă la Cupa de Toamnă, competiție organizată de Asociația Județeană de Handbal Brașov și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.
Echipa noastră a terminat pe locul al doilea, după victorii cu CSS Sfântu Gheorghe (19-11) și Dinamo Brașov (25-13) și o înfrângere cu CSS Făgăraș (19-23).
De asemenea, Fleșeriu Denisa a primit titlul de MVP al competiției.
La același turneu au participat, duminică, și handbaliștii de la J3, antrenați de Titus Donosa, care au terminat tot pe pe locul secund și care au fost protagoniștii unui meci-spectacol. Disputa cu CSS Odorheiu Secuiesc a fost una cu numeroase răsturnări de situație, goluri superbe și ratări peste ratări.
Harghitenii s-au impus la un gol dferență (23-22) și au câștigat ultimul turneu amical înaintea debutului de campionat.
"Am ratat mult, dar ne-au ieșit combina?iile", a concluzionat, scurt, antrenorul băieților noștri.
În celelalte două meciuri, Transilvania a trecut de Dinamo Brașov (28-15) și CSS Făgăraș (30-19).
Silviu Odobeșteanu a primit premiul individual pentru MVP-ul turneului.

citeste mai departe

Micuții handbaliști de la Transilvania, la Festivalul Național de BabyHandbal 2018

Micuții handbaliști de la Transilvania, la Festivalul Național de BabyHandbal 2018
O echipă de 10 mici handbaliști ai ACS Transilvania, fete și băieți, a participat la Festivalul Național de BabyHandbal 2018, eveniment programat la finalul săptămânii trecute, la București.
37 de echipe au evolua la sala din Complexul Agronomia, la categoriile feminin, masculin și mixt, la cea din urmă fiind înscrisă și echipa noastră, antrenată de Alina Șorodoc și Cristi Filip.
Puștii noștri au fost repartizați în Grupa 4, alături de formațiile CS Danubius Călărași, CS Phoenix Constanța, HC Talentul este Cheia și ACS Academia Junior Ploiești.
În ultima zi, ei au fost văzuți la lucru și premiați de către secretarul general al Federației Române de Handbal, Cristina Vărzaru.

citeste mai departe

Gimnastica brasoveana are viitor!

Gimnastica brasoveana are viitor!

Gimnastica brasoveana are viitor!

Din nou în lupta pentru medalii la nivel national! Gimnastele de la Clubul Sportiv Transilvania vor reprezenta Brasovul la Campionatul National de Gimnastica Ritmica, junioare mici, organizat in perioada 20-24 iunie la Constanta. Micutele gimnaste de la ACS Transilvania vor intra in lupta pentru medalii alaturi de cele mai bune sportive din tara. Fetele antrenate de Carla Stoica vor participa in concurs la probele individuale la categoria  a 4-a si a 3-a. Astfel pe covorul din Sala Polivaenta din Constanta vor evolua Izabela Varna, Dalina Ungureanu, Nicoli Manita, Nastase Bianca, Evelina Rusica si Patricia Cabuz. 

„Speram sa facem o figura frumoasa. Nivelul concursului este unul foarte ridicat. In echipa pe care o antrenez sunt si fetite, care sunt sub categoria de varsta, insa vor concura pentru a capata experienta si pentru a sustine echipa. Este bine sa acumulam experienta, sa ne obisnuim cu atmosfera de concurs si sa valorificam munca de la antrenamente. Gimnastica ritmica brasoveana va fi reprezentata si in toamna in cadrul Cupei Romaniei si Campionatului National de Ansambluri.  ACS Transilvania s-a calificat cu patru sportive, care s-au clasat in primele 6 locuri din tara la campionatele nationale desfasurate in  primavara la Baia-Mare”, a declarat antrenoarea sectiei de gimnastica Ritmica de la clubul sportiv Transilvania, Carla Stoica.   

            Reamintim ca, tot din primavara, in vitrina cu trofee a Clubului Sportiv Transilvania Brașov stau 9 medalii  cucerite la Turneul Internațional de Gimnastică Ritmică, Spring Cup.

citeste mai departe

Campioana Romaniei la Handbal Jr.2 premiata de primarul George Scripcaru!

Campioana Romaniei la Handbal Jr.2 premiata de primarul George Scripcaru!

Echipa de handbal feminin, junioare II, a clubului ACS Transilvania Brașov a fost premiată de primarul George Scripcaru pentru titlul național cucerit în acest sezon.

Într-un cadru festiv, în Aula Universității Transilvania din Brașov, unde au fost premiați elevii care au obținut rezultate foarte bune la învățătură în acest an școlar, Campioanele României au fost primite cu flori de reprezentanții Primăriei Brașov. Munca depusă de aceste fete a fost recunoscută de toată lumea, iar Consiliul Local a făcut un gest frumos și le-a premiat pe handbaliste pentru performanța obținută.

„Mulțumim celor din Consiliul Local Brașov și primarului George Scripcaru pentru vorbele frumoase pe care le-au spus la această premiere și pentru atenția pe care ne-au acordat-o. Cu siguranță nu ne vom opri aici și vom continua să reprezentăm Brașovul cu cinste în toate competițiile în care vom fi angrenați. Acest titlu național este al Brașovului”, a declarat directorul Clubului Sportiv Transilvania Brașov, Marius Fetti.

citeste mai departe

Al 4-lea Turneu Final!

Al 4-lea Turneu Final!
Baietii de la ACS Transilvania merg la Baia Mare după medalii!
O noua finala a Campionatului National de Handbal pentru sportivi de la ACS Transilvania Brasov! După ce junioarele II de la Clubul Sportiv Transilvania Brașov au cucerit titlul național la handbal și au obținut peste capul trofeului acordat Campionilor României, iar cei mai mici handbalisti de la Transilvania, juniorii V, au fost rasplatiti in Turneele Finale cu medalii de aur: fetele la Rm. Valcea si baietii la Turda, un venit randul juniorilor IV sa "bata" pentru medalii la Turneul Final de la Baia Mare.
Astfel, după ce au câștigat fără înfrângere, turneul semifinal de la Brașov, găzduit de Sala Sporturilor DP Colibasi, sportivii antrenați de Titus Donosa și Cristian Filip, vor participa în perioada 13-17 iunie la Baia Mare, la TURNEUL FINAL al Campionatului Național de Handbal masculin Juniori IV. Echipa brasoveana a fost repartizată în grupa B, alături de formațiile CSM Ploiești, LPS Vaslui și LPS Targu Jiu.
"Suntem optimisti. Este o performanta remarcabila, ca din primul an de juniori 4 din campionat, sa calificam in Turneul Final si astfel sa intram in lupta finala pentru titlu. Cele mai bune echipe din tara se vor infrunta la Baia Mare. Ne-am pregătit bine, vom aborda fiecare meci în parte cu maxima seriozitate și ne-am propus să aducem la Brasov o medalie. Baietii pe care ii antrenez sunt foarte talentati si disciplinati si au reusit sa iata, intr-o scurta perioada de pregatire sa intre in lupta pentru medalii. Ei sunt speranta pentru renasterea masculinului masculin in orasul Tampa, in cadrul Clubului Sportiv Transilvania, unde performanta este la ea acasa. Atat la fete cat si la baieti am avut patru echipe calificate in acest an la turneele finale de campionat national. Ne mandrim cu asta! ", a precizat Titus Donosa,

citeste mai departe

BRAȘOV. Planuri mari la ACS Transilvania după titlul cucerit de junioarele 2. „Următorul obiectiv, să câștigăm «aurul

BRAȘOV. Planuri mari la ACS Transilvania după titlul cucerit de junioarele 2. „Următorul obiectiv, să câștigăm «aurul

Echipa de handbal junioare 2 de la ACS Transilvania Brașov a dat lovitura în acest sezon și a cucerit titlul național.

 

 „A fost un an frumos pentru echipa noastră. Am dominat grupa în sezonul regulat, am trecut cu brio de turneul semifinal, iar la turneul final echipa a strălucit și a impresionat pe toată lumea. Nu a fost ușor, au fost și momente de răscruce, am întâmpinat multe dificultăți, dar seriozitatea și dorința de a face performanță ne-au ajutat. Pentru clubul nostru, acest titlu reprezintă o încununare a muncii, o răsplată pentru toate eforturile pe care le-am făcut și, mai ales, o confirmare a valorilor pe care le-am susținut și le-am promovat. Este un model de succes, având în vedere că acest club a construit prin forțe proprii, în numai 3 ani, o formație campioană națională, iar șase sportive ale acestei echipe au fost convocate la loturile naționale. Rezultate foarte bune am avut și la celelalte grupe. Piramida este formată la secția de handbal, iar faptul că există continuitate de la o grupă de vârstă la altă constituie un factor esențial în atingerea obiectivelor. Astfel, în acest sezon am avut șase echipe calificate în turneele semifinale, patru la fete și două la băieți, și patru echipe calificate în turneele finale”, a declarat directorul ACS Transilvania, Marius Fetti.

 

În doi ani, în Liga Națională

Conducătorii clubului au, însă, obiective importante și pentru viitor. Primul, câștigarea „aurului” la junioare 1 în campionatul următor. Apoi, în viitor se intenționează formarea unei echipe de senioare, care să înceapă în Divizia A și să promoveze în Liga Națională.

 

Pentru sezonul următor, rezultatul din acest an ne obligă la un singur obiectiv, titlul național la junioare 1. Avem un nucleu format din cele mai bune jucătoare din țară, componente ale loturilor naționale, dar pentru că țintim tot mai sus, vom întări și mai mult lotul în această vară. Toate jucătoarele au contract cu noi până la 23 de ani, deci nimeni nu va pleca. Echipa își va urma traseul firesc, vom concura la junioare 1, mai avem încă multe de arătat, însă dorim să facem pași siguri, să păstrăm continuitatea la toate categoriile. Având în vedere valoarea jucătoarelor, am fost tentat să fac echipă pentru Divizia A din acest an, dar după o analiză atentă și obiectivă, am hotărât că e în interesul echipei și al sportivelor să nu ardem etapele, să avem răbdare. Avem sportive foarte talentate, care în 2-3 ani vor ajunge nume mari în handbalul românesc. Echipa de senioare este parte din proiectul nostru. Așa cum am spus, așteptăm să ne vină timpul, să fim pregătiți din toate punctele de vedere. Avem potențial și, dacă ne menținem și vom avea susținere, peste un an ne înscriem în Divizia A cu obiectiv de promovare în Liga Națională. E prea devereme să mă pronunț în legătură cu numele antrenorului, dar am lucrat până acum cu profesioniști și voi cauta în continuare să atrag în acest proiect oameni de valoare, dăruiți cu pasiune și încredere în ceea ce fac”, a adăugat Marius Fetti.

 

„Poate vine și Primăria lângă noi. Aceste sportive sunt ale Brașovului și fac cinste acestui oraș”

 

Fiind un club privat, ACS Transilvania trăiește în mare măsură din venituri proprii, Fetti puncâtând: „Bugetul se compune în cea mai mare parte din venituri proprii și sponsorizări, motiv pentru care performanța noastră merită apreciată și mai mult. Am primit sprijin și de la Consiliul Județean Brașov, în cadrul programului «Sportul de performanță», și vreau să le mulțumesc pe această cale pentru deschiderea, corectitudinea și transparența de care au dat dovadă. Deși sumele au fost mici în raport cu cheltuielile pe care le avem, ne-au fost de mare ajutor, fiind singurul sprijin din partea autorităților locale. Din partea Primăriei nu am primit nimic până acum, deși aceste sportive sunt ale Brașovului și fac cinste acestui oraș prin performanțele lor. Sperăm ca măcar de acum încolo Primăria să-și îndrepte atenția și către ele, deoarece, la fel că alți sportivi, merită să fie promovate și susținute. În forma actuală, această echipă reprezintă viitorul handbalului brașovean, avem sportive cu un potențial extraordinar, care pot atinge performanțe. Îmi doresc ca autoritățile locale să aibă o viziune comună, unitară și să nu irosească șansa de a valorifica aceste talente. Nu cred că mai există vreun oraș cu un asemenea potențial în sectorul juvenil la handbal. Dacă s-ar investi acum, la acest nivel, Liga Națională ar deveni o poveste de succes pentru Brașov în viitorul apropiat. Categoric, nu se poate face echipă de Liga Națională doar din investiții private, costurile sunt mult prea mari, iar implicarea autorităților locale este absolut necesară și obligatorie în acest sens. Toate echipele din ligă sunt susținute de autorități locale, lucru absolut normal în sportul de performanță la acest nivel. La Brașov avem o pepinieră extraordinară, cu jucătoare de perspectivă, trebuie găsită o formulă, în măsura în care se dorește, pentru ca ele să rămână ale Brașovului și să realizeze performanțe pentru Brașov. Noi vom continuă să investim în sectorul juvenil. O parte a proiectului nostru vizează și revitalizarea handbalului masculin. Lucrăm și pe acest segment, iar rezultatele încep să apară, Clubul Sportiv Transilvania Brașov fiind prezent cu două echipe de băieți în fazele finale ale campionatului național de juniori și minihandbal din acest an”.

http://www.mytex.ro/stiri/185-sport/handbal/576576-brasov-planuri-mari-la-acs-transilvania-dupa-titlul-cucerit-de-junioarele-2-urmatorul-obiectiv-sa-castigam-aurul-la-junioare-1.html

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Un vis implinit

Un vis implinit
Echipa noastră este Campioana României la handbal Jr 2! O performanta in care am crezut cu încăpățânare, in ciuda tuturor obstacolelor, un proiect pentru care am muncit enorm, in care am pus mult suflet, bani, încredere si ambiție. Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit, m-au înțeles si au apreciat eforturile mele!
Mulțumesc d-na Mariana Tîrcă pentru aceasta bucurie pe care mi-ați făcut-o, va prețuiesc si va stimez in mod deosebit! Sunteți o mare campioana si o adevarata profesionista! 
Mulțumesc campioanelor mele, părinților acestora, colegilor, colaboratorilor si prietenilor mei!
Mulțumesc in nume personal tuturor antrenorilor cu care am colaborat si prin mâinile cărora au trecut aceste sportive! Fiecare dintre ei a avut, la timpul lui, o contribuție importantă in formarea si evoluția lor. 
Mulțumesc Vasile Curițeanu, Lena Brebeanu, Veronica Mindrescu!
Mulțumesc domnule profesor Ferencz Lechner pentru ca m-ați ajutat si m-ați sfătuit de multe ori!
Felicitări tuturor! Hai Transilvania!

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

ACS TRANSILVANIA BRASOV - Campioana Nationala!!!

ACS TRANSILVANIA BRASOV - Campioana Nationala!!!
Fetele de la Transilvania sunt campioanele României !!!
Echipa de juniori al Clubului Sportiv Transilvania din Brașov a jucat fără greșeală la finalul turneului Campionatului Național, competiție desfășurată la Comănești (Bacău), iar la final a plecat acasă cu trofeul acordat campionilor României. Brașovencele au început cu un meci împotriva formației Chimia Râmnicu Vâlcea cu care au dispus cu scorul de 27-24 (14-11). Pentru fetele pregătite de Mariana Tîrcă au marcat Bianca Lupașcu și Rebeca Necula câte 9 goluri fiecare, Georgiana Olaru 4 reușite, Ioana Bălăceanu și Sorina Vieru câte 2 goluri fiecare și Andreea Buțura o reușită. Din nefericire gruparea de sub Tâmpa a pierdut-o pentru următorul joc pe unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, Rebeca Necula. 
În meciul al doilea, Bălăceanu și compania au pierdut jocul disputat în formația CSM București cu scorul 21-19, marcatorii brașovencelor fiind Bălăceanu 6 goluri, Lupașcu și Olaru câte 4, Bujor 3 și Vieru și Petrea câte o reușită fiecare. 
În ultimul meci din grupă ACS Transilvania Brașov a trecut de CSS Tulcea cu scorul de 22-19 și a obținut astfel biletele pentru semifinalele competiției. În meciul cu formația de pe malul Dunării pentru gruparea de sub Tâmpa au marcat Lupașcu 8 goluri, Rebeca Necula 5 și Petrea, Vieru și Jimbu câte 3 goluri fiecare. 
A urmat semifinala, una în care s-au întâlnit cele două formații rivale de sub Tâmpa, ACS Transilvania și Corona. Fetele pregătite de Mariana Tîrcă au dominat întâlnirea și s-au impus la final cu scorul de 22-15. Bianca Lupașcu a fost din nou cel mai bun marcator al jocului cu 9 goluri inscrise. Ea a fost excelenta alaturi de Necula si Bălăceanu cu 4 goluri inscrise, de Georgiana Olaru cu 2 reuși și de Petrea, Vieru și Bujor cu câte un gol înscris fiecare. 
Ajunse în final după o muncă extrem de greu, fetele de la Transilvania nu au lăsat nimic la voia întâmplării. Brașovencele au început meciul cu Olimpic Târgu Mureș în forță, au preluat inițiativa, au condus de la un capăt la celălalt și au impus fără nici un fel de probleme cu scorul de 31-18. Marcatoarele brașovencelor din finală au fost: Lupașcu 11 goluri, Olaru 10, Bălăceanu 5, Necula și Petrea câte 2 și Sorina Vieru o reușiă. 
Brașovencele nu au câștigat doar medaliile de aur ale campionatului național. Georgiana Olaru a câștigat două titluri individuale, fiind declarată cea mai bună protecție și cel mai bun pivot al turneului final, iar Rebeca Necula a fost declarată cea mai bună centru.

"Este un sentiment extraordinar. Sunt mândră de aceste fete minunate care, într-un timp foarte scurt, au reușit să înțeleagă ce-mi doresc de la ele și să pun aceste lucruri în practică pe teren. Sunt foarte fericit că au îndeplinit o viziune și au câștigat medaliile de aur ale campionatului național de juniori II. Este momentul lor și trebuie să se bucure de această performanță ", a declarat Marian Tîrcă, la finalul competiției antrenoarea brașovencelor. 

"Astăzi este o zi extrordinară pentru clubul nostru. Am reușit o performanță extraordinară de mare și de importantă. Suntem cel mai bun echipă de juniori din România! Vreau să mulțumesc fetei pentru modul în care au fost oferite pe parcursul acestui sezon și pentru rezultatele pe care le-au obținut. Un merit extrem de mare în realizarea acestei performanțe îl reprezintă Mariana Tîrcă. Pentru mine este o deosebită plăcere să pot lucra cu un astfel de om, o profesionistă desăvârșită, care a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai bune antrenoare din țară. Suntem foarte fericiti ca am reusit sa castigam acest titlu si cu siguranta nu vom opri aici ", a declarat si directorul clubului ACS Transilvania Brașov, Marius Fetti.
 

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Locul 1 si calificare in Turneul Final!

Locul 1 si calificare in Turneul Final!

Echipele de juniori IV si V de la ACS Transilvania  s-au calificat in turneele finale ale Campionatului National de Handbal Juniori si astfei intra in elita hanbalului masulin romanesc. Juniorii IV de la ACS au castigat turneul semifinal de la Brasov, gazduit de Sala Sporturilor DP Colibasi, in organizarea Asociatiei Judetene de Handbal si Clubului Sportiv Transilvania. Juniorii brasoveni au picat intr-o grupa de foc, alaturi de Minaur Baia Mare, Extrem Baia-Mare si Sporting Ghimbav. Inca din prima zi a turneului semifinal de la Brasov, handbalistii de la ACST si-au asigurat prezenta la turneul final dupa ce au trecut pe rand de Sporting  Ghimbav cu 24-16 si Extrem Baia Mare, 26-16. A urmat meciul cu experimentata echipa Minaur Baia-Mare, pe care sportivii brasoveni l-au castigat cu 20-17. Purtati pe brate de o galerie inimoasa, handbalistii de la ACS Transilvania au castigat si finala turneului devansand echipa din Odorheiul Secuiesc cu 19-13. Ca o incununare a efortului si daruirii lor, din randul handbalistilor brasoveni, a fost les cel mai bun portar al turneului semifinal, Teodor Zaharia si cel mai tehnic jucator, Victor Donosa.

“ A fost un turneu foarte reusit. Sunt mandru de baietii mei care au reusit o performanta extraordinara pentru handbalul masculin brasovean, calificarea la turneul final. Asta, cu atat mai mult cu cat, nucleul echipei a fost inchegat numai cu doi ani in urma. Avem sperante in evolutia spre performanta a hanbalului masculin din orasul de la poalele Tampei si ne propunem o figura cat mai frumoasa in finala Campionatului National de Handbal. Multumim suporterilor care au fost prezenti in numar mare la Sala Sporturilor. Speram sa le oferim cat mai multe motive de bucurie de acum incolo!”, a declarat Titus Donosa, cel care alaturi de Cristian Filip au asigurat banca tehnica a juniorilor de la ACST.

Reamintim ca si juniorii V de la Transilvania Brasov si-au asigurat un loc la turneul final dupa ce s-au intors cu medalia de aur de la Turda, oras care a gazduit turneul semifinal de minihanbal baieti.

citeste mai departe

Argint pentru Clubul Sportiv Transilvania Brasov in Cupa Romaniei!

Argint pentru Clubul Sportiv Transilvania Brasov in Cupa Romaniei!

            Performanta remarcabila si obiectiv atins pentru sectia de badminton de la ACST Brasov: clasarea pe podium la Cupa Romaniei. Competitia, la care au participat zeci de sportivi din toata tara, a fost gazduita de CSS 6 Bucuresti.  Antrenorul sectiei de badminton de la ACST Brasov, Dan Stegaru, l-a trimis in concurs pe Maxim Iacob. La finalul unor meciuri pe muchie de cutit, sportivul brasovean a cucerit medalia de argint si a intrat in elita badmintonului din tara.

“In finala Iacob a reusit sa se tina foarte aproape de favoritul nr. 1, dandu-ne sperante ca in viitorul apropiat vom  reusi sa-l "detronam". Pana la sfarsitul anului Maxim poate sa iasă campion national! Ne pregatim acum pentru urmatoarele turnee, Cupa Clujului, urmata de  competitia de la Darmanesti si etapa de camionat national, Practicom Forza Bucuresti. Am largit lotul de sportivi care sunt din ce in ce mai atrasi de aceasta ramura. Sunt optimist si cu siguranta vom mai aduce medalii pentru Clubul Sportiv Transilvania”, a precizat Dan Stegaru.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Si cele mai mici hanbaliste de la ACS Tansilvania Brasov s-au calificat in Turneul Semifinal!

Si cele mai mici hanbaliste de la ACS Tansilvania Brasov s-au calificat in Turneul Semifinal!

Fetele, antrenate de Alina Sorodoc si Cristian Flilip au castigat grupa A a fazei semifinale din cadrul Campionatul Naţional de Minihandbal – feminin, sezon 2017-2018, care a avut loc la Baia Mare in acest wekend. Micutele brasovence au picat intr-o grupa de “foc “, alaturi de echipe cu renume in handbal din tara: CS Phoenix Baia Mare, CS Atletik Satu Mare si CS Zetea. Cu toate acestea, handbalistele de la Transilvania, s-au mobilizat si au reusit o performanta remarcabila, castigand grupa in care au evoluat. Toate acestea la capatul unui efort considerabil, pentru ca in  4 ore s-au jucat  4 meciuri. Junioarele V din Brasov au trecut astfel pe rand de Satu-Mare cu 17-11, CS Zetea cu 28-21 si, la capatul unui meci exceptional, de gazde, CS Phoenix Baia Mare cu 22-19. A urmat meciul pierdut cu Corona pentru locul 1 al competitiei, astfel ca hanbalistele brasovence merg in finala de pe pozitia a 2-a a turneului semifinal.

“Vreau sa felicit întreaga echipă pentru modul în care s-a mobilizat, deoarece programul a fost foarte încărcat: am jucat trei partide intr-o singura zi si asta, până la prânz. Urmeaza sa ne bucuram de handbal la Turneul Final care se va tine la Ramnicu Valcea saptaman viitoare, 30mai – 03 iunie.

Cred ca <> si vreau sa felicit toate echipele secției de handbal ale Clubului Sportiv Transilvania Brasov calificate la turneele finale!”, a declarat Alina Sorodoc cea care alaturi de Cristian Filip antreneaza lotul de junioare V de la ACS Trasnsilvania. 

citeste mai departe

Aur la Maratonul International Brașov 2018

Aur la Maratonul International Brașov 2018

Așa profesor, așa elev! Locul întâi la Maratonul International Brașov pentru antrenoarea secției de atletism de la ACS Transilvania Adraiana Mirea și eleva ei, Rațiu Ana Izabela! Competiția, ajunsă la a patra ediție a avut loc în week-end la Brașov. Peste 3500 de participanți din Romînia și mai multe țări au participat la concurs. Competiţia a avut curse lungi de maraton (42km) şi semimaraton (21km), mai scrute de 10.7 km, 5,7 km, 2,5 km, dar şi o cursă a copiilor. Astfel, atleta de la Clubul Sportiv Transilvania Brasov, Rațiu Ana Izabela a câștigat detașat competița organizată pentru juniori, alaturi de colegii ei din club care au obținut clasari în primele 10 poziții.  Ca o surpiza, antrenoarea Adriana Mirea s-a înscris la cursa de 5,7 km, pe care a și câștigat-o.

                “Este un lucru bun ca am participat și că am susținut cauza caritabilă a crosului. În ciuda vremii nefavorabile, sportivii noștri, au obținut o mealie de aur și clasari în primele zece locuri, continuam antrenamentele și ne concentrăm asupra competițiilor viitoare: ne dorim medalii in 16 iunie, la maratonul DHL de la Brasov, unde vom participa cu tot lotul de atletism de la ACS Transilvania” , a declarat antrenoarea Adriana Mirea.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Junioarele 2 confirma!

Junioarele 2 confirma!

Finala de Campionat National pentru handbalistele junioare II de la ACS Transilvania Brasov! La capatul unui sezon excelent, fetele antrenate de Mariana Tarca au obtinut locul 2 la turneul semifinal de la Targu-Neamt, si si-au confirmat prezenta in cadrul competitiei  finale de la Comanesti (30.05-03.06.2018). Practic, la capatul unui sezon regulat in care si-au spulberat toate adversarele, brasovencele au castigat fara drept de apel grupa F in care au evoluat cu 52 de puncte. Astfel, la turneul semifinal, handbalistele de ACS transilvania au inregistrat trei victorii, 30-14 cu Rapid Bucuresti, 30-14 cu CS ART Galati,32-16 cu CSS Petrosani si o infrangere cu CSS Bucuresti, 18-23. De pe locul 2, brasovencele intra in cea mai echilibrata grupa a turneului final, alaturi de: CSM Bucuresti, Chimia Ramnicu-Valcea si CSS Tulcea.

                “Le felicit pe fete pentru faptul ca ne-am calificat la turneul  final. Elevele mele au dat dovada de  atitudine si daruire si s-au completat reciproc intr-un mod laudabil. Acum  trebuie sa tragem concluzii si sa punem la punct aspectele in care mai avem de lucrat . Ne gandim sa abordam fiecare meci serios, de la turneul final. Este o grupa echilibrata, in care orice e posibil. Echipele au practic un nivel valoric ridicat si apropiat. Vom merge pas cu pas, iar primul meci e cel mai important. Un lucru bun este ca nu avem accidentari la lot si ca ne putem baza pe toata echipa”, a declarat antrenoarea junioarelor II de la ACS Transilvania Mariana Tarca.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Locul 1 la Turneul Semifinal de la Turda!

Locul 1 la Turneul Semifinal de la Turda!

Echipa de juniori V a Clubului Sportiv Transilvania  Brasov calificata in finala campionatului national de minihandbal masculin! Cei mai buni dintre cei buni! 
Cei mai mici handbalisti de la ACS Transilvania Brasov au castigat en fanfare turneul semifinal de juniori V. Micutii brasoveni, s-au intors cu medalia de aur de la Turda, oras care a gazduit turneul semifinal de minihanbal baieti. Practic, elevii antrenati de Cristian Filip si Titus Donosa nu au avut rival la competitia semifinala unde s-au confruntat cu echipe bine cotate din tara. Cu 35-11, brasovenii au trecut de echipa Academia Cluj Napoca. A urmat Pegasus Tg. Mures, echipa care la scorul de  19-6 pentru Transilvania Brasov, au renuntat sa mai joace. A urmat meciul cu Ardealul Cluj, pe care handbalistii de la CST l-au castigat la finalul unei evolutii excelente cu 35-24. Astfel, cu o calificare de pe primul loc in grupa,  micutii handbalisti brasoveni au jucat si castigat finala turneului, cu LPS Oradea scor 36-24.
 “ A fost o incununare a eforturilor noastre de zi cu zi de la antrenamente. Elevii mei au fost foarte ambitiosi, lucru care s-a vazut in teren. Practic nu am avut adversari pe masura in acest turneu semifinal in fata unor echipe de renume in handbalul roamnesc. Mergem in finala unde ma astept la o evolutie excelenta”, a declarat antrenorul juniorilor V de la Clubul Sportiv Transilvania, Cristian Filip, cel care alaturi de Titus  Donosa a asigurat banca tehnica a brasovenilor. 
Performantele juniorilor brasoveni nu se opresc aici: si  juniorii IV de la ACS Transilvania sunt calificati in Turneul Semifinal al campionatului national de handbal ce va avea loc la finalul acestei luni!

citeste mai departe

18 medalii la Cupa Luceafarul!

18 medalii la Cupa Luceafarul!

Au stralucit la propriu la “Cupa Luceafarul”! Vorbim de atletii Clubului Sportiv Transilvania Brasov, care au dominat concursul organizat in Poiana Brasov. Peste 100 de sportivi, categoria C1, C2 SI C3, copii de 9-13 ani, dar si mai mici,  au luat startul la  competitia organizata la nivel judetean de Asociatia Judeteana de Atletism, ajunsa la a treia editie. Practic, cluburile de atletism din judet au trimis in concurs  cei mai bine cotati atleti. Intr-o companie selecta, sportivii de la ACST, au reusit clasari pe podium si chiar o premiera: la oina, competitia a fost practic acaparata de micutii sportivi de la Transilvania care au obtinut locurile 1, 2, 3 si patru. Astfel podiumul a fost acaparat de Dobrica Sara, Vranceanu Briana, Moisiuc Rebeca Calina si Sasu Ducsoara. O alta premiera, de aur de aceasta data, cu multiple clasari pe podium a realizat-o Dobrica Sara, care a luat aurul la 50 de metri, 200 de metri, oina si saritura in lungime. Tot la fete, au obtinut medalii si Serban Stefania, locul 3 la 200 de metri, Serban Maria locul 3 la saritura in lungime si locul 1 la oina. Baietii nu s-au lasat mai prejos, si au obtinut la randul lor clasari pe podium. Timis Eric Cristian a dominat practic concursul si o obtinut aurul la 60 si 200 de metri, argintul la saritura in lungime si bronzul la oina. Tot la oina au obtinut clasificari pe podium, Mostovoi Matei, argint si Nica Stefan bronz. Folea Matei a luat bronzul  la saritura in lungime si argintul la 50 de metri.

             “ Sunt foarte multumita de evolutia sportivilor pe care ii antrenez. Multi dintre ei sunt mici, sub categoria de varsta, insa s-au batut de la egal la egal cu adversarii lor mai mari. Mai mult, rezultate excelente au obtinut si micutii atleti care se antreneaza la noi numai de o luna, doua ceea ce spune multe depre talentul lor. Am avut ca si club, cei mai multi atleti pe podium, lucru care ne onoreaza si ne determina sa continuam antrenamentele la fel de serios cum am facut-o si pana acum,” a declarat antrenoarea ateltilor de la Clubul Sportiv Transilvania Brasov, Adriana Mirea.

            La finalul competitiei, copiii au primit diplome, medalii si cadouri din partea organizatorilor.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

Si echipele de baieti se califica in Turneele Semifinale!

Si echipele de baieti se califica in Turneele Semifinale!

Au promovat in elita hanbalului masculin romanesc! Echipele de Jr. IV si Jr.V  calificate in Turneele  Semifinale ale Campionatului National de Handbal masculin.

Juniorii IV de la ACS Transilvania s-au calificat in urma unei evolutii excelente la Turneul Eurozona 7, desfasurat in Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc. Faza semifinala a campionatului national de handbal va avea loc la finalul acestei luni!

In urma jocurilor de calificare din grupe, CST a fost prezenta cu doua echipe la Odorheiul Secuiesc. Baietii sau mobilizat exemplar, au transat calificarea inca din prima zi, invingand pe rand adversarele din grupa a III-a a turneului: 26-10 cu C.S. Cristuru Secuiesc si 34-17 cu Lacul Ursu Sovata.

“A fost un turneu motivant si dificil in acelasi timp. Sunt foarte multumit de elevii mei, care au jucat la forma maxima, in ciuda unor accidentari care ne-au pus ceva probleme. Le multumesc si parintilor, care ne-au sustinut din tribuna si care au format astfel o galerie inimoasa pentru ACS Transilvania Brasov. Pe viitor, ne propunem calificarea la turneul final, de unde, am putea aduce la Brasov si medalii. Sunt mandru ca sportivii pe care ii antrenez au dat dovada de seriozitate si de constanta in cariera, pentru ca majoritatea dintre ei au fost prezenti si anul trecut in finala campionatului national de minihandbal masculin”, a declarat Titus Donosa, cel care alaturi de Cristian Filip antreneaza lotul de juniori IV de la ACS Transilvania.

Ba, mai mult, Clubul Sportiv Transilvania se poate mandri cu cel mai tehnic jucator al turneului de la Odorhei. Victor Donosa a obtinut titlul din partea organizatorilor.  

Reamintim ca ACS Transilvania s-a calificat la Turneul Euroregiune 7 dupa ce a castigat de pe primul loc, faza pe judet a competitiei. Si cei mai mici handbalisti de la Transilvania, juniorii V sunt calificati in turneul semifinal care va avea loc saptamana viitoare la Turda. Antrenorul micutilor hanbalisti, Cristian Filip spera intr-o calificare in Turneul Final, alaturi de cele mai bune echipe din tara.

citeste mai departe

BASCHET: Meci de pregatire la Sf. Gheorghe

BASCHET: Meci de pregatire la Sf. Gheorghe

Determinare pentru baschetbalistii Clubului Sportiv Transilvania! Micutii sportivi au luat in serios meciurile de pregatire in vederea participarii la campionatele nationale si au obtinut rezultate excelente in meciurile amicale pe care le-au disputat. Astfel, echipa CST de baschetbalisti sub 12 ani, a reusit sa devanseze in deplasare in acest week-end, echipa gazda Salema Sfantu-Gheorghe cu scorul de 36-27. Pentru acest meci important de pregatire brasovenii  au adus un lot de 14 baschetbalisti. “Echipa din Sfantu Gheorghe a inceput in forta, astfel ca dupa primele minute de joc scorul era de 6-0  pentru gazde. Ne-am revenit repede, am egalat, am preluat controlul partidei si am condus pana la final. Mai mult, in ultimul sfert, am putut rula tot lotul de jucatori fara probleme. Un meci greu, pe care l-am castigat, chiar daca echipa adversa avea jucatori peste media de varsta a lotului nostru si care se antrenau de mai mult timp. Oricum, a fost o partida  buna  de pregatire in vederea participarii la Liga Nationala U 12, care va avea loc la Mangalia in perioada 17-23 iunie. De asemenea, din toamna, vom juca in Campionatul National U 13, unde, la prima participare speram sa facem o figura frumoasa. De acum incolo, in fiecare saptamana vom avea meciuri de pregatire cu echipe puternice, pentru a pune in practica ceea ce exersam la antrenamente”, a declarat antrenorul baschetbalistilor de la Transilvania, Zeljko Bubanja.

citeste mai departe

Handbal Jr.V-Fem: Calificare in Turneul Semifinal

Handbal Jr.V-Fem: Calificare in Turneul Semifinal

Cele mai mici handbaliste de la ACS Transilvania se obisnuiesc incet-incet cu gustul victoriei. Micutele sportive antrenate de Alina Sorodoc si Cristian Filip au inregistrat victorii pe linie in grupa a III-a din cadrul Campionatului National de Minihandbal Feminin Euroregiunea RO7. La finalul unei evolutii excelente, handbalistele de la Transilvania si-au asigurat en-fanfare calificarea la turneul semifinal, castigand fara probleme grupa in care au evoluat.  ACS Transilvania a obtinut locul doi in  turneul de la Brasov, in urma meciurilor in care s-au  infruntat castigatoarele celor patru grupe ale competitiei, ACS Transilvania, ASC Corona 2010 Brasov, CS  Zetea si CSS Odorhei.  „Vreau sa felicit întreaga echipă pentru modul cum au abordat aceste partide, pentru  angajamentul si dăruirea  cu care au jucat, avem niste fete extrem de talentate si ambitioase! Suntem in elita minihanbalului feminin cu o calificare la un turneu semifinal national”, a declarat Cristian Filip, cel care alaturi de Alina Sorodoc antreneaza lotul de minihanbal feminin de la ACS Transilvania Brasov.

Rezultate:

ACS Transilvania – CSS Targu Secuiesc  25-8

CSS Sighisoara – ACS Transilvania 8-27

CS Zetea –  ACS Transilvania 13-15

ACS Transilvania – ASC Corona 2010 Brasov 13-21

ACS Transilvania – CSS Odorhei 24-11

citeste mai departe

Gimnastica Ritmica: CN copii Baia Mare

Gimnastica Ritmica: CN copii Baia Mare

Calificare!!! Patru gimnaste de la ACS Transilvania vor lupta la toamna în Cupa României cu cele mai bune sportive din țară pentru titlul national  la gimnastică ritmică. 12 sportive de la ACS Tranilvania Brașov au participat in aceste zile  la Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică pentru copii, individual şi ansamblu, competiţie organizată la Baia-Mare de către Federația Română de Gimnastica Ritmica și  Ministerul Tineretului și Sportului.  Miza acestui concurs a fost calificarea la Cupa României din această toamnă. Primele 6 gimnaste de la fiecare categorie s-au  calificat  la Cupa României. În competiția națională din toamna, ACS Transilvania va intra cu patru gimnaste, care după evoluția de la la Baia Mare  s-au clasat pe primele 6 locuri din țară. Astfel,  Ungureanu Dalina a obtinut locul 6 la individual compus si locul cinci la cerc, Nora Spulber este a cincea din tara la categoria 7 ani, Bogdan Luise, locul 5 la sase ani, iar la aceeasi categorie de varsta, Munteanu Alice a obtinut pozitia a sasea. Antrenoarea lotului de gimnaste de la ACS Transilvania, Carla Stoica, se declară mulțumită de evoluția elevelor ei. “A fost un concurs greu, obositor, însă faptul ca suntem printre cele mai bune cluburi din țară, cu șanse la medalii, confirmă munca și talentul depuse la antrenamente de aceste fete. Sperăm în toamnă la rezultate bune, însă, până atunci , ne concentrăm atenția pe campionatul național de juniori mici, care se va desfasura in luna iunie la Constanta”, precizeaza Carla Stoica.


La sfarsitul acestei saptamani junioarele de la ACS Transilvania vor participa la un puternic turneu international de gimnastica ritmica, organizat in Chisinau, in compania celor mai bune sportive din Republica Moldova, Ucraina, Rusia, Georgia si Bulgaria.

citeste mai departe

ATLETISM - Maratonul Brasovului

ATLETISM - Maratonul Brasovului
Aur pentru atletii de la CS Transilvania la Maratonul Brasovului. Competitia ajunsa la a 7-a editie a fost organizata de Asociatia „Clubul pentru Protectia Naturii si Turism”. Etapa de la Brasov a fost  primul concurs din calendarul Circuitului Carpatilor. Concurentii au alergat pe un traseu pitoresc cuprinzand centrul istoric al Brasovului, poalele Tampei, treptele lui Gabony, Saua Tampei si poiana Stechil. Micutii atleti de la ACS Transilvania au obtinut rezultate excelente la categoriile lor de varsta. Astfel cursa copiilor e 6 ani a fost castigata la baieti de Nedelcu Alexandru, in vreme ce Nedelcu Andrei a terminat cursa pe locul 4. La fete, Nicu Roman Stelia a urcat pe podium pe locul 2, iar locul patru a fost ocupat de Vranceanu Briana. La categoria baieti 9 ani, Folea Matei s-a clasat pe locul 2, in vreme ce Serban Stefania si Serban Maria au terminat pe locurile patru, respectiv cinci la categoria 9-12 ani. 
„A fost un concurs reusit. Sportivii au profitat de vremea frumoasa si au reusit rezultate remarcabile. Sunt multumita de elevii mei care au luat lucrurile in serios atat la antrenamente cat si in concurs”, a declarat antrenoarea sectiei de atletism de la ACS Transilvania, Adriana Mirea.

citeste mai departe

Persoane in acest articol : .

BADMINTON - Medalii la Cupa Tg. Mures

BADMINTON - Medalii la Cupa Tg. Mures

Medalii si la badminton!

Brasovul joaca badminton la nivel national. Sportivii celei mai noi sectii a Clubului Transilvania au debutat cu dreptul in primul turneu din Campionatul National. Cupa Târgu-Mureș la badminton, editia a 3-a fost organizata in sala de sport a Școlii Gimnaziale „Benedek Elek” din comuna Livezeni. Competitia este etapa de campionat national si primul turneu din acest an.  Desi se antreneaza numai de cateva luni, sportivii brasoveni au reusit sa prinda podiumul la categoriile la care au concurat. Iata rezultatele:

               Iulia Stegaru - locul lll, dublu fete, liga C; Andra Ciurea - Locul ll, dublu fete, liga B si locul lll simplu fete, liga B si David Kiss-Istok locul ll la simplu baieti, liga C. “A fost primul turneu din an si a fost foarte puternic la toate categoriile, ca valoare si ca număr de participant,  peste 110. Noi ne-am facut jocul si am abordat serios fiecare partida. Si in meciurile unde nu am invins, am reusit sa smulgem adversarilor, mai experimentati si mai puternici, 17-18 puncte. Concursul este un test serios, dar si o experienta buna petru sportivii pe care-i antrenez. Sunt foarte multumit de toti elevii mei”, precizeaza antrenorul sectiei de badminton de la CS Transilvania, Dan Stegaru.

               Strămoş al „jocului cu mingea cu pene”, cum era cunoscut la început, badmintonul a apărut în Europa, în secolul al XVII-lea, cu denumirea de „Jeu volant”, adică „Jocul zburătorului”. Practicat într-un cadru restrâns, era cunoscut la început doar în curţile regale şi domneşti, deşi îmbrăcămintea în stil „rococo”, conform modelului de atunci, influenţa negativ dinamismul şi amplitudinea mişcărilor. Acesta a suferit ulterior transformări, dar regulamentul, cu mici modificări, este valabil şi în zilele noastre și a fost adus prima dată în Europa de către ofiţerii britanici, din India. Badmintonul, joc cunoscut la noi de curând, datorită atractivităţii lui şi a faptului că nu necesită amenajări speciale şi nici echipament complex, are o mare „priză”, dar este încă de cei mai mulți cunoscut ca joc de agrement. În anul 1975 a avut loc prima competiţie oficială de badminton din România, inițiată de către cei care au înființat clubul ACS Badminton Târgu-Mureș. Badmintonul modern s-a dezvoltat in Anglia, chiar daca in momentu