TABEL ORAR ANTRENAMENTE

Atletismul este un sport care se potrivește tuturor copiilor, indiferent de constituția fizică sau de temperament. În categoria atletismului intră o serie de probe: alergări, sărituri și aruncări sau probe combinate.

Atletismul este un sport care se potrivește tuturor copiilor, indiferent de constituția fizică sau de temperament. În categoria atletismului intră o serie de probe: alergări, sărituri și aruncări sau probe combinate.
Beneficii ale atletismului asupra dezvoltării copilului
● Este stimulată dezvoltarea fizică armonioasă. Atletismul dezvoltă toate grupele musculare, atât la nivelul picioarelor, cât și la nivelul membrelor superioare.
● Perseverența este una dintre trăsăturile pe care le va dezvolta copilul tău. Pentru a obține rezultate în orice sport este nevoie de exercițiu regulat și de puterea de a continua indiferent de cât de dificilă este activitatea. Copiii care practică un sport învață să nu renunțe și să depună toate eforturile care sunt necesare pentru a reuși.
● Sportul încurajează disciplina. Organizarea timpului în mod eficient și respectarea programului de antrenamente încurajează un stil de viață disciplinat. 
● Copilul învață despre corectitudine și competiție. Familiarizarea cu situațiile de concurs îl ajută să iși controleze emoțiile, să se concentreze și să își asume cu seninătate atât un eșec, cât si un succes. 
● Stimulează atenția și concentrarea. Activitățile fizice intense presupun un nivel ridicat de atenție, la fel ca cele intelectuale. Pentru a nu lăsa stresul sau emoțiile să ii afecteze performanța, copilul va trebui să își concentreze atenția în mod intens asupra probei pe care o realizează. Este un exercițiu util pentru o mulțime de situații cu care se va întâlni de-a lungul vieții.
● Atletismul încurajează un stil de viață sănătos. Pentru a practica acest sport, copilul va avea nevoie de o alimentație sănătoasă și de un program de odihnă adecvat. De asemenea, atletismul îl apropie pe copil de natură, favorizând astfel petrecerea timpului în aer liber.
● Permite o relaționare socială cu ambele sexe pentru că în atletism, atât fetele, cât și băieții pot să se antreneze împreună.
● În plus, atletismul nu este un sport scump. E nevoie doar de un trening și o pereche bună de adidași.
● Acest sport dezvoltă copilul atât din punct de vedere fizic, cât și psihologic, oferindu-i sănătate fizică și mentală. 

Grupa Adriana Mirea - Atletism

Initiere copii si seniori, Antrenor : Mirea Adriana

Inscrieri

CSM Brasov

0268.311.266

0268.311.266

INSCRIERE

Antrenamente:
Marti 19:00-20:30
Vineri 19:00-20:30


Evenimente Atletism

Saptamana Europeana a Sportului Scolar

Saptamana Europeana a Sportului Scolar
Clubul Sportiv Transilvania Brașov s-a implicat în activitățile sportive ce au avut loc cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului Școlar. Antrenorii și sportivii clubului de sub Tâmpa și-au găsit timp să meargă prin școli și să se antreneze alături de elevi. Astfel cei de la ACS Transilvania Brașov au sărbătorit împreună cu elevii și cadrele didactice din școlile brașovene Săptămâna Europeană a Sportului Școlar. 
Cu ocazia acestui eveniment, sportivii de la ACS Transilvania Brașov s-au antrenat alături de elevii din clasele 1-8 de la Școala Gimnazială nr. 13, Școala Gimnazială nr. 15, Școala Generală nr. 11, Școala Generală nr. 9, Școala Generală nr. 27, Școala Generală nr. 1, Școala Generală nr. 3 și Colegiul Național Unirea.  
Elevii împreună cu sportivii de la ACS Transilvania Brașov au jucat handbal, fotbal, baschet sau volei și s-au întrecut în probe de gimnastică. Sportivii brașoveni au oferit demonstrații, iar antrenorii de la Transilvania au condus antrenamente. 
„Săptămâna Europeană a Sportului Școlar” a fost un eveniment organizat la nivel național de Ministerul Tineretului și Sportului și Federația Română Sportul Pentru Toți.

Persoane in acest articol : .

Medalii la Cupa Luceafărul

Medalii la Cupa Luceafărul

Sportivii secției de atletism a Clubului Sportiv Transilvania Brașov au obținut rezultate bune la cupa Luceafărul, desfășurată în weekend în Poiana Brașov. Organizată de Clubul Sportiv Municipal Braşov în colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Braşov, competiţia a reunit la start  copii de la cluburile cu secţie de atletism din judeţul Braşov şi judeţele limitrofe.

Sara Reit, sportivă pregătită de Adriana Mirea a cucerit nu mai puțin de patru medalii. Sara a luat aurul la oină și lungime și argintul în probele de 50 și 60 de metri. Ionuț Matei, antrenat de Horațiu Calfa a luat aur în proba de 50 de metri, argintul la 200 de metri și bronzul la lungime. Un alt sportiv de la CS Transilvania, Bogdan Grigore, pregătiti tot de Horațiu Calfa a ocupa poziția a doua a podiumului la săritura în lungime și a cucerit medalia de bronz la 200 de metri. În proba de viteză, 60 de metri, Bogdan a terminat pe poziția a cincea.

 

Foarte mulți atleți de la CS Transilvania Brașov au reușit să treacă de seriile de calificare și să se califice în finalele probelor. Ioana Izabela Raț a terminat pe poziția a patra la săritura în lungime și a ocupat locul cinci la aruncarea mingii de oină, Narcis Ghiran a fost al cincelea la 200 de metri, la fel ca și Daniel Bendea la oină. Matei Folea a ocupat locul cinci în finala de la lungime și a avut al șaselea timp la 60 de metri. Cristian Timiș a fost pe cinci la 200 de metri și pe șase la lungime, iar Tudor Debu a ocupat locul 7 la lungime. La fete, Fabiana Boghiu și Teodora Doilea au terminat proba de săritură în lungime pe pozițiile cinci respectiv șase. În proba de aruncare a mingii de oină au mai participat Paul Lalău și Patrick Aanei.

Spotivii de la secția de atletism a Clubului Sportiv Transilvania Brașov sunt pregătiți de Adriana Mirea și Horațiu Calfa. 

ATLETISM - Rezultate bune la Bucuresti

ATLETISM - Rezultate bune la Bucuresti

In perioada 26 – 27 noiembrie 2016 Clubul Sportiv Transilvania  Brasov a participat  la concursul national de atletism de sala organizat de catre Asociatia Municipala de Atletism Bucuresti in Sala de Atletism a Complexului National ,‚Lia Manoliu”,  competitie oficiala inscrisa in calendarul sportiv al Federatiei Romane de Altletism.  Datorita numarului mare de participanti  concursul se desfasoara in doua  etape, ‘‘Cupa Incepatorului’’- copii C1, C2 si C3 intre 26-27noiembrie si etapa a 2-a pentru juniori I, II si III, ‘‘Cupa de Iarna’’in 9-10 decembrie 2016.

Delegatia noastra, condusa de catre prof. Daniel Cherciu si formata din atletii Trifan Alexandru, Ghiran Narcis, Matei Fotea, Anghelus Eduard si Negru Alexandra au reprezentat cu success culorile clubului nostru, inregistrand rezultate foarte bune, rezultate care ne dau mari sperante pentru  Campionatele Nationalele de anul viitor.

`` Trebuie sa tinem cont ca acesti copii au inceput atletismul abia in urma cu sase luni si ne antrenam in sala doar trei ore pe saptamana. Cu toate acestea, la acest concurs am fost clubul sportiv din Brasov cu cele mai bune rezultate. Sunt multumit de toti sportivii mei care au participat in concurs. Remarcat s-a facut, asa cum era de asteptat, sportivul Trifan Alexandru, care in finala de 60m C1 a fost la mai putin de o secunda de locul intai.  A fost un concurs foarte bun, cu foarte multi participanti,  peste 500 de sportivi de la 30 de cluburi sportive.``- a precizat antrenorul Daniel Cherciu.

Sectia de atletism a Clubului Sportiv Transilvania Brasov este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul „Promovarea sportului de performanță”.

Persoane in acest articol : .

Crosul „15 Noiembrie”

Crosul „15 Noiembrie”

Sâmbăta, 12 noiembrie 2016,  traseul pe care l-au urmat participanţii la revolta anticomunistă a muncitorilor din Braşov, în 15 Noiembrie 1987, va fi parcurs în alergare pe o distanta de 5 km, pentru a 27-a oară, la crosul „15 Noiembrie”.

Crosul 15 Noiembrie se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Atletism şi este organizat de către Asociaţia 15 Noiembrie 1987  în parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane a Universităţii „Transilvania”.  Anul acesta Clubul Sportiv Transilvania Brasov participa la cros cu mai multi sportivi antrenati de catre dl prof Daniel Cherciu la categoriile de varsta copii, dar si la seniori. „E o onoare sa participam la acest cros. Pe langa valoarea sa istorica a devenit si o intrecere foarte valoroasa, cu mii de participant  de nivel international” – prof. Daniel Cherciu.

Sectia de atletism a  Clubului Sportiv Transilvania Brasov este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul „Promovarea sportului de performanță”.

Persoane in acest articol : .

ATLETISM - „Cupa Luceafarul”

ATLETISM - „Cupa Luceafarul”

Asociatia Judeteana de Atletism Brasov a organizat in acest wekend, la baza sportiva din Complexul Sportiv National Poiana Brasov,  „Cupa Luceafarul”, competitie nationala de atletism juniori, editia I.

CS Transilvania a participat cu sapte atleti pregatiti de dl.prof. Daniel Cherciu, la categoriile 80m-baieti, 60m-fete,  50m-fete, 50m- baieti, 300m-baieti, saritura in lungime-fete si baieti. Sportivii noastri, desi au inceput pregatirea doar in urma cu doua luni, au reusit rezultate foarte bune, doi dintre ei calificandu-se in finale, Trifan Alexandru (2003) la 80m viteza si Ghiran Narcis (2007) la 50m viteza, aflandu-se la mai putin de o secunda de locul intai. La saritura in lungime s-a remarcat Hrimiuc Rebeca (2005) cu 3,27m. Ii felicitam pe toti si le dorim mult succes in continuare.   

Persoane in acest articol : .
Program antrenamente
23 Jan

Grupa Adriana Mirea - Atletism
Ant.: Mirea Adriana
CSM Brasov , 19:00 - 20:30

26 Jan

Grupa Adriana Mirea - Atletism
Ant.: Mirea Adriana
CSM Brasov , 19:00 - 20:30

Antrenori

Mirea Adriana

detalii

Galerie foto Atletism

© Copyright 2015 Clubul Sportiv Transilvania Brasov.
Un proiect MediaMind