Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.
Donosa Titus Dan
Donosa Titus Dan

Donosa Titus Dan

antrenor

0746 092 707   titusdonosa@gmail.com

Donosa Titus Dan


 

Fost cunoscut handbalist al Brașovului, cu o carieră de 21 de ani la CS Dinamo Brașov (1978 – 1999), Titus Donosă a adunat 30 de jocuri și 44 de goluri în naționalele de juniori ale României, 37 de jocuri și 38 de goluri la tineret, 12 jocuri și 12 goluri la selecționata B și 18 jocuri și 13 jocuri în naționala noastră mare.

Din palmaresul personal al lui Titus mai fac parte:

1986 – campion balcanic cu echipa naţională de tineret – Grecia (Atena), antrenori: Oprea Vlase, Ştefan Birtalan

1987 – vicecampion balcanic cu echipa naţională de tineret – Turcia (Ankara), antrenori: Oprea Vlase, Ştefan Birtalan

1987 – locul V – Campionatul Mondial de Tineret – Iugoslavia (Rijeka), antrenori: Oprea Vlase, Ştefan Birtalan

1988-1998 – component al lotului naţional de handbal masculin (ROMÂNIA A şi ROMÂNIA  B), antrenor: Cornel Oţelea

1988-1989 - participare la CityCup – EHF, cu echipa DINAMO Braşov - SENIORI

1981-1982 – campion naţional JUNIOR II, cu echipa CSS DINAMO Braşov – Piteşti, antrenor: Orban Tiberiu

1983-1984 – campion naţional JUNIOR I, cu echipa CSS DINAMO Braşov – Piteşti, antrenor: Orban Tiberiu

Titus Donosa este absolvent al Liceului Andrei Şaguna Braşov, promoţia 1984 și al Facultății de Științe – Secţia Educaţie Fizică şi Sport – Specializarea Handbal – promoţia 1994. În 2003 a terminat studiile post universitare în domeniul “Managementul instituţiilor publice”, la Universitatea Transilvania din Brașov, iar în 2016 a participat la cursul de perfecţionare pentru antrenori handbal, la Bucureşti, eveniment care a beneficiat și de prezența unor lectori din cadrul EHF.


Evenimente

Avem medalie la juniori 3️⃣! Handbalul masculin renaște la Brașov!

Avem medalie la juniori 3️⃣! Handbalul masculin renaște la Brașov!
🔴⚫Final minunat de sezon pentru echipa noastră de juniori 3, care a reușit să câștige medalia de bronz în Campionatul Național, dupâ victoria din finala mică, 33-27 cu LPS Târgu Mureș.
🔴⚫După un an dificil din toate punctele de vedere, ACS Transilvania reușește un rezultat care, sperăm, ar putea reprezenta renașterea handbalului masculin la Brașov.
🔴⚫"A fost o finală cu adevărat . Pierdusem meciul direct din grupă, adversarii aveau ascendent moral, însă dăruirea a fost exemplară. Chiar cu doi copii care au primit cartonaș roșu în ultimele minute, au luptat cu adevărat până la capăt. Handbalul masculin renaște la Brașov! După o pauză îndelungată, o echipă de handbal masculin juniori din orașul nostru se califică între primele 4 echipe din țară și mai mult, câștigă o medalie. Îi felicit pe băieții mei! Sunt mândru de această realizare a lor, cu atât mai mult cu cât au făcut, alături de părinții lor, multe sacrificii, iar peste câteva zile vor susține și Evaluarea Națională. Iată că munca, perseverența și dăruirea le sunt răsplătite", a declarat Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la Transilvania.
Juniorii 3 se întorc de la Bacău și cu două premii speciale: cel mai bun portar al turneului, Luca Roșca și cel mai bun inter drept, Raul Popa.
🔴⚫Rezultatele noastre în Turneul Final de la Sala Orizont din Bacău: 43-33 cu Academia Minaur Baia Mare, 33-24 cu LPS Bihor Oradea, 25-34 cu LPS Târgu Mureș (în grupe), 30-33 cu CSU din Suceava (în semifinale) și 33-27 cu LPS Târgu Mureș (în finala mică).
🔴⚫Lotul ACS Transilvania - J3M în acest sezon: Luca Roșca, Andi Popa, Radu Constantinescu, Cezar Donosa, Cezar Constantinescu, Teodor Vieriu, Raul Stoica, David Constantinescu, Răzvan Nițoiu, David Dascălu, Raul Popa, Nica Victor, Daniel Ciorobea, Răzvan Motoroiu.
👏Felicitări, copii! Le meritați din plin! Suntem mândri de voi!

citeste mai departe

Handbal, J3: Ne știm grupa de la Turneul Final

Handbal, J3: Ne știm grupa de la Turneul Final
🔴⚫Federația Română de Handbal a organizat în această dimineață tragerea la sorți a grupelor pentru Turneul Final de juniori 3 – masculin.
🔴⚫Echipa noastră, antrenată de Titus Donosa, va evolua în Grupa 1, în compania formațiilor Academia de handbal Minaur Baia Mare, LPS Târgu Mureș și LPS Bihor Oradea.
🔴⚫În Grupa 2, se vor bate pentru un loc în semifinale CSU din SUceava, CSM București, Dobrogea Sud Constanța și CSM Ploiești.
🔴⚫“O grupa echilibrată, cu echipe care sunt foarte apropiate valoric, din punctul meu de vedere. Cine va fi mai în formă la acel moment, va avea șansele mai mari să acceadă în semifinale, între primele patru echipe din țară”, a spus Titus Donosa, antrenor al juniorilor 3 de la ACS Transilvania.
🔴⚫Turneul Final al Campionatului Național de Handbal pentru această categorie de vârstă este programat la Bacău, în Sala Orizont, în perioada 9-13 iunie.
🔴⚫Succes, băieți! 🙂 

citeste mai departe

Final de sezon la J2

Final de sezon la J2
🔴⚫Echipa de handbal-juniori 2 a ACS Transilvania a disputat ultimele două meciuri ale sezonului 2020-2021. La Focșani, băieții antrenați de Titus Donosa au pierdut cu 40-29 în fața lui CSM Focșani, respectiv cu 36-30 în fața lui CSȘ Medgidia, în returul Grupelor Valoare din Campionatul Național.
Handbaliștii noștri încheie, astfel, un 🔴⚫campionat în care au avut evoluții de apreciat, asupra căruia, însă, din păcate, și-a pus puternic amprenta situația pandemică, unele cazuri de coronavirus din lot lundu-le șansa de a disputa, după calificarea din Seriile Georgrafice, turul Grupelor Valoare.
👏Felicitări pentru tot, băieți și mult succes pentru următorul sezon!

citeste mai departe

Calificare!!!

Calificare!!!
🔴⚫Pentru al treilea an la rând, ACS Transilvania are echipă în Turneul Final al Campionatului Național de juniori 3️⃣.
Două victorii și o înfrângere pentru băieții lui Titus Donosa, în returul Grupelor Valoare, care s-au disputat în acest weekend la sala de sport a Liceului Teoretic George Moroianu din Săcele.
🔴⚫ #ACSTransilvania - LPS Suceava 48-18 (15-8, 21-4, 12-6), #ACSTransilvania - CSM Bacău 44-11 (15-3, 13-5, 16-3), #ACSTransilvania - CSU din Suceava 30-36 (7-15, 11-11, 12-10).
🔴⚫Suntem între primele 8 echipe din țară și vom lupta din nou pentru medalie, în perioada 9-13 iunie!
Felicitari, îmbrățișări și mult succes băieți!!
🔴⚫Lotul juniorilor 3 de la #ACSTransilvania: Luca Roșca, Daniel Ciorobea, Andi Popa, Radu Constantinescu, Cezar Donosa, Victor Nica, Cezar Constantinescu, Teodor Vieriu, Raul Stoica, Răzvan Motoroiu, David Cosntantinescu, Răzvan Nițoiu și Raul Popa. Antrenori: Titus Donosa și Dorin Cian.

citeste mai departe

Handbal, J2: Opriți de coronavirus în drumul spre Suceava

Handbal, J2: Opriți de coronavirus în drumul spre Suceava
❌Din păcate, echipa de juniori 2 nu a primit avizul DSP pentru a putea participa la turul Grupei Valoare, programat în acest weekend la Suceava. Problema care afectează în această perioadă întreg sportul, întreaga omenire, pandemia de coronavirus, lovește și echipa noastră, făcând imposibilă participarea la acest turneu.
🎙️„Este frustrant, vestea a picat ca un trăznet peste băieți, peste întreg colectivul. Trăim vremuri în care totul se poate nărui într-o clipă. Și așa pregătirea sportivilor a fost puternic afectată în ultimul an și ceva, fiind realizată cu întreruperi, din cauza restricțiilor. Am avut parte de mai multe serii de teste, atât la juniori 2 cât și la juniori 3 și mereu am avut rezultate negative. Dar acestea sunt lucruri care nu pot fi controlate și se pot întâmpla. Însă important este că băieții nu au simptome și se simt bine. Vom da totul pentru ca la retur să recuperăm punctele pe care le vom pierde acum, vom lupta până în ultima clipă!”, a spus Titus Donosa, antrenorul băieților de la #ACSTransilvania.
🔴⚫ACS Transilvania s-a calificat în Grupele Valoare, fiind la egalitate de puncte cu ocupanta locului 2, CSȘ Sighișoara, poziție care ne dădea șanse bune de calificare în Turneul Final, între primele 8 echipe din țară.
🔴⚫Băieții lui Titus Donosa ar fi trebuit să joace în aceste zile cu CSM Focșani 2007, CSȘ Megidia și CSU Suceava.
🔴⚫Returul acestei faze a campionatului este programat în 21-23 mai.

citeste mai departe

CSU Suceava - #ACSTransilvania 32-25 (12-10, 8-8, 12-7), în ultimul meci din turul Turneului Valoare

CSU Suceava - #ACSTransilvania 32-25 (12-10, 8-8, 12-7), în ultimul meci din turul Turneului Valoare
🔴⚫37-28 cu LPS Suceava și 47-20 cu CSM Bacău au fost celelalte două rezultate ale juniorilor 3 în competiția de la Suceava.

🎙️Titus Donosa, antrenor #ACSTransilvania: "Am pierdut ultimul joc, dar am reușit să smulgem 0,5 puncte de la CSU Suceava, după o repriză terminată la egalitate. Păstrăm, astfel, șanse reale de calificare la Turneul Final. Așteptăm returul cu multă încredere!".
🔴⚫Returul Grupelor Valoare va avea loc în perioada 14-16 mai.
👏Bravo, băieți! Succes în continuare! Hai Transilvania!💪💪💪 

citeste mai departe

✊Începem "asaltul"

✊Începem
🔴⚫Juniorii 3 debutează, peste jumătate de oră, în Grupele Valoare ale Campionatului Național 2020-2021. După un parcurs foarte bun în seriile geografice, băieții lui Titus Donosa luptă, în a doua fază a campionatului, pentru un loc în Turneul Final.
➡️Vineri, 17.20: #ACSTransilvania - LPS Suceava
➡️Sâmbătă, ora. 10.30: #ACSTransilvania - CSM Bacău
➡️Duminică, ora 12.40: #ACSTransilvania - CSU Suceava
🎙️Titus Donosa: "Mergem încrezători și dornici de a acumula cât mai multe puncte, care să ne ajute apoi să accedem în Turneul Final. Vom întâlni 3 echipe puternice și avem și o absență foarte importantă, cauzată de o accidentare la gleznă, un băiat care, din păcate, nu a putut fi refăcut. Dar vom da totul pentru un turneu reușit și pentru a ne apropia de calificare".
🔜Returul Grupelor Valoare se va desfășura în perioada 14-16 mai, iar cele mai bune 8 echipe din țară se vor califica pentru Turneul Final.

🔴⚫Succes, băieți! 

citeste mai departe

👏👏👏Calificați în Turneul Valoare și cu J2!

👏👏👏Calificați în Turneul Valoare și cu J2!
🔴⚫Victorie cu CSS Odorheiu Secuiesc (38-34), în al doilea meci de la Sighișoara. Succesul ne asigură calificarea în următoarea fază a competiției, înainte de ultimul joc din grupă!
🎙️Titus Donosa, antrenor #ACSTransilvania: "Sunt foarte mândru de modul în care s-au mobilizat și s-au dăruit băieții mei, pentru acest joc. Clubul Sportiv Transilvania Brașov are, în acest moment, două echipe calificate în Turneul Valoare al Campionatului Național de handbal, între primele 18 echipe din țară: Juniori 2 si Juniori 3! O performanță foarte importantă, mai ales în contextul pandemic actual".
🔴⚫Duminică, în ultimul joc din returul seriilor geografice, băieții noștri întâlnesc pe CSȘ Sighișoara.
Hai Transilvania!!!💪💪💪

citeste mai departe

🤾‍♂️Returul seriei B pentru juniorii 2

🤾‍♂️Returul seriei B pentru juniorii 2
🔴⚫Astăzi, de la ora 16:00, echipa noastră de juniori 2 va disputa primul meci din returul seriei geografice B a Campionatului Național, în compania echipei CSȘ Făgăraș.
🔴⚫În turneul de la Sighișoara, sâmbătă (ora 12.40) întâlnim CSȘ Odorheiu Secuiesc, iar duminică (ora 12.40) CSȘ Sighișoara.
🎙️Titus Donosa, antrenorul handbaliștilor noștri: "Sper că băieții vor avea o evoluție bună la acest turneu și vom acumula suficiente puncte pentru a ne califica în Turneul Valoare!".
Hai Transilvania!!!💪💪💪

citeste mai departe

Mergem în "Valoare"!

Mergem în
🔴⚫Juniorii 3 încheie turneul de la Sighișoara cu o victorie în fața echipei Szejke Odorheiu Secuiesc, scor 40-28.
🔴⚫50-24 cu CSȘ Sighișoara, 26-30 cu LPS Târgu Mureș, 29-15 cu Sporting Ghimbav, 40-28 cu Szejke Odorheiu Secuiesc, au fost rezultatele noastre în returul seriei geografice B din Campionatul Național.
👌Terminăm grupa pe locul doi și mergem pentru al treilea an la rând în Turneul Valoare.
🔴⚫Au jucat pentru #ACSTransilvania: Luca Roșca, Tudor Nicolaua, Andi Popa, Radu Constantinescu, Cezar Donosa, Victor Nica, Cezar Constantinescu, Teodor Vieriu, Raul Stoica, David Constantinescu, Răzvan Nițoiu, Raul Popa, Daniel Ciorobea.
🎙️"Asteptăm Turneul Semifinal, cu multă speranță!!! Hai Transilvania!!!", a spus antrenorul Titus Donosa. 💪💪💪.
Un mare "BRAVO", băieți!

citeste mai departe

Juniorii 3 joacă returul la Sighișoara

Juniorii 3 joacă returul la Sighișoara
🔴⚫Miercuri 🆚 CSȘ Sighișoara
🔴⚫Joi 🆚 LPS Târgu Mureș
🔴⚫Vineri 🆚 Sporting Ghimbav
🔴⚫Sâmbătă 🆚 Szejke Odorheiu Secuiesc
🎙️Titus Donosa: "Ne dorim un parcurs la fel de bun ca si în tur și să ne întoarcem acasă cu cât mai multe puncte pentru a accede în grupele valoare. De asemenea, îmi doresc să ne întoarcem acasă sănătoși și a ne continua pregătirea și așa precară din cauza pandemiei".
Succes, băieți!

citeste mai departe

✌️Victorie frumoasă în ultimul meci din tur

✌️Victorie frumoasă în ultimul meci din tur
#ACSTransilvania - CSȘ Sighișoara 41-40, în Campionatul Național de juniori 2.
🤾‍♂️
🎙️Titus Donosa: "Băieții mei au învins o echipă puternică, formată în majoritate din sportivi ai Centrului Național de Excelență Sighișoara. Sunt foarte mândru de ei! Hai, Transilvania!".
🔴⚫Seria B, la finalul turului: Odorheiu Secuiesc 8 puncte, Transilvania 7,5 puncte, Sighișoara 6,5 puncte, Făgăraș 2 puncte.
👏Felicitări, băieți! Ați dat dovadă de mult curaj, multă încredere și multă determinare!
Lotul ACST: Băltărețu, Zaharia – Manea, Sala, Rusu, V. Donosa, Vieru, Faff, Păduraru, Chicomban, Istrate, C. Donosa, Danciu.

citeste mai departe

Handbal: Juniorii 2 încep Campionatul Național la Odorheiu Secuiesc

Handbal: Juniorii 2 încep Campionatul Național la Odorheiu Secuiesc
🔴⚫În acest final de săptămână, băieții lui Titus Donosa și Dorin Cian joacă turul seriei geografice B: cu CSȘ Făgăraș (vineri, ora 16.00), cu CSȘ Odorheiu Secuiesc (sâmbătă, ora 12.40) și cu CSȘ Sighișoara (duminică, ora 12.40).
🎙️Titus Donosa, antrenor #ACSTransilvania: "După un an fără jocuri, juniorii 2 se deplasează la Odorheiu Secuiesc, pentru primul turneu din Campionatul Național. Mergem cu încredere, cu multă poftă de joc, fără niciun obiectiv impus, dar hotărâți să facem o figură frumoasă, chiar dacă majoritatea sportivilor sunt debutanți la categoria J2 (doar 3 sportivi au mai jucat la această categorie)".
Succes!

citeste mai departe

👍Parcurs foarte bun pentru juniorii 3 de la ACS Transilvania în primul turneu din Campionatul Național

👍Parcurs foarte bun pentru juniorii 3 de la ACS Transilvania în primul turneu din Campionatul Național
🔴⚫Echipa de handbal – juniori 3 a ACS Transilvania Brașov a reușit un parcurs foarte bun în turul seriei geografice B din Campionatul Național, care, în contextul pandemiei de coronavirus, s-a disputat în cadrul unui turneu de sală, la Sighișoara, între 10 și 15 februarie.
🔴⚫Băieții antrenați de Titus Donosa și Dorin Cian s-au impus clar în partidele cu CSȘ Sighișoara (64-21), Sporting Ghimbav (32-15) și CSȘ Odorheiu Secuiesc (53-33), pierzând la limita duelul cu LPS Târgu Mureș (36-37), meci din care au câștigat 1,5 puncte, câștigând prima repriză și remizând într-a treia.
🔴⚫În noul sezon, Federația Română de Handbal a modificat regulamentul în ceea ce privește punctajul, în campionatele de juniori 2 și juniori 3: se acordă 1 punct pentru fiecare repriză câștigată, respectiv 0,5 puncte pentru fiecare repriză terminată la egalitate, iar după fiecare repriză scorul se reia de la 0:0; scorul final se calculează adunând golurile înscrise în toate reprizele.
Juniorii 3 de la ACS Transilvania au acumulat 16,5 puncte, iar returul seriei B se va disputa într-un turneu programat în perioada 10-14 martie.
🎙️„Sunt mândru de băieți, care au evoluat tot mai bine, de la meci, la meci! Ne întoarcem acasă cu speranță și dornici de muncă, așteptând cu optimism returul, adică al doilea turneu al campionatului”, a spus, la final, antrenorul echipei, Titus Donosa.
🔴⚫Lotul ACS Transilvania Brașov deplasat la Sighișoara: D. Ciorobea, L. Roșca, R. Popa, C. Donosa, C. Constantinescu, V. Nica, A. Popa, T. Nicolaua, D. Constantinescu, T. Vieriu, R. Stoica, R. Nițoiu.
🔜Juniorii 2 încep sezonul în 26-28 februarie
🔴⚫Echipa de juniori 2 a ACS Transilvania va începe sezonul la finalul acestei luni, de asemenea, cu un turneu de sală.
🔴⚫La Odorheiu Secuiesc, în perioada 26-28 februariem echipa antrenată de Titus Donosa va înfrunta pe CSS Sighișoara, CSȘ Odorheiu Secuiesc și CSȘ Făgăraș.

citeste mai departe

🤾Start joc!

🤾Start joc!
👉Juniorii 3 încep Campionatul Național, ediția 2020-2021. Băieții antrenați de Titus Donosa și Dorin Cian joacă la Sighișoara primul turneu al Seriei B:
🔴#ACSTransilvania – CSȘ Sighișoara (miercuri, ora 18.00)
⚫#ACSTransilvania – LPS Târgu Mureș (joi, ora 10.00)
🔴#ACSTransilvania – Sporting Ghimbav (vineri, ora 10.00)
⚫#ACSTransilvania – Szejke Odorheiu Secuiesc (sâmbătă, ora 12.40)
🎙️"Vom disputa patru jocuri, după aproximativ un an de pauză competițională cauzată de pandemie, precum și după o perioadă de pregătire cu întreruperi.
Sper să avem un parcurs cât mai lung în acest campionat și nu îmi doresc altceva, decât ca băieții să joace, să se simtă bine pe teren, întrucât le-a fost dor de jocul de handbal.
Ne dorim să ne întoarcem cu cât mai multe victorii, dar mai ales, sănătoși! Hai, Transilvania!!!", a spus antrenorul Titus Donosa.
Succes, copii! 🙂 💪💪💪

citeste mai departe

🤾‍♂️Băieții lui Titus Donosa revin, în sfârșit, la meciurile oficiale

🤾‍♂️Băieții lui Titus Donosa revin, în sfârșit, la meciurile oficiale
🔴⚫Vești bune în acest început de an pentru echipele de handbal, juniori 2 și juniori 3, ale ACS Transilvania. Federația Română de Handbal a decis să dea startul sezonului 2020-2021 și la juniori, însă cu respectarea protocolului medical în vigoare la seniori (Liga Zimbrilor, Liga Florilor, Divizia A), pentru combaterea răspândirii coronavirusului.
🔜Astfel, cele două formații pregătite de Titus Donosa și Dorin Cian vor disputa noul campionat în cadrul câtorva turnee, primul dintre ele pentru juniori 3 (cu starutul în 10 februarie), la două săptămâni intrnd în joc și juniorii 2 (24 februarie).
➡️Juniorii 2 au fost repartizați în Grupa B, alături de CSȘ Sighișoara, CSȘ Făgăraș, Sporting Ghimbav și CSȘ Odorheiu Secuiesc.
➡️Juniorii 3 fac parte din Grupa B, în care vor întâlni pe Sporting Ghimbav, CSȘ Sighișoara, LPS Târgu Mureș și Szejke Odorheiu Secuiesc.
🎙️„În acest context pandemic, sezonul actual nu va reflecta adevărata valoare a echipelor, din cauza condițiilor în care ne-am pregătit, fără a avea continuitate, suferind patru luni de pauză totală în activitate, ca urmare a închiderii sălilor de sport din Brașov, fără niciun joc de pregătire și verificare de aproximativ un an. Cu atât mai mult cu cât J3 vor avea de anul acesta un nou regulament - 3 reprize a 20 minute, fiecare dintre ele cu alt sistem de joc.
Având în vedere că vom întâlni echipe care au avut continuitate în pregătire, va fi ceva mai greu să ne atingem obiectivul pe care ni-l propunem în fiecare an, calificarea în Turneul Final, însă vom face totul pentru a ajunge acolo.
Chiar dacă tot acest context aduce o frustrare pentru noi, vom încerca să reprezentăm cu cinste Brașovul în competițiile în care suntem implicați”, a declarat Titus Donosa, antrenor la #ACSTransilvania.
2, 3, si... Transilvania!!!

citeste mai departe

️#ACSTransilvania, în Turneu Final si la handbal

️#ACSTransilvania, în Turneu Final si la handbal

🗞️Federatia Romana de Handbal a decis sa incheie sezonul 2019-2020 in campionatele de juniori prin disputarea turneelor finale.

🗞️Acestea vor avea loc la minim 30 de zile de la inceperea antrenamentelor in sala (cel mai probabil inaintea startului urmatorului sezon), iar participantele vor fi echipele situate pe locuri calificabile in urma intocmirii clasamentelor actuale, conform criteriilor finale.

 

️Vestea buna este ca echipa noastra de juniori 3 va juca, astfel, pentru medalii. Baietii lui Titus Donosa merg la Turneul Final din pozitia de lider am Grupei 3 Valoare a Campionatului National.

🗞️Celelalte sapte echipe calificate sunt: CSM Bucuresti, CS Orasenesc Mizil, CSU Sannicolau Mare, AC Minaur Baia Mare, LPS Iasi, CSM Bacau, CSS Craiova.

 

🔝Va fi, asadar, a doua prezenta consecutiva intre cele mai bune 8 echipe din tara pentru handbalistii nostri de la J3.

 

👏Felicitari si succes!

citeste mai departe

Juniorii 3 de la ACS Transilvania, pregătiți de Grupele Valoare. Staff-ul echipei reunește componenți ai naționalei mascul

Juniorii 3 de la ACS Transilvania, pregătiți de Grupele Valoare. Staff-ul echipei reunește componenți ai naționalei mascul

Echipa de handbal juniori 3 a ACS Transilvania Brașov va începe în această lună meciurile din Grupele Valoare, acest „playoff” al Campionatului Național de juniori, în sistemul în care el se desfășoară în ultimele sezoane.

Astfel, după ce a încheiat seria geografică din care a făcut parte pe primul loc, formația antrenată de Titus Donosa va juca în Grupa 3 Valoare, unde va întâlni pe CSȘ Craiova, LPS Târgu Jiu și Viitorul Pitești, plecând totodată cu punctele (6 la număr) pe care le-a realizat în precedenta fază a campionatului, în compania lui LPS Târgu Mureș și Szejke Odorheiu Secuiesc (și ele calificate).

„Primul meci este cel cu CS Viitorul Pitești, acasă, pe 22 februarie. Noi am reluat pregătirea pe 3 ianuarie, cu antrenamente în aer liber și în sală, beneficiind de sprijnul prof. Dorin Cian și a antrenorului cu portarii Mircea Iordan. Am jucat și câteva meciuri de verificare, același lucru urmând să-l facem și în următoarele zile, astfel încât debutul în Grupa Valoare să ne prindă în formă maximă. Ne dorim cu toții să atingem performanța de anul trecut, respectiv calificarea la Turneul Final, între cele mai bune 8 echipe din țară”, a afirmat Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la ACS Transilvania Brașov.

Un aspect interesant, staff-ul echipei noastre reunește trei componenți ai lotului național masculin de handbal al României, din urmă două decenii și jumătate. Așadar, băieții sunt pe mâini bune și sperăm să aibă rezultatele dorite în acest sezon, dar mai ales să crească și să facă pasul, în viitor, către handbalul profesionist.

citeste mai departe

Juniorii 3 au terminat pe primul loc Seria E a Campionatului Național

Juniorii 3 au terminat pe primul loc Seria E a Campionatului Național
💪Handbal J3M: CSS Sighisoara - #ACSTransilvania 21-36 (11-18).
🔴Final de sezon regular pentru baietii lui Titus Donosa, care termina pe primul loc in Seria E, cu 26 de puncte, 9 victorii in 10 meciuri.
🔴Un nou sezon foarte bun pentru handbalistii nostri, care merg in Grupa Valoare alaturi de Szejke Odorheiu Secuiesc si LPS Targu Mures.
👏Felicitari si succes in sezonul de primavara, unul care nu va fi deloc usor!

Activitate susținută de Ina Schaeffler (Schaeffler Romania)

* Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Handbal, J3M: #ACSTransilvania - Sporting Ghimbav 30-21 (14-11)

Handbal, J3M: #ACSTransilvania - Sporting Ghimbav 30-21 (14-11)

Handbal, J3M: #ACSTransilvania - Sporting Ghimbav 30-21 (14-11)

Băieții lui Titus Donosa, în continuare lideri ai Seriei E, cu 21 de puncte.

Ultimele două meciuri din 2019: Pe 30 noiembrie - derby-ul cu LPS Târgu Mureș, pe 7 decembrie - încheiem această fază a Campionatului Național cu o deplasare la CSȘ Sighișoara.

#transilvania #handbal #frh #educatie #performanta

Proiect susținut de Consiliul Județean Brașov

citeste mai departe

Handbal, J3: Victorie la Odorheiul Secuiesc

Handbal, J3: Victorie la Odorheiul Secuiesc


🔴Szejke - #ACSTransilvania 20 - 28 (9-15)
Baietii lui Titus Donosa raman lideri in Seria E a Campionatului National, cu 18 puncte.
➡️Sunt urmati in clasament de LPS Targu Mures (17 puncte) si Szejke Odorheiul Secuiesc (15 puncte).

*ACS Transilvania, proiect cofinantat de Consiliul Judetean Brasov.

citeste mai departe

Handbal: Juniorii 3 încheie turul pe primul loc.

Handbal: Juniorii 3 încheie turul pe primul loc.

Victorie si redevenim lideri!

🔴Juniorii 3 au invins sambata, scor 47-28 (24-13), pe CSS Sighisoara, in etapa a 5-a a Campionatului National.
Profitand si de pasul gresit al lui LPS Targu Mures de la Odorheiu Secuiesc, echipa lui Titus Donosa termina pe primul loc turul seriei geografice E!

🔜In prima etapa din retur, pe 2 noiembrie, ACS Transilvania joaca acasa cu CSS Sibiu.

*ACS Transilvania, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

citeste mai departe

Start perfect

Start perfect

🔴Echipa de handbal-juniori 3 a avut parte de un debut reusit de sezon, cu o victorie cu 53-13, in deplasare la CSS Sibiu.
🔴Baietii lui Titus Donosa au jucat in Sala Transilvania si au avut parte de sustinatori veniti de la Brasov 
🔴In etapa a doua, in primul joc acasa, primim vizita lui ACS Szejke Odorheiu Secuiesc.

Proiect cofinantat de Consiliul Judetean Brasov.

citeste mai departe

3, 2, 1, start!!! Juniorii 3 incep campionatul

3, 2, 1, start!!! Juniorii 3 incep campionatul
🔴Dupa o pauza destul de lunga, dar poate deloc grea, daca tinem cont ca a fost plina de jocuri de pregatire, doua turnee internationale si un cantonament la mare... Pentru juniorii 3 a venit si momentul debutului oficial in noul sezon.
🔴Baietii lui Titus Donosa joaca sambata (ora 13.00) la CSS Sibiu, cu "liniile" schimbate in proportie de 50% fata de finalul sezonului precedent.
🔴Formatia noastra a fost repartizata in Gruoa E, unde le va mai intalni pe CSS Sighisoara, LPS Targu Mures, Szejke Odorheiu Secuiesc si Sporting Ghimbav.
*ACS Transilvania, proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.
🎙️Titus Donosa: "Plecam optimisti, din nou, la drum. Principalul obiectiv este ca baietii sa creasca, sa evolueze, iar aceasta sa se vada de la un meci la altul. De asemenea, ne gandim sa ajungem din nou acolo unde am fost anul trecut, adica la turneul final. Nu ne va fi usor, dar nimic din ceea ce este frumos nu se obtine fara eforturi mari".

citeste mai departe

De trei ori pe podium la FunSports Cup

Echipele de handbal ale #ACSTransilvania au avut rezultate foarte bune la Funsports Cup, cu locuri pe podium si premii individuale in dreptul jucatorilor nostri.

1️⃣Baietii de la #juniori4 au castigat categoria U12M a competitiei, invingand in finala pe HC Junior BB Buzau. 
Dintre baietii antrenati de Robert Chiron, doi s-au ales si cu premii individuale, Andi Popa fiind golgheterul competitiei, iar David Dascalu fiind desemnat cel mai bun portar.

3️⃣Fetele de la #junioare4, pregatite de Cristi Filip, si-au pus la gat medaliile de bronz la categoria U12W, dupa ce au invins in finala mica pe ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. 
Denisa Lache a castigat premiul individual acordat golgheterului.

3️⃣Nu in ultimul rand, #juniorii3 au terminat si ei pe podium, pe pozitia a treia, fiind la doar un gol distanta de medaliile de argint. Portarul lui Titus Donosa, Teodor Zaharia, a fost ales drept cel mai bun portar al turneului.

Felicitari, baieti si fete! Suntem mandri de voi!

citeste mai departe

De trei ori pe podium la FunSports Cup

De trei ori pe podium la FunSports Cup

Echipele de handbal ale #ACSTransilvania au avut rezultate foarte bune la Funsports Cup, cu locuri pe podium si premii individuale in dreptul jucatorilor nostri.

1️⃣Baietii de la #juniori4 au castigat categoria U12M a competitiei, invingand in finala pe HC Junior BB Buzau. 
Dintre baietii antrenati de Robert Chiron, doi s-au ales si cu premii individuale, Andi Popa fiind golgheterul competitiei, iar David Dascalu fiind desemnat cel mai bun portar.

3️⃣Fetele de la #junioare4, pregatite de Cristi Filip, si-au pus la gat medaliile de bronz la categoria U12W, dupa ce au invins in finala mica pe ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. 
Denisa Lache a castigat premiul individual acordat golgheterului.

3️⃣Nu in ultimul rand, #juniorii3 au terminat si ei pe podium, pe pozitia a treia, fiind la doar un gol distanta de medaliile de argint. Portarul lui Titus Donosa, Teodor Zaharia, a fost ales drept cel mai bun portar al turneului.

Felicitari, baieti si fete! Suntem mandri de voi!

citeste mai departe

Juniorii 3 joacă la Veszprem Cell Cup

Juniorii 3 joacă la Veszprem Cell Cup

Juniorii 3 se îndreaptă, în aceste zile, către localitatea Veszprem, din Ungaria, unde vor juca din nou la unul din cele mai puternice turnee de nivel juvenil din Europa, Cell Cup..

La categoria lor de vârstă participă 23 de formații, iar băieții antrenați de Titus Donosa au fost repartizați în grupă cu Hrvatski Rukometni Klub Gorica (Croația), Echipa Națională a Israelului, Eles Kezilabda Iskola (Ungaria) și HC Vise BM (Belgia).

Titus Donosa: “Întâlnim echipe foarte puternice, cei de la Eles fiind chiar campionii ediției trecute. Am terminat în 2018 pe locul 10 din 21 de echipe, iar în acest an suntem singura echipă din România la categoria U14. Scopul nostru este acela de a întâlni cât mai multe școli de handbal și de a ține pasul cu handbalul modern, jucat la această categorie de vârstă. Ne preocupă rularea cât mai multor jucători pentru consolidarea unei echipe competitive în vederea Campionatului Național 2019-2020, așa că în această perioadă vizăm mai puțin rezultatele”.

Băieții noștri se întorc din Ungaria pe 17 august, după care vor merge în cantonament la Costinești, pentru ca pe 25 august să se întoarcă la Brașov, iar o zi mai târziu să intre în meciurile Funsports Cup de la Brașov.

Spor la treabă le dorim!

citeste mai departe

Finalul unui sezon extraordinar pentru juniorii 3 de la ACS Transilvania

Finalul unui sezon extraordinar pentru juniorii 3 de la ACS Transilvania

🔴Echipa de handbal – juniori 3 a Clubului Sportiv Transilvania Brașov a încheiat un sezon extraordinar, la finalul căruia a reușit participarea la Turneul Final al Campionatului Național.
🔴După un parcurs aproape perfect în sezonul regular și în Grupa 3 Valoare, băieții lui Titus Donosa au avut parte, la Buzău, de o grupă din care au făcut parte trei dintre cele mai bune echipe ale sezonului precedent, campioana CSM Bacău, vicecampioana CSM București și deținătoarea locului patru CSO Mizil.
🔴Formația noastră s-a prezentat admirabil în compania celor trei, arătând un progres vizibil la finalul primei participări în sistemul clasic al Campionatului Național, încheind apoi competiția cu o victorie împotriva Unirii Sânnicolau Mare.
🎙️„A fost un an minunat. Ne-am fi dorit ceva mai mult la turneul final, dar poate ne-a lipsit încrederea în anumite momente. Nu a existat o presiune, însă băieții și-au dorit prea mult, astfel că a apărut teama, iar lipsa de experiență și-a spus, de asemenea, cuvântul. Am întâlnit echipe puternice, cu tradiție, iar noi am construit ceea ce avem în prezent într-un timp relativ scurt. Suntem, însă, mulțumiți de ceea ce am realizat. Unii copii au fost la prima participare într-un turneu final, iar toată echipa s-a aflat pentru prima oară într-un campionat clasic. E o performanță să te afli în primele 8 echipe ale țării”, a declarat Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la ACS Transilvania.
Podiumul Campionatului Național de juniori 3 a fost ocupat de LPS Suceava, CSM București și CSM Bacău.
🔜În continuare, Titus Donosa va participa la un alt turneu final, cu echipa de juniori 4, la jumătatea lunii iunie, iar echipa de juniori 5, pregătită de Cristi Filip, se va afla la finalul acestei săptămâni la startul Festivalului Național de Minihandbal de la Târgu Jiu.
🎙️„Sperăm că Brașovul va avea din nou o obișnuință în a califica echipe la turneele finale de băieți, pentru că orașul nostru a avut o tradiție în ceea ce privește handbalul juvenil masculin. Pot spune că viitorul arată bine din acest punct de vedere”, a mai precizat tehnicianul de la Transilvania.
🎙️„Bucuria pe care o simțim la finalul acestui campionat este greu de descris. Am pornit de la zero în urmă cu ceva timp și am reușit să formăm echipe foarte bune, care au ajuns în turneul final. Îi mulțumesc lui Titus Donosa și îl felicit pentru profesionalismul și dăruirea de care dă dovadă zi de zi în munca sa. Cu mai mulți oameni ca el, handbalul juvenil românesc ar fi departe. Ne dorim să continuăm acest drum și să formăm copii cu care să «alimentăm» loturile naționale de juniori și care apoi să devină handbaliști profesioniști. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și le promitem că vom continua linia rezultatelor din ultimii ani”, a precizat și Marius Fetti, director al ACS Transilvania Brașov.

🔴Lotul Echipei ACS Transilvania Brasov:
➡️Chicomban David Ștefan, Donosa Cezar, Spătărelu Andrei, Sala Eric, Pădurariu Robert Florin, Dumitrașcu Răzvan Arsenie, Băltărețu Radu Marian, Donosa Victor, Faff Erwin Sebastian, Danciu Alexandru Valentin, Zaharia Teodor Constantin, Manea Raul, Vieru Denis Gabriel, Rusu Călin, Ciorobea Daniel Vasile, Odobeșteanu Silviu Mihai, Istrate Andrei, Marton Gyorgy.
➡️Staff: Titus Donosa – antrenor principal, Dorin Cean – antrenor second, Mircea Iordan – antrenor portari.

citeste mai departe

Juniorii 3 si-au aflat adversarii de la Turneul Final

Juniorii 3 si-au aflat adversarii de la Turneul Final

Vesti de la FRH - Federația Română de Handbal: Echipa noastră de juniori 3 și-a aflat adversarii din grupele Turneului Final al Campionatului Național.

Astfel, începând cu 22 mai, la Buzău, băieții lui Titus Donosa vor întâlni CSO Mizil, CSM Bucuresti si CSM Bacau, in Grupa A.

Din Grupa B fac parte Academia Minaur Baia Mare, CSU Suceava, Liceul Liviu Rebreanu Turda si Unirea Sannicolau Mare.

Titus Donosa: "Se preconizează niște jocuri frumoase, deschise oricărui rezultat. Să câștige cel mai bun!
Hai, Transilvania!!!".

http://frh.ro/stire.php?id=1208

citeste mai departe

Un nou vis implinit

Un nou vis implinit

🎉Echipa de juniori 3 a clubului nostru s-a calificat in #TurneulFinal al #CampionatuluiNational, reusind acest lucru chiar cu o etapa inainte de finalul Grupei 3 Valoare, din care face parte, dupa 48-24 (24-12) cu Banatul Timisoara.

🔝Perfornanta vine la prima participare a echipei la această categorie si la nici un an dupa ce echipa de Junioare 2 a castigat #TitlulNational.

🎙️ Titus Donosa, antrenorul juniorilor 3 de la #ACSTransilvania: "SUNTEM ÎNTRE CELE MAI BUNE 8 ECHIPE DIN ȚARĂ, într-o companie selectă, alaturi de echipe ale unor cluburi de tradiție, după un parcurs perfect, băieții noștri obținând numai victorii.
A fost un obiectiv ce mi-a fost impus de copii și nu de club. Ei și-au dorit enorm acest lucru și au muncit mult pentru asta, motiv pentru care îi felicit din suflet. 
Le-am spus că va fi foarte greu, că majoritatea dintre ei practică handbalul de mai puțin timp față de adversarii lor, dar acest lucru nu i-a împiedicat să creadă în visul lor și să și-l împlinească.
Vom merge la Turneul Final, fără nicio presiune. Vrem doar să ne bucurăm de handbal, să arătăm ce am învățat și suntem hotărâți să ne jucăm șansa până la capăt!
Mulțumesc Clubului Sportiv Transilvania Brașov pentru efortul de a susține această echipă, sponsorilor noștri, părinților acestor copii minunați și celor 2 colaboratori care m-au sprijinit în instruirea băieților, respectiv Dorin Cian si Mircea Iordan. Nu vreau să uit de aportul important pe care l-au adus acestei echipe, Alina Teslărașu și Marian Adespi, cărora le mulțumesc. Forza, Transilvania! ".

👏Felicitari din suflet, copiilor si tuturor celor ce le-au fost alaturi!

Succes in minunata aventura care va asteapta!

citeste mai departe

Juniorii 4 merg la Turneul Semifinal

Juniorii 4 merg la Turneul Semifinal

🤾‍♂️Micii handbalisti antrenati de Titus Donosa au participat in weekend la Euroregiunea 7, la Odorheiu Secuiesc. Dupa ce au castigat grupa din care au facut parte, baietii nostri au jucat finala competitiei, joc doar de palmares, cu echipa gazda, Szejke, scor 17-23, terminand astfel pe un merituos loc 2.

🎙️Titus Donosa: "Ne pregătim în continuare pentru Turneul Semifinal al Campionatului Național. 
Sunt mândru de evoluția băieților mei. Ne-au lipsit jocurile de pregătire, dar au evoluat tot mai bine, de la meci, la meci, pe toate posturile. Multumim micuței noastre galerii care ne-a susținut frenetic, pe tot parcursul acestui turneu. Felicitări echipei gazdă si organizatorilor competiției!".

citeste mai departe

Inca un pas catre #TurneulFinal

Inca un pas catre #TurneulFinal
➡️ACS Transilvania - Sporting Ghimbav 43-30 (27-17), in etapa a 7-a a Grupei 3 Valoare din Campionatul National de juniori 3.
➡️ 17 victorii in tot atatea meciuri pentru baietii lui Titus Donosa in acest sezon
➡️ Locul I, detasat, in grupa si doar 3 jocuri pana la Turneul Final.
👏

citeste mai departe

O noua victorie mare, cu tribuna plina

O noua victorie mare, cu tribuna plina
🎉Tribuna salii de sport a Scolii Gimnaziale nr. 11 a fost neincapatoare astazi, la meciul baietilor nostri de la juniori 3 cu CSM Resita.
🤾‍♂️Baietii lui Titus Donosa au rasplatit publicul numeros si au avut din nou o evolutie entuziasmanta, impunandu-se cu 52-21 (30-8), meciul contand pentru etapa a 6-a, prima a returului, din Grupa 3 Valoare.
🔝Lideri, cu 16 puncte, handbalistii nostri mai au 4 meciuri pana la #TurneulFinal al #CampionatuluiNational.

citeste mai departe

Victorie en-fanfare, in atmosfera de meci de Liga

Victorie en-fanfare, in atmosfera de meci de Liga

✔️Juniorii 3 confirma parcursul excelent din acest sezon si castiga si ultimul meci al turului din Grupa 3 Valoare a Campionatului National: 46-31 (23-10) cu Unirea Sannicolau Mare

🎉🎉🎉Partida a reprezentat un adevarat derby al seriei, intre primele doua clasate, iar atmosfera din tribunele Salii Sporturilor Dumitru Popescu Colibasi a fost una care a adus in multe momente cu cele din meciurile seniorilor, din Liga Nationala.
Pentru acest lucru multumim parintilor si tuturor celor ce le sunt alaturi baietilor lui Titus Donosa si Dorin Cian, dar si oaspetilor din Banat, care au venit, de asemenea, cu galerie.

#ACSTransilvania a ajuns la 5 victorii in tot atatea meciuri si a acumulat 13 puncte, continuand drumul catre #TurneulFinal.

🤾‍♂️Pentru echipa noastra au marcat: Silviu Odobesteanu 19, Victor Donoda 7, Eric Sala 6, Denis Vieru 5, Erwin Faff 3, Calin Rusu 2, Raul Manea 2, Alexabndru Danciu 1 si Daniel Ciorobea 1.

citeste mai departe

Handbalistii 4x4

Handbalistii 4x4
Juniorii 3 de la handbal, la a patra victorie consecutiva in Grupa 3 Valoare a Campionatului National, 32-16 (20-9) la Banatul Timisoara. 
Titus Donosa: "Ne intoarcem acasa cu a patra victorie din tot atatea meciuri, cu sperante tot mai mari pentru calificarea in Turneul Final. Desi am ratat foarte mult, nu s-a pus niciun moment problema castigatorului, conducand din primul pana in ultimul minut".
Cu 11 puncte si golaveraj 142-75, baietii nostri domina grupa si fac pasi tot mai hotarati catre#TurneulFinal.

citeste mai departe

Povestea lui Titus Donosa, profesorul băieților mari de la handbal

Povestea lui Titus Donosa, profesorul băieților mari de la handbal

Continuăm poveștile oamenilor care fac parte din proiectul #Transilvania, cu cea a profesorului Titus Donosa. Antrenor al grupelor mari de băieți la secția noastră de handbal, fostul mare jucător al Brașovului se destainuie în fața noastră, a colegilor, sportivilor, părinților și tuturor celor ce ne sunt aproape și ne urmăresc.

🎙️"Am început handbalul la vârsta de 13 ani, după ce am <cochetat> cu fotbalul și voleiul. Am fost selecționat de prof. Remus Drăgănescu și pregătit la CSS Dinamo Brașov, de prof. Orban Tiberiu, alături de care am câștigat de două ori titlul de campion național la juniori. 
🇷🇴Totodată, am fost selecționat, la vârsta de 16 ani, în lotul național de juniori și ulterior de tineret și seniori, unde am avut prilejul să lucrez cu antrenori emeriți și foști campioni mondiali, precum: Oprea Vlase, Valentin Samungi, Cornel Oțelea, Ștefan Birtalan, Donca Ioan, Nica Cezar și Cian Dorin, ultimul fiindu-mi și coleg de chipă și în prezent, colaborator.
🔴M-am dedicat unui singur club de handbal, CS Dinamo Brașov, echpă căreia i-am fost căpitan, vreme de aproape 10 ani.
🏅Dintre performante sportive ca jucator, amintesc titlurile de Campion National la Jr.I (1984) si Jr.II (1982), antrenor Orban Tiberius si participare in City Cup – EHF cu echipa Dinamo Brasov. In tricoul Nationalei Romaniei de tineret am obtinut titlul de Campion Balcanic (Atena 1986), vicecampion (Ankara 1987), locul V la Campionatul Mondial (Rijeka 1987), antrenori Oprea Vlase si Stefan Birtalan. Am fost component in Nationala Romaniei de handbal masculin, antrenor Cornel Otelea.
La vârsta de 33 de ani am pus punct activității sportive, dedicându-mă unei noi și frumoase profesii, aceea de ofițer de poliție judiciară. 
De la sfârșitul anului 2016, am revenit la prima dragoste, handbalul, în cadrul ACS TRANSILVANIA Brașov și încerc să performez într-un nou domeniu de activitate, acela de antrenor, unde, într-un timp relativ scurt am reușit să formez un nucleu de jucători, cu care am avut primele satisfacții:
✔️In 2017 am reusit sa calific echipa de Jr.V (Minihandbal) in Turneul Final al Campionatului National de Juniori, performanta pe care am reusit sa o repet si in 2018 cu juniorii IV. In acest an competitional jucam la jr. III, echipa este calificata in Grupa Valoare cu obiectiv calificarea in Turneul Final si de ce nu castigarea unei medalii.
↗️Spre bucuria mea, mai multi jucători pe care îi antrenez au fost selecționati la echipele naționale de juniori și cadeți. Imi doresc foarte tare ca handbalul masculin brasovean sa renasca!“

citeste mai departe

Juniorii 3 continuă parcursul excelent

Juniorii 3 continuă parcursul excelent
După un sezon regulat perfect, cu 10 victorii din tot atâtea meciuri, băieții lui Titus Donosa continuă evoluțiile foarte bune și în Grupa 3 Valoare. Handbaliștii noștri au învins astăzi pe Sporting Ghimbav, în deplasare, scor 40-21 (21-4), succes care cumulat cu cel de la Reșiț, din etapa inaugurală, urcă formația noastră pe primul loc al clasamentului, cu un golaveraj de 71-40.
Titus Donosa: "A fost un joc la discreția noastră, pe toată durata sa. În prima repriză poarta noastră a funcționat excelent, Teodor Zaharia meritând toate laudele pentru evoluția sa. A apărat «din toate încheieturile» :) În a doua parte am rulat tot lotul, pentru ca toți băieții să fie în priză pentru ceea ce ne așteaptă în continuare. Luăm lucrurile pas cu pas, iar obiectivul nostru clar este acela de a ajunge la turneul final, în primele opt echipe din țară. Ar fi un lucru extraordinar, mai ales că ne aflăm la prima participare în acest sistem al Campionatului Național. Ne dorim mult să readucem handbalul masculin brașovean în prim plan".
Următoarea partidă a echipei noastre de juniori 3 va avea loc la începutul lunii martie, când, în primul meci acasă, vom întâlni pe CSȘ Făgăraș.
Felicitări și succes în continuare!

citeste mai departe

Juniorii 3 pregătesc sezonul de primăvară

Juniorii 3 pregătesc sezonul de primăvară

Juniorii 3 continuă pregătirea de iarnă în vederea participării în Grupele Valoare ale Campionatului Național, începând din luna februarie.
În acest weekend, băieții lui Titus Donosa s-au antrenat prin jocuri alături de CS Tricolorul Breaza.

Spor la treabă în continuare, băieți!

citeste mai departe

Juniorii 4 au participat la Cupa Iernii de la Odorhei

Juniorii 4 au participat la Cupa Iernii de la Odorhei

Și juniorii 4 au avut treabă în acest final de săptămână. Micuții pregătiți de Titus Donosa au participat la Cupa Iernii, competiție găzduită de Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc. "Băieții s-au mișcat bine, am avut parte de meciuri de pregătire foarte bune", a declarat antrenorul Titus Donosa.
Jucătorul nostru, Cezar Donosa, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Felicitări tuturor!

citeste mai departe

Parcurs perfect la J3M

Parcurs perfect la J3M

Juniorii 3 au disputat astăzi ultimul meci din sezonul regulat al Campionatului Național. 50-29 (29-6) cu LPS Brașov.

În cifre, prima parte a campionatului a arătat cam așa: 🔟 meciuri, 🔟 victorii, 28 de puncte, 434 goluri marcate-260 goluri primite.

Felicitări băieților, prof. Titus Donosa, prof. Dorin Cian și staffului, pentru parcursul excelent din această toamnă, în Seria F! Mulțumiri părinților și susținătorilor!

Vacanță plăcută, sărbători liniștite!

Din ianuarie revenim la treabă, porniți pentru greul care începe în Grupa Valoare din care facem parte!

citeste mai departe

12 sportivi de la ACS Transilvania convocați la loturile nationale de handbal

12 sportivi de la ACS Transilvania convocați la loturile nationale de handbal

ACS Transilvania Brașov are nu mai puțin de 12 handbaliști angrenați în acțiunile loturilor naționale, în această perioadă.

Astfel, cinci sportive antrenate de Simona Gogărlă se află în aceste zile la Centrul Olimpic de la Izvorani, unde participă la un stagiu al lotului național de junioare. Nicoleta Petre, Gogîrlă Alicia, Necula Rebeca, Oana Borș și Georgiana Adelina Olaru au răspuns convocării antrenoarelor Carmen Buceschi, Mia Rădoi și Lili Ștefan, echipa urmând a disputa o „dublă” cu reprezentativa similară a Danemarcei, jocuri programate sâmbătă și duminică.

Totodată, Bianca Andreea Lupașcu și Ioana Bălăceanu, cea din urmă împrumutată în Liga Națională, la SCM Râmnicu Vâlcea, se află între  cele 20 de sportive convocate pentru un cantonament al lotului national de tineret. Acesta se desfășoară în perioada 26 noiembrie – 5 decembrie, la Râmnicu Vâlcea, după care lotul pregatit de antrenorii Carmen Amariei, Cristi Preda și Ildiko Kerekes Barbu vor face o deplasare la Astrahan, în Rusia, unde va avea loc un puternic turneu.

La băieți, tot cinci convocari au venit pe adresa ACS Transilvania. Călin Rusu, Silviu Odobeșteanu, Donosa Victor, Vieru Denis și Eric Sala, componenți ai trupei pregătite de Titus Donosa, vor participa, pe 9 decembrie, la a doua acțiune a Programului Talent al Federației Române de Handbal, acesta desfășurându-se cu scopul formării echipei naționale de cadeți.


„Ne bucură nespus faptul că se văd rezultatele eforturilor noastre, pe care le depunem la secția de handbal. La fete avem piramidă completă, au început să crească și băieții, echipa de juniori 3 având rezultate excelente în Campionatul Național. Avem un număr considerabil de handbaliști care se află în circuitul loturilor naționale, acesta fiind unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus atunci când am pornit la drum. Sperăm să menținem această linie și, totodată, să  confirmăm și prin rezultatele din campionatele de fete și băieți, iar aceasta în primul rând tot pentru ca jucătorii noștri să progreseze și să poată face, în viitor, pasul către marea performanță la seniori”, a spus Marius Fetti director al ACS Transilvania Brașov.

citeste mai departe

Juniorii 3 si juniorii 4 s-au întors neînvnși de la Târgoviște

Juniorii 3 si juniorii 4 s-au întors neînvnși de la Târgoviște
Echipele de handbal juniori 3 și juniori 4, antrenate de Titus Donosa, au avut parte de jocuri de pregătire foarte bune, în compania formațiilor CSȘ Târgoviște, Concordia Chiajna și CS Viitorul Pitești, la Memorialul Robert Bucă.
Antrenamente bune, mai ales în perspectiva reluării Campionatului Național de juniori 3, în weekendul următor, când Transilvania va întâlni pe LPS Brașov.

citeste mai departe

Victorie cu repetiție pentru Transilvania în fața Coronei

Victorie cu repetiție pentru Transilvania în fața Coronei

Echipa de junioare 1 a Clubului Sportiv Transilvania a învins, sâmbătă, pe Corona Brașov, în etapa a 5-a din Seria D a Campionatului Național de handbal, scor 31-26 (15-13).

Cu două absențe importante în formația antrenată de Simona Gogîrlă, Rebeca Necula și Diana Petrea, ambele accidentate, scorul a fost unul strâns până la jumătatea reprizei secunde, fetele de la Transilvania trecându-și în cont numeroase ratări, chiar în poziție de unu contra unu cu portarul advers.

Spre final, formația gazdă a fructificat mai bine șansele de gol și s-a desprins decisiv pe tabelă, multe dintre componente reușind astfel a doua victorie în fața celor de la Corona, după ce s-au aflat pe teren și la succesul cu 35-21, în urmă cu două etape, la junioare 2.

ACS Transilvania încheie neînvinsă turul primei faze a Campionatului Național, la egalitate de puncte (9) cu Centrul Național de Excelență Brașov.

Pentru ACS Transilvania au marcat: Alicia Gogîrlă 11, Georgiana Olaru 9, Sorina Vieru 3, Cristina Pînzaru 2, Oana Muntean 2, Cristina Marin 1, Andreea Bujor 1, Lorena Necula 1, Bianca Lupașcu 1.

Cealaltă echipă antrenată de Simona Gogîrlă, cea de junioare 2, a trecut fără probleme, duminică, de HC Activ CSO Plopeni, scor 48-23 (25-10) și este lider în Seria D, cu punctaj maxim după cinci runde.

Au marcat pentru Transilvania: Oana Borș 14, Alicia Gogîrlă 12, Georgiana Olaru 6, Medena Păcurariu 5, Vieru Sorina 4, Alexandra Ciobotariu 3, Maria Badea 2, Andrada Buțura 1, Florina Buruiană 1.

„Ne-am dorit mult să câștigăm meciul cu Corona și am reușit acest lucru prin atitudine, ambiție și dăruire, așa că trebuie să le felicit pe fete. În partida cu Plopeniul nu s-a pus vreun moment problema învingătoarei, dar le-am spus jucătoarelor mele că trebuie să ne respectăm și să tratăm toate jocurile serios și mă bucur că m-au ascultat”, a declarat Simona Gogîrlă, antrenoarea junioarelor mari de la ACS Transilvania Brașov.

Formația de juniori 3, antrenată de Titus Donosă, se află în pauză competițională până pe 5 noiembrie.

Participarea echipelor de juniori mari în Campionatul Național de handbal reprezintă un proiect cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

.............

Lot Junioare I și II: Oana Muntean, Cristina Marin, Ramona Olar, Carla Gnadt, Ana Dulgheriu, Stefania Mărginean, Cristina Pînzaru, Andreea Bujor, Evelyn Kicsi, Bianca Lupașcu, Elena Jimbu, Lorena Necula, Georgiana Olaru, Medena Păcurariu, Andreea Căldare, Sorina Vieru, Andreea Buțura, Maria Badea, Alice Gogîrlă, Rebeca Necula, Nicoleta Petre, Florina Buruiana, Diana Petrea, Timeea Hadnagy, Oana Borș, Daria Dragomirescu, Alexandra Ciobotariu, Lenuța Rusu, Mara Savin, Dziadyk Ioana.


citeste mai departe

Meci spectacol la junioare I, între ACS Transilvania și Centrul Național de Excelență

Meci spectacol la junioare I, între ACS Transilvania și Centrul Național de Excelență

Etapa a patra a Campionatului Național de handbal dedicat junioarelor I a prilejut meciul dintre Centrul Național de Excelență Brașov și ACS Transilvania Brașov, cu echipa aflată sub tutela FRH în rol de gazdă.

Partida a fost una „încinsă, cu destule răsturnări de scor, CNE conducând la pauză (18-17), iar elevele Simonei Gogîrlă preluând conducerea în partea a doua, în mai multe rânduri, scorul final, 33-33, fiind decis în ultimele secunde.

Pentru ACS Transilvania au marcat: Alicia Gogîrlă 14, Sorina Vieru 6, Rebeca Necula 6, Georgiana Olaru 4, Bianca Lupașcu 1, Medena Păcurariu 1, Cristina Pînzaru 1.

După patru etape, cele două echipe au câte 7 puncte, ACS Transilvania fiind lider al Seriei D, la golaveraj.

Cealaltă echipă de la Transilvania pregătită de Simona Gogîrlă, cea de junioare II, a câștigat fără probleme jocul cu CSȘ Dinamo Brașov, 47-19 și conduce la rândul ei în Seria D. Au marcat pentru Transilvania: Oana Borș 8, Diana Petrea 8, Georgiana Olaru 6, Sorina Vieru 5, Rebeca Necula 5, Medena Păcurariu 4, Florina Buruiană 4, Maria Badea 2, Alicia Gogîrlă 2, Andreea Buțura 1, Alexandra Ciobotariu 1.

„Am avut o etapă cu două meciuri importante, pentru că noi ne respectăm adversarul, indiferent de numele acestuia. Au fost partide bune în pregătirea a ceea ce va urma pentru noi, adică un campionat de anduranță. Ne-am dorit să câștigăm partida cu Centrul de Excelență, dar cred că am intrat puțin relaxate în teren, iar adversarele au știut să taxeze acest lucru. Pot să spun că am făcut meci egal pe greșelile noastre și pe dorința și ambiția fetelor de la Centru. Este un duș rece, care trebuie să ne facă să luăm în serios toate jocurile și să evoluăm așa cum știm mai bine, a spus antrenoarea junioarelor mari de la Transilvania.

 

Doi juniori III convocați de FRH pentru „Programul Talent

Echipa de juniori III, antrenată de Titus Donosa, a învins la CS Dinamo Brașov, scor 46-19 - goluri Raul Manea 9, Călin Rusu 7, Silviu Odobeșteanu 7, Denis Vieru 5, David Chicomban 3, Cezar Constantinescu 3, Erwin Faff 3, Valentin Danciu 3, Victor Donosa 3, Cezar Donosa 2, Răzvan Dumitrașcu 2, conducând Seria F cu punctaj maxim.

În altă ordine de idei, doi dintre juniorii III, Călin Rusu și Silviu Odobeșteanu, au fost convocați de Federația Română de Handbal pentru cantonamentul de pregătire „Programul Talent, care se va desfășura în perioada 14-19 octombrie, la Complexul Olimpic de la Izvorani.

„Sunt mulțumit de evoluția baietilor. Suntem pe drumul cel bun. Suntem pe locul 1 în grupă și dorim o clasare cât mai bună în Campionatul Național, la categoria noastră de vârstă. Ne pregatim de retur, cu seriozitate, chiar dacă urmează o pauză competițională, până pe 4 noiembrie, când vom reintra în competiție, cu un joc cu LPS Brașov. În această perioadă vom avea mai multe jocuri de verificare și vom participa la un turneu de pregătire, la Târgoviște, atât cu Juniorii III cât și cu Juniorii IV”, a declarat antrenorul băieților de la Transilvania.


citeste mai departe

Convocări FRH pentru doi juniori 3

Convocări FRH pentru doi juniori 3
Doi handbaliști din echipa de Juniori 3, antrenați de Titus Donosa, au fost convocați de Federația Română de Handbal pentru cantonamentul de pregătire "Programul Talent", care se va desfășura în perioada 14-19 octombrie, la Complexul Olimpic de la Izvorani.
Succes, Călin Rusu și Silviu Odobeșteanu!

citeste mai departe

Punctaj maxim pentru echipele ACS Transilvania în Campionatul Național de handbal

Punctaj maxim pentru echipele ACS Transilvania în Campionatul Național de handbal

Cele trei echipe de handbal ale ACS Transilvania Brașov au punctaj maxim în Campionatul Național de juniori, toate fiind lider în seriile lor după două etape scurse din sezonul regulat.

Junioarele I, antrenate de Simona Gogîrlă, au câștigat vineri cu 36-10 (17-6) în deplasare la LPS Iolanda Balaș Soter Buzău, fiind lider al Seriei D, cu 6 puncte și un golaveraj de 75-24.

Cealaltă formație antrenată de fosta mare handbalistă a României, cea de Junioare II, s-a impus duminică la CSȘ Ploiești, scor 38-17 (24-5) și conduce clasamentul Seriei D, cu 7 puncte (1 punct bonus pentru respectarea cerințelor de talie) și golaveraj 48-17.

„Sunt mândră de fetele mele. Am început bine campionatul, dar avem nevoie de constanță și cu cât trec etapele e nevoie de tot mai multă atenție și concentrare, pentru a rămâne în formă bună”, a spus Simona Gogîrlă.

Tot în deplasare au jucat în acest weekend și băieții de la Juniori III, antrenați de Titus Donosa, care cu victoria de la LPS Mihai Viteazul Alba Iulia - 45-24 (24-10) își păstrează și ei primul loc în clasamentul Seriei F, cu 6 puncte și golaveraj 93-55.

„Un joc bun și un rezultat pe măsură. O victorie meritată. Mă bucur că băieții se prezintă foarte bine la primul lor campionat național în sistem clasic. Sperăm să menținem nivelul pe care l-am arătat până în prezent”, a declarat și Titus Donosa.

citeste mai departe

Victorii pe linie la startul Campionatului Național

Victorii pe linie la startul Campionatului Național

Echipele de juniori mari ale Clubului Sportiv Transilvania au avut un debut perfect în Campionatul Național de handbal, cu trei victorii din tot atâtea meciuri.

Sâmbătă, formația de junioare I a învins în deplasare la CSȘ Sfântu Gheorghe, scor 39-14 (17-6), echipa antrenată de Simona Gogîrlă fiind, la golaveraj, primul lider al clasamentului Seriei D, din care mai fac parte Centrul Național de Excelență Brașov, Corona Brașov, Activ CSO Plopeni, LPS Iolanda Balas Soter Buzău și CSȘ Sfântu Gheorghe.

Tot sub comanda Simonei Gogîrlă, echipa de junioare II a învins, duminică, pe teren propriu pe CSM Gloria Buzău, scor 46-20 (22-11), victorie care conferă echipei, de asemenea, primul titlu de lider al Seriei D, în care au mai fost repartizate Corona Brașov, CSȘ Făgăraș, CSȘ Ploiești, CSȘ Dinamo Brașov, CSȘ Sfântu Gheorghe, Activ CSO Plopeni și CSM Gloria Buzău.

“Am avut parte de un debut oficial reușit, cu ambele echipe. Drumul este, însă unul lung, trebuie să ne intrăm în ritm, să avem evoluții bune meci de meci, căci ne așteaptă un an încărcat. După sezonul regulat vin turneele intermediare. Deocamdată ne gândim să lucrăm pas cu pas, să ne pregătim foarte bine pentru fiecare joc din această toamnă”, a declarat Simona Gogîrlă după debutul oficial pe banca junioarelor de la ACS Transilvania.

Tot duminică, juniorii 3 au învins cu scorul de 48-31 (24-13) în deplasarea de la CSȘ Făgăraș. Băieții antrenați de Titus Donosa au fost repartizați în Seria F, alături de CSȘ Dinamo Brașov, LPS Brașov, Sporting Ghimbav, CSȘ Făgăraș și LPS Alba Iulia.

“Mă bucur că băieții au început cu dreptul campionatul și sper să avem o linie de rezultate bune, dar mai ales de jocuri reușite”, a spus și antrenorul băieților de la ACS Transilvania, și ei lideri după prima etapă.

citeste mai departe

Echipele de J3, ultima repetiție înaintea startului de campionat

 Echipele de J3, ultima repetiție înaintea startului de campionat
Trupa de handbal junioare 3, antrenată de Carmen Cartaș, a participat sâmbătă la Cupa de Toamnă, competiție organizată de Asociația Județeană de Handbal Brașov și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret.
Echipa noastră a terminat pe locul al doilea, după victorii cu CSS Sfântu Gheorghe (19-11) și Dinamo Brașov (25-13) și o înfrângere cu CSS Făgăraș (19-23).
De asemenea, Fleșeriu Denisa a primit titlul de MVP al competiției.
La același turneu au participat, duminică, și handbaliștii de la J3, antrenați de Titus Donosa, care au terminat tot pe pe locul secund și care au fost protagoniștii unui meci-spectacol. Disputa cu CSS Odorheiu Secuiesc a fost una cu numeroase răsturnări de situație, goluri superbe și ratări peste ratări.
Harghitenii s-au impus la un gol dferență (23-22) și au câștigat ultimul turneu amical înaintea debutului de campionat.
"Am ratat mult, dar ne-au ieșit combina?iile", a concluzionat, scurt, antrenorul băieților noștri.
În celelalte două meciuri, Transilvania a trecut de Dinamo Brașov (28-15) și CSS Făgăraș (30-19).
Silviu Odobeșteanu a primit premiul individual pentru MVP-ul turneului.

citeste mai departe

Al 4-lea Turneu Final!

Al 4-lea Turneu Final!
Baietii de la ACS Transilvania merg la Baia Mare după medalii!
O noua finala a Campionatului National de Handbal pentru sportivi de la ACS Transilvania Brasov! După ce junioarele II de la Clubul Sportiv Transilvania Brașov au cucerit titlul național la handbal și au obținut peste capul trofeului acordat Campionilor României, iar cei mai mici handbalisti de la Transilvania, juniorii V, au fost rasplatiti in Turneele Finale cu medalii de aur: fetele la Rm. Valcea si baietii la Turda, un venit randul juniorilor IV sa "bata" pentru medalii la Turneul Final de la Baia Mare.
Astfel, după ce au câștigat fără înfrângere, turneul semifinal de la Brașov, găzduit de Sala Sporturilor DP Colibasi, sportivii antrenați de Titus Donosa și Cristian Filip, vor participa în perioada 13-17 iunie la Baia Mare, la TURNEUL FINAL al Campionatului Național de Handbal masculin Juniori IV. Echipa brasoveana a fost repartizată în grupa B, alături de formațiile CSM Ploiești, LPS Vaslui și LPS Targu Jiu.
"Suntem optimisti. Este o performanta remarcabila, ca din primul an de juniori 4 din campionat, sa calificam in Turneul Final si astfel sa intram in lupta finala pentru titlu. Cele mai bune echipe din tara se vor infrunta la Baia Mare. Ne-am pregătit bine, vom aborda fiecare meci în parte cu maxima seriozitate și ne-am propus să aducem la Brasov o medalie. Baietii pe care ii antrenez sunt foarte talentati si disciplinati si au reusit sa iata, intr-o scurta perioada de pregatire sa intre in lupta pentru medalii. Ei sunt speranta pentru renasterea masculinului masculin in orasul Tampa, in cadrul Clubului Sportiv Transilvania, unde performanta este la ea acasa. Atat la fete cat si la baieti am avut patru echipe calificate in acest an la turneele finale de campionat national. Ne mandrim cu asta! ", a precizat Titus Donosa,

citeste mai departe

Locul 1 si calificare in Turneul Final!

Locul 1 si calificare in Turneul Final!

Echipele de juniori IV si V de la ACS Transilvania  s-au calificat in turneele finale ale Campionatului National de Handbal Juniori si astfei intra in elita hanbalului masulin romanesc. Juniorii IV de la ACS au castigat turneul semifinal de la Brasov, gazduit de Sala Sporturilor DP Colibasi, in organizarea Asociatiei Judetene de Handbal si Clubului Sportiv Transilvania. Juniorii brasoveni au picat intr-o grupa de foc, alaturi de Minaur Baia Mare, Extrem Baia-Mare si Sporting Ghimbav. Inca din prima zi a turneului semifinal de la Brasov, handbalistii de la ACST si-au asigurat prezenta la turneul final dupa ce au trecut pe rand de Sporting  Ghimbav cu 24-16 si Extrem Baia Mare, 26-16. A urmat meciul cu experimentata echipa Minaur Baia-Mare, pe care sportivii brasoveni l-au castigat cu 20-17. Purtati pe brate de o galerie inimoasa, handbalistii de la ACS Transilvania au castigat si finala turneului devansand echipa din Odorheiul Secuiesc cu 19-13. Ca o incununare a efortului si daruirii lor, din randul handbalistilor brasoveni, a fost les cel mai bun portar al turneului semifinal, Teodor Zaharia si cel mai tehnic jucator, Victor Donosa.

“ A fost un turneu foarte reusit. Sunt mandru de baietii mei care au reusit o performanta extraordinara pentru handbalul masculin brasovean, calificarea la turneul final. Asta, cu atat mai mult cu cat, nucleul echipei a fost inchegat numai cu doi ani in urma. Avem sperante in evolutia spre performanta a hanbalului masculin din orasul de la poalele Tampei si ne propunem o figura cat mai frumoasa in finala Campionatului National de Handbal. Multumim suporterilor care au fost prezenti in numar mare la Sala Sporturilor. Speram sa le oferim cat mai multe motive de bucurie de acum incolo!”, a declarat Titus Donosa, cel care alaturi de Cristian Filip au asigurat banca tehnica a juniorilor de la ACST.

Reamintim ca si juniorii V de la Transilvania Brasov si-au asigurat un loc la turneul final dupa ce s-au intors cu medalia de aur de la Turda, oras care a gazduit turneul semifinal de minihanbal baieti.

citeste mai departe

Locul 1 la Turneul Semifinal de la Turda!

Locul 1 la Turneul Semifinal de la Turda!

Echipa de juniori V a Clubului Sportiv Transilvania  Brasov calificata in finala campionatului national de minihandbal masculin! Cei mai buni dintre cei buni! 
Cei mai mici handbalisti de la ACS Transilvania Brasov au castigat en fanfare turneul semifinal de juniori V. Micutii brasoveni, s-au intors cu medalia de aur de la Turda, oras care a gazduit turneul semifinal de minihanbal baieti. Practic, elevii antrenati de Cristian Filip si Titus Donosa nu au avut rival la competitia semifinala unde s-au confruntat cu echipe bine cotate din tara. Cu 35-11, brasovenii au trecut de echipa Academia Cluj Napoca. A urmat Pegasus Tg. Mures, echipa care la scorul de  19-6 pentru Transilvania Brasov, au renuntat sa mai joace. A urmat meciul cu Ardealul Cluj, pe care handbalistii de la CST l-au castigat la finalul unei evolutii excelente cu 35-24. Astfel, cu o calificare de pe primul loc in grupa,  micutii handbalisti brasoveni au jucat si castigat finala turneului, cu LPS Oradea scor 36-24.
 “ A fost o incununare a eforturilor noastre de zi cu zi de la antrenamente. Elevii mei au fost foarte ambitiosi, lucru care s-a vazut in teren. Practic nu am avut adversari pe masura in acest turneu semifinal in fata unor echipe de renume in handbalul roamnesc. Mergem in finala unde ma astept la o evolutie excelenta”, a declarat antrenorul juniorilor V de la Clubul Sportiv Transilvania, Cristian Filip, cel care alaturi de Titus  Donosa a asigurat banca tehnica a brasovenilor. 
Performantele juniorilor brasoveni nu se opresc aici: si  juniorii IV de la ACS Transilvania sunt calificati in Turneul Semifinal al campionatului national de handbal ce va avea loc la finalul acestei luni!

citeste mai departe

Si echipele de baieti se califica in Turneele Semifinale!

Si echipele de baieti se califica in Turneele Semifinale!

Au promovat in elita hanbalului masculin romanesc! Echipele de Jr. IV si Jr.V  calificate in Turneele  Semifinale ale Campionatului National de Handbal masculin.

Juniorii IV de la ACS Transilvania s-au calificat in urma unei evolutii excelente la Turneul Eurozona 7, desfasurat in Sala Sporturilor din Odorheiul Secuiesc. Faza semifinala a campionatului national de handbal va avea loc la finalul acestei luni!

In urma jocurilor de calificare din grupe, CST a fost prezenta cu doua echipe la Odorheiul Secuiesc. Baietii sau mobilizat exemplar, au transat calificarea inca din prima zi, invingand pe rand adversarele din grupa a III-a a turneului: 26-10 cu C.S. Cristuru Secuiesc si 34-17 cu Lacul Ursu Sovata.

“A fost un turneu motivant si dificil in acelasi timp. Sunt foarte multumit de elevii mei, care au jucat la forma maxima, in ciuda unor accidentari care ne-au pus ceva probleme. Le multumesc si parintilor, care ne-au sustinut din tribuna si care au format astfel o galerie inimoasa pentru ACS Transilvania Brasov. Pe viitor, ne propunem calificarea la turneul final, de unde, am putea aduce la Brasov si medalii. Sunt mandru ca sportivii pe care ii antrenez au dat dovada de seriozitate si de constanta in cariera, pentru ca majoritatea dintre ei au fost prezenti si anul trecut in finala campionatului national de minihandbal masculin”, a declarat Titus Donosa, cel care alaturi de Cristian Filip antreneaza lotul de juniori IV de la ACS Transilvania.

Ba, mai mult, Clubul Sportiv Transilvania se poate mandri cu cel mai tehnic jucator al turneului de la Odorhei. Victor Donosa a obtinut titlul din partea organizatorilor.  

Reamintim ca ACS Transilvania s-a calificat la Turneul Euroregiune 7 dupa ce a castigat de pe primul loc, faza pe judet a competitiei. Si cei mai mici handbalisti de la Transilvania, juniorii V sunt calificati in turneul semifinal care va avea loc saptamana viitoare la Turda. Antrenorul micutilor hanbalisti, Cristian Filip spera intr-o calificare in Turneul Final, alaturi de cele mai bune echipe din tara.

citeste mai departe

Handbalul de la Transilvania confirma: toate echipele calificate in Turneele Semifinale

Handbalul de la Transilvania confirma: toate echipele calificate in Turneele Semifinale

Clubul Sportiv Transilvania Brașov tinde să devină unul dintre cele mai performante cluburi private din România. La Transilvania Brașov sunt 14 secții sportive care au activitate si peste 1000 de sportivi, angrenați în diverse competiții pe plan local, județean sau național. La Transilvania Brașov poți să faci fotbal, baschet, volei, handbal, atletism, lupte, patinaj, badminton, gimnastică ritmică și artistică, bob și sanie, dar și alte sporturi.

Secția de handbal este „bijuteria coroanei”. La secția de handbal feminin există deja o piramidă completă, iar la băieți piramida este deja construită până la nivelul juniorilor III. La feminin, echipele de junioare I, II și III au obținut deja calificarea la turneele semifinale ale campionatelor naționale, ceea ce face din Clubul Sportiv Transilvania Brașov singurul club privat din România care are toate cele 3 echipe importante de juniori calificate la turneele semifinale. De echipele de junioare I și II se ocupă cuplul de antrenoare format din Mariana Tîrcă și Alina Șorodoc, în timp ce junioarele III sunt pregătite de Lena Brebeanu.

„La Transilvania Brașov am găsit o piramidă gata formată, cu jucătoare bine instruite care vin din urmă. Echipele de junioare I, II și III s-au calificat la turneele semifinale și sunt convinsă că putem face o figură frumoasă în acest an. Avem jucătoare extraordinare, atmosfera este una superbă și cred că suntem pe drumul celbun spre marea performanță. Trebuie însă să rămânem modești, să lucrăm în continuare la fel de bine și rezultatele nu vor întârzia să apară. Este extraordinar că un club privat a reușit să facă astfel de investiții și că are o piramidă completă până la nivel de junioare I, în handbalul feminin”, a declarat Mariana Tîrcă, antrenoarea junioarelor I și II de la Clubul Sportiv Transilvania Brașov.

De secția de handbal masculin răspunde profesorul Titus Donosa, care într-un timp foarte scurt a creeat un grup foarte bun la nivel de juniori IV. De altfel, CS Transilvania Brașov a reușit să califice două echipe la turneul pe euro-regiune în competiția juniorilor IV, una dintre ele fiind campioană județeană. La juniori V lucrurile merg cel puțin la fel de bine. Băieții pregătiți de Cristian Filip au câștigat campionatul județean, iar în această săptămână s-au impus și în turneul pe euro-regiune.

„Avem mult de muncă, dar lucrurile arată din ce în ce mai bine. Suntem pe drumul cel bun și cred că Brașovul poate redeveni un centru important în handbalul masculin din România prin ACS Transilvania”, a declarat Titus Donosa.

„Sunt foarte mândru de aceste rezultate. În spatele acestor performanțe stă însă o muncă titanică și investiții pe măsură. Toți antrenorii care au trecut pe la acest club și-au avut o contributie importanta la aceste performanțe. Este o onoare pentru noi să dăm jucătoare la loturile naționale și ne mandrim cu faptul că suntem singurul club privat care a reușit să califice echipele de junioare I, II și III la turneele semifinale. Cu siguranță nu ne oprim aici și ne dorim medalii. Vom continua să muncim, dar ne dorim ca autoritățile locale să-și întoarcă fața și spre acești copii ai Brașovului, care joacă pentru orașul nostru și care fac cinste comunității. Prin rezultatele și prin acțiunile noastre, noi promovăm orașul Brașov și așteptăm ca autoritățile să ne acorde și nouă atenția și susținerea cuvenită”, a declarat directorul ACS Transilvania Brașov, Marius Fetti.

 

 

citeste mai departe

Medalie de argint pentru Transilvania la Cell Cup

Medalie de argint pentru Transilvania la Cell Cup

Echipa de handbal junioare II a Clubului Sportiv Tranislvania Brașov a obținut medaliile de argint la turneul Cell Cup de la Veszprem, din Ungaria. Fetele pregătite de Vasile Curițeanu și Lena Brebeanu au fost învinse în ultimul act al puternicei competiții maghiare de formației Angyalfoldi din Ungaria cu scorul de 12-15.

Formația de sub Tâmpa a început mai bine jocul și a condus cu 2-1 și 5-2, dar maghiarele au revenit și au reușit să restabilească egalitatea la 6. Bujor și compania au continuat să domine jocul, au avut mereu un gol sau două în plus pe tabela de marcaj. Cu câteva minute înainte de final ACS Transilvania Brașov conducea cu scorul de 11-9. A urmat o cădere a brașovenceleor care au pierdut pe final cu scorul de 12-15.

Echipa de junioare 2 a câștigat la pas grupa A. Bujor și compania au trecut de MTK Budapesta (Ungaria) cu scorul de 20-17, au învins HSG Dietmanmsried (Germania) cu 22-15 și au bătut formația mexicană Gamos Valles cu scorul de 24-16. Cu maxim de puncte, ACS Transilvania Brașov s-a claificat în runda următoare unde a învins formația Xinzhuang din Taiwan cu scorul de 17-16. În semifinalele competiției, trupa brașoveană a trecut la limită de Dorogi Egyetertes din Ungaria, scor 16-15. În finală fetele pregătite de Vasile Curițeanu și Lena Brebeanu au fost învinse de Angyalfoldi cu scorul de 15-12.

De remarcat că formația de junioare 2 a clubului brașovean a participat și în competiția junioarelor I. Aici s-a format practic o grupă mixtă cu echipe de junioare I și echipe de senioare, iar brașovencele au ocupat la final locul patru din nouă echipe participante.

„A fost o experiență extraordinară pentru noi. Am avut multe meciuri cu echipe cu stiluri diferite de joc. Fetele s-au descurcat foarte bine și pot spune că a fost un turneu extrem de util pentru noi, din care am învățat foarte multe. Mă bucur că cei de la club ne-au facilitat participarea la această competiție internațională”, a declarat tehnicianul celor de la ACS Transilvania Brașov, Vasile Curițeanu.   

La competiția maghiară la care au fost prezente aproape 150 de echipe din Austria, Germania, China, Belgia, Croația, Cehia, Finalnda, Ungaria, Israel, Mexic, Norvegia, Serbia, Elveția, Ucraina, Slovacia sau România, ACS Transilvania a participat cu echipe feminine și cu o formație de băieți.

Junioarele 4, pregătite de Liliana Ștefan , au încheiat competiția pe poziția a 12-a iar  junioarele trei, antrenate de Cristina Romila au fost pe locul 21. Băieții, pregătiți de Titus Donosa au terminat turneul pe locul 12.

„Participarea la turneul Cell Cup 2017 este un lucru extraordinar pentru acest club, pentru dezvoltarea handbaliștilor și handbalistelor din aceste echipe. Copiii au crescut  în valoare după fiecare meci jucat. Băieții au câștigat mult la capitolul defensiv, însă mai au mult de lucrat la cel ofensiv”, a declarat și Titus Donosa.

Participarea ACS Transilvania Brașov la Cell Cup de la Veszprem este cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin programul național „Promovarea sportului de performanță"

citeste mai departe

Antrenor de top pentru junioarele de la CS Transilvania

Antrenor de top pentru junioarele de la CS Transilvania

CS Transilvania Brașov vrea să facă performanță. Secția de handbal a clubului este una dintre cele mai importante, iar oficialii clubului le-au asigurat handbalistelor toate condițiile pentru a face pasul spre marea performanță. Acum, mai marii Clubului Sportiv Transilvania Brașov au reușit să aducă un antrenor cu nume la echipa de junioare II. Handbalistele de sub Tâmpa vor fi pregătite de Vasile Curițeanu.

Fostul mare jucător al celor de la Tractorul Brașov a antrenat de-a lungul timpului doar echipe de seniori. El a lucrat atât cu formații de băieți cât și cu formații de fete, doar la nivelul Ligii Naționale. Pentru Vasile Curițeanu, un antrenor care a pregătit ultima oară echipa CSM Făgăraș în Liga Națională masculină, aventura de la Clubul Sportiv Transilvania Brașov este o provocare. El are șansa de a șlefuii și de a forma o echipă competitivă care să poată face pasul spre marea performanță.

 „Am doirt să aducem un antrenor, alături de care aceste fete să poată crește. Considerăm că Vasile Curițeanu este cea mai potrivită persoană pentru a le învăța pe fete ce înseamnă handbalul de performanță. Experiența dânsului, modul profesionist în care privește handbalul și faptul că se informează mereu despre cele mai noi metode de antrenament ne-au convins că este persoana potrivită pentru postul de antrenor al echipei de junioare II. Ne dorim să le oferim sportivilor de la toate secțiile clubului, șansa de a învăța de la cei mai buni”, a declarat directorul CS Transilvania Brașov, Marius Fetti.

Vasile Curițeanu va fi ajutat la CS Transilvania Brașov de directorul tehnic al secției de handbal, domnul profesor Ferencz Lechner. 

http://brasovtv.com/index.php/sport/2404-antrenor-de-top-pentru-junioarele-de-la-cs-transilvania


citeste mai departe

Galerie foto

ALATURATI-VA ECHIPEI CASTIGATOARE! Contactati-ne acum la 0268.311.266

© Copyright 2015 Clubul Sportiv Transilvania Brasov.
Un proiect MediaMind